Gemakkelijke quizvragen algemeen

587 resultaten

Wat is de echte naam van deze 'raketman' die met zijn flyboard het Kanaal heeft overgestoken?

Goed zo !

Safety first dachten ook de Denen. We zijn op zoek naar het bedrijf dat in 1901 werd opgericht in Kopenhagen als beveiligingsbedrijf en sindsdien uitgegroeid is tot marktleider in de facilitaire dienstverlening.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7319

We starten deze ronde met een vleugje nostalgie. Als kind lazen we het allemaal, hoe heet dat Nederlandstalige educatietijdschrift, wekelijks uitgegeven door Averbode nu ook al weer? Nota bene: het richt zich specifiek op kinderen van het 3e en 4e leerjaar.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7304

Welk figuur zie je hier?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7285

In welke taal spreken 2 brandnetels tegen elkaar??? …....... in t'engels . Dit mopje zou zomaar van de scheurkalender kunnen komen. Van welke scheurkalender uitgegeven door uitgeverij INNI publishers uit Heule werden tot 2015 elk jaar ruim een miljoen stuk verkocht in Vlaanderen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7281

De man die we nu zoeken stond jarenlang bekend als de liefdesexpert van Vlaanderen. Hij schreef boeken met de titels “De Alchemie van liefde en lusten” en “het penseel van de liefde”. Al kwam deze man de laatste tijd vooral in het nieuws door ongewenste seksuele gedragingen tegenover zijn patiënten. Welke professor zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7276

In Winterslag, nabij Genk vinden we een vrij nieuw cultureel centrum. Winterslag doet vast bij velen een belletje rinkelen want inderdaad daar was vroeger een steenkoolmijn. Rond en in die steenkoolsite heeft men dit project opgestart. Vanaf 2008 vestigde zich daar een bioscoop, een academie voor media en design en een polyvalente hal waar er geregeld exposities zijn. Hoe heet dit geprezen ontwikkelingsproject?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7266

Hier zien we een stapel cellen beton blokken, soms ook wel kimblokken genoemd. Bouwvakkers zullen deze eerder noemen naar zijn merknaam die tot 1993 Durox was. Wij zoeken dus de beter gekende merknaam.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7264

Voor welk bedrijf werkt deze man?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7258

De jeugdbeweging 'Chiro' heeft een eigen winkel waar diverse knutsel- en spelmateriaal terug te vinden zijn. ook in Gent vind je er zo ééntje. Graag de naam van deze winkelketen.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7256
© RISE

Welke Japanse opruimadviseur en bestseller auteur zoeken we hier. Ze werd in 2015 door Time magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen van afgelopen jaar. Onlangs kwam een netflix serie on line met haar tips en trics voor de sloddervossen onder ons.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7249

Normaal kwam gisteren de vlaamse regering met hun milieuakkoord op de proppen, ware het niet dat er nog wat bijkomend rekenwerk moest gebeuren. Een van de reeds bestaande regels is het behalen van een bepaalde E-peil score. Een woning met een e-peil lager dan of gelijk aan 30 wordt ook wel BEN-woning genoemd, voor wat staat de afkorting BEN?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7241

Afgelopen lente werd de ruime regio van Evergem geteisterd door een legionella uitbraak. Een zeer besmettelijke en dodelijke bacterie die het leven koste aan 2 personen, tal van anderen werden opgenomen in het ziekenhuis. Gezien de bron van de besmetting niet onmiddellijk duidelijk was, werd een ware klopjacht georganiseerd. Uiteindelijk maakte op 4 juni een papierfabriek uit de Gentse haven zelf bekend verantwoordelijk te zijn voor de uitbraak. Welke Gentse papierfabriek lag door middel van een slecht onderhouden koelinstallatie aan de basis van de uitbraak?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7236

De alom bekende kinderbijslag werd begin dit jaar hervormd en gaat sinds 1 januari onder een andere naam door het leven. Kenmerkend voor deze nieuwe bijslag is onder meer een gelijk basisbedrag voor elke pasgeborene vanaf 1 januari 2019. Wat is de naam van de vernieuwde kinderbijslag?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7231

We zien een draairoede. Het is een sluiting waarmee dubbele deuren en ramen van binnenuit kunnen worden vergrendeld. Dat kan door middel van één beweging van een kruk, kruiskruk, hefboom of een speciale sleutel. Hoe noemen we zo’n draairoede nog?

Goed zo !