Gemakkelijke quizvragen algemeen

561 resultaten

Quizvraag Algemeen 7528

Welk object zien we hier?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7521

Wie de bui al voelde hangen moest zijn K-way maar meepakken. Hier komt de jaarlijkse en meest gevreesde materiaalvraag van het jaar. We zien op het projectiescherm een type sleutel. Een eenvoudige en vaak herhaalde vraag maar: wat is de naam van die sleutel?

Goed zo !
Quizvraag Boten 7518
© Roberto Vongher

De naam Francesco Schettino zegt jullie misschien wel iets, van heel ver. Hij is nochtans de nationale teleurstelling van Italië. We kennen hem van een vaarincident in 2012 waar zijn boot een rots raakte en schipbreuk leed. 32 mensen kwamen om. Van het spreekwoord ‘vrouwen en kinderen eerst’ had Schettino nog nooit gehoord want hij vluchtte als eerste weg van zijn schip, de grootste schande voor een kapitein. Wat was de naam nu weer van het vlaggenschip?

Goed zo !
toeslag tunnel Zaventem

In het licht van de klimaatmarsen is het beter om met de trein naar de luchthaven van Zaventem te reizen dan met de auto. De NMBS rekent echter een toeslag op je treinbiljet voor de specifieke bestemming van Brussels Airport-Zaventem. Deze toeslag is niet zozeer genoemd naar een speeltuigje of een trommelvliesbuisje, maar wel naar de NV die de treinterminal heeft gebouwd. De toeslag bedraagt €5.34 per rit. Geef de naam voor deze toeslag- zonder het woord toeslag erbij.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7502
© Hans Peters

Dit is een afscheidsgroet, populair geworden door Peter Knegjens: een Nederlands sportverslaggever, presentator en reclamemaker die vooral bekend werd door zijn bloemrijk taalgebruik. We zoeken een tweeledige, staande uitdrukking.

Goed zo !
Quizvraag Boten 7500
© Belgian Naval Component

Zag je laatst de F931 nog? Je weet wel, het kroonjuweel van de Belgische Marine. Het fregat werd overgekocht van de Nederlandse marine en werd tot driemaal toe ingezet in de operatie Atalanta; tegen piraterij voor de Somalische kust. Hoe heet dit Fregat?

Goed zo !
Quizvraag Auto 7495

Ook Renault sprong op de elektrische kar met een gloednieuwe hatchback. De auto is een volledig elektrische auto. Deze werd in het tweede kwartaal van 2013 op de nederlandse markt gebracht met een accu van 24 kWh. Het realistische bereik is ongeveer 150 kilometer. In 2017 verscheen een model met een accu van 40 kWh. Het bereik daarvan is (afhankelijk van het seizoen) 250-300km. Welke autootje zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7482

Hoewel hij twee maanden in ons land zou blijven, was hij na enkele dagen al weer weg. Dat het niet om een gewone toerist ging was duidelijk omdat de man hotel ‘The Fourth’ in Leuven tot eind januari had afgehuurd. Vandaag bevestigde het UZ Leuven dat Qaboos bin Said al Said er in behandeling was voor darmkanker. Van welk land is deze man al sinds 1970 het staatshoofd?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7481

Seks verkoopt, maar blijkbaar niet meer bij dit postorderbedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1984 op de zolder van de ouders van twee broers die zich specialiseerden in de verkoop van seksartikelen en lingerie. De komst van het internet zorgde ervoor dat de catalogi overbodig werden. Er volgde een eerste faillissement met een doorstart in 2018, maar in juli 2019 werd een definitief faillissement aangekondigd. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7476

Dit Frans sigarettenmerk werd begin vorige eeuw op de markt gebracht door de Franse overheid. De traditionele sigaret was kort, breed, ongefilterd en gemaakt van zware donkere tabak. In de jaren ‘50 werd het roken van deze sigaretten één van de uiterlijke stijlkenmerken van het existentialisme. Onder andere Picasso, Sartre, Camus en Jim Morrison waren fan. Hoe heet dit merk?

Goed zo !

De troetelnaam van dit automerk was “godin van de weg”, iets wat je met wat verbeelding kan horen in de naam. In andere landen heeft het minder flatterende bijnamen als strijkijzer of kikkerbek. Op de eerste dag na de release werden 12.000 orders voor de nieuwe auto geplaatst en aan het eind van de week was dit zelfs opgelopen tot 80.000, een aantal dat de fabriek voor grote productieproblemen plaatste. Hoe heette deze auto? We vragen naar het merk en het model.

Goed zo !

U ziet Barbie samen met drie van haar vriendinnen. De linkse is het eerste vriendinnetje van Barbie met Afrikaanse afkomst en zag in 1968 het levenslicht. De middelste is van LatijnsAmerikaanse afkomst en werd in 1988 geboren. En de rechtse tenslotte is het allereerste vriendinnetje van Barbie. Ze werd in 1963 voor het eerst verkocht en alhoewel de versie met rood haar en sproeten het bekendst is, heeft ze ook al bruin en blond haar gehad. Wij willen graag de naam van één van de drie poppen. Met de voornaam zijn we tevreden.

Goed zo !

Deze Duitser, op 95-jarige leeftijd overleden in 2016, werd de patentkoning genoemd. Op zijn hoogtepunt had hij maar liefst 1093 patenten op zijn naam staan. Hij is echter vooral bekend omwille van een uitvinding die op het eerste zicht eerder banaal is, met name een plastieken muurplug. Op vandaag dragen de meest verkochte plastieken pluggen nog steeds zijn naam. Welke is dat?

Goed zo !
Quizvraag Auto 7428

Volkswagen gaat zijn legendarische busje in 2020 uitbrengen in een elektrische versie. Van dit ooit iconische busje zijn inmiddels al 6 generaties op de markt gebracht die steeds minder gemeen hebben met de eerste generatie die in de jaren zestig door de hippiegemeenschap in de armen werd gesloten. Wat is de naam van Volkswagens busje?

Goed zo !
Quizvraag Luchthavens 7420

Dit bedrijf moet de veiligheid in het Belgisch luchtruim en op de openbare luchthavens waarborgen. Dit jaar waren er door sociale onrusten echter heel wat problemen. Vroeger waren ze bekend als de regie de luchtwegen, nadien als Belgocontrol, maar sinds een jaar ongeveer is er een nieuwe naam. Welke?

Goed zo !