Gemakkelijke quizvragen algemeen

559 resultaten

Quizvraag Auto 6078

Wij van het quizteam zijn fans van auto’s met pit. Ford Ka, Toyota Yaris, Peugeot 205 allemaal racepaarden uit onze persoonlijke stallen. We zijn op zoek naar nog zo’n paradepaardje. Welke auto (merk + type) zoeken we hier?

Goed zo !

Als je meedoet aan dit evenement heb je beter een goede autoverzekering. is een evenement, gecreëerd door Feld Entertainment waar grote trucks aan deelnemen. Er zijn een aantal verschillende disciplines: Wheelie, Donut, Racing en Freestyle. In België vult het Koning Boudewijn Stadion in Brussel zich één maal per jaar voor dit event. Bekende trucks zijn Grave digger en el Toro Loco. Hoe heet dit jaarlijkse evenement?

Goed zo !

Je hebt van deze verzekeraar vast en zeker al reclame gehoord. Onder de slogan Elektriciteit betaal je per kWh en je auto betaal je per kilometer. Ze zijn de grootste directe verzekeraar van België en richten zich vooral op autoverzekering. Ook de hondenverzekering is naar het schijnt voordeling. Welke verzekeraar zoeken we?

Goed zo !

Nen Bougie, iedereen die iets van ottots kent weet wel dat dat iets te maken heeft met het samengeperste lucht-brandstof mengsel en een elektrische vonk. Bougie is niet de enige term voor dit object, we hebben hiervoor ook een mooie Nederlandse term. Wat is die term?

Goed zo !

B. Als u onder meer houder bent van een American Express Platinum - kaart én u hebt een jaarlijks persoonlijk inkomen van minstens 180 000 euro, maakt u kans op deze 'invitation only' kaart van datzelfde American Express. Uiteraard met tal van voordelen eraan verbonden, en de kaart zelf is een leuk titanium hebbeding met erop gelaserde informatie. Wat is de officiële naam van deze 'black card' voor rijke medemensen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6004
© Diliff

A. Stap binnen in de Long Room van de 18e-eeuwse Trinity College Library en je waant je meteen op de set van Star Wars. Deze boekenhal van 65 meter heeft een treffende gelijkenis met de archieven van de Jedi tempel uit ‘Attack of the clones’, de tweede Stars Wars-film. De bibliotheek herbergt vele bijzondere volumes, waaronder het bekende, rijk geïllustreerde Book of Kells, het manuscript van de eerste vier gospels van het Nieuwe Testament, daterend van het jaar 800. In welke Europese hoofdstad bevindt zich deze bib?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5990

In 2017 kreeg de Olmense Zoo het zwaar te verduren. Op 11 oktober verloor de zoo zijn erkenning als publieke dierentuin én moest sluiten nadat er aanhoudend inbreuken op het dierenwelzijn werden vastgesteld. Op 18 november kon de zoo met een nieuwe vergunning terug open. In april van dit jaar werd bekend gemaakt dat de Olmense Zoo voortaan onder een andere naam zou verder doen. Die naam is afgeleid van een Swahili woord dat zoveel betekent als 'katachtige'. Dat zou dan weer verwijzen naar de specialisatie van de zoo. Wat is die nieuwe naam?

Goed zo !

Deze zuiver plantaardige zeep wordt gemaakt op basis van olijfolie en laurierbesolie. De laurierbesolie geeft de zeep haar kenmerkende geur. De zeep is de enige die blijft drijven in water, dit komt door de uitzonderlijke rijkheid aan plantaardige oliën en de droging van 9 maanden. De zeep was in de Oudheid al bekend, er bestaan onbewezen verhalen dat koninginnen Cleopatra en Zenobia deze zouden gebruikt hebben. De zeep is genoemd naar een stad in het Midden-Oosten waar ze van afkomstig zou zijn. Naam van deze zeep?

Goed zo !

23) Wie staat er op het nieuwe briefje van 50 pond? Hij was een Britse wiskundige, computerpionier en informaticus, mathematisch bioloog en logicus.

Goed zo !

22) Welk merk en type zien we hier?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5957
© Andreas56

In Venetië, maar bv ook in Lyon, kan u lustig gebruik maken van een openbare waterbus. Bijzonder praktisch in de Italiaanse waterstad, daar de inplanting van ander openbaar vervoer om velerlei redenen nogal moeilijk ligt. Hoe heten die openbare busboten, de naam waarvan u kan vertalen als 'kleine stoomboot'?

Goed zo !

Zeker in de Verenigde staten van Amerika, maar ook in andere Engelstalige laden gebruikt met een pantoniem voor iemand waarvan met de identiteit niet kent. De onbekende dame of heer krijgt dan een naam die begint met John voor een man en Jane voor een vrouw. Wat wij van u willen weten, is de familienaam die bij onbekende John en Jane thuishoren?

Goed zo !

2 in 1. In 1999 opgericht Brits sportwagenmerk waarvan u het M15 - type op het scherm ziet. Tevens de naam van de redelijk geweldige acteur die in ‘The Lord of the Rings’ met overgave gestalte gaf aan Denethor, stadhouder van Gondor.

Goed zo !

Een Japans woord dat 'transformatie' of 'abnormaliteit' betekent, maar het kan in het dagelijkse taalgebruik ook wel worden vertaald als 'pervers'. Buiten Japan wordt het vaak gebruikt als woord voor pornografische manga of anime. In Japan wordt het woord daar echter nooit voor gebruikt. Welke term zoeken we?

Goed zo !

Amerikaans bedrijf, opgericht in 2007 dat zogenaamde activity trackers maakt, apparaten die om de pols gedragen worden en allerlei gegevens meten zoals het aantal stappen, de hartslag, de slaapkwaliteit enzovoort. Bekende modellen zijn de Charge en de Inspire. Welk bedrijf?

Goed zo !