Gemakkelijke quizvragen algemeen

587 resultaten

Quizvraag Parijs 1527

We zijn op zoek naar de begraafplaats in het 20ste arrondissement van Parijs waar onder meer Chopin, Bizet, Karel Appel, Oscar Wild, Edith Piaf en Jim Morrison begraven liggen.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 1526

De laatste jaren wordt meer en meer gebruikt gemaakt van het vondelingenluik in Antwerpen. Alle kinderen die hierin worden achtergelaten en niet binnen vastgestelde termijn worden opgehaald door de rechtmatige ouders krijgen de achternaam 'De Kleine'. Welke vzw is verantwoordelijk voor dit vondelingenluik?

Goed zo !

Op 3 augustus 2015 viel bij de renovatie van de koningin Julian brug het stalen brugdek samen met de 2 bouwkranen op de aanliggende panden terecht. In welk dorp speelde dit tafereel zich af?

Goed zo !

De oprichter van de sociaalnetwerksite Facebook Mark Zuckerberg heeft op Facebook bekendgemaakt dat zijn vrouw Priscilla is bevallen van een dochter. Wat is de naam van zijn dochtertje?

Goed zo !

Hoe heet de geestelijke beweging die gebaseerd is op het boek Dianetics uit 1950 dat is geschreven door de Amerikaan L. Ron Hubbard? Enkele bekende aanhangers zijn Tom Cruise, Katie Holmes, John Travolta en Lisa Marie Presley.

Goed zo !

In België hebben we de HST – Hoge Snelheid Trein, in Frankrijk TGV – Train a Grand Vitesse, maar hoe heet dit in Spanje?

Goed zo !

Hoe noemt men de platte rust of het middagdutje in landen als Spanje?

Goed zo !

Welke vrijdagen brengen ongeluk?

Goed zo !

Wie blies de Gentse Feesten nieuw leven in in de jaren zeventig?

Goed zo !

Wie komt zand in de kinderoogjes strooien als het slaaptijd wordt?

Goed zo !

Wat is de tegenpool van ying?

Goed zo !

Wat is het grootste treinstation van Engeland?

Goed zo !

In welke militaire vestiging ligt de Amerikaanse goudreserve opgeslagen?

Goed zo !

Waarvoor staat de afkorting FBI?

Goed zo !

Hoe heet het als je 60 jaar getrouwd bent?

Goed zo !