Quizvragen strips

163 resultaten

Quizvraag Suske en Wiske 4328

In de strips van Suske en Wiske is de over-over-over-grootvader van Suske een spook met een fles aan zijn been. Wat is de volledige naam van deze voorvader van Suske?

Goed zo !

Ongeveer een maand geleden werd bekend dat Jommeke een eigen film krijgt. ‘De Wraak van Shennong’ zal de prent heten. U zag daarnet een fragment uit een eerdere Jommekesfilm. In 1968 immers werd het 37ste album uit de reeks verfilmd. Jef Nys verzorgde toen zowel het scenario als de regie, alsook de stem van papegaai Flip. Zijn zoon vertolkte Jommeke. Wat is de titel van album en film?

Goed zo !
Quizvraag Nero 4262

Eind 2017 kwam ‘De zeven vloeken‘ uit, een hedendaagse interpretatie van een klassiek Nero verhaal, geschreven en getekend door Kim Duchateau. Het was het eerste album van een nieuw stripfonds dat de Standaard Uitgeverij toen oprichtte. De naam van het fonds is een verwijzing naar de slechterik uit het eerste album van de Nero-stripreeks. Wat is de naam van het stripfonds?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 4182

Een vraagje voor de stripliefhebbers en de kenners van Jommeke. Wat is de voornaam van professor Gobelijn?

Goed zo !
Quizvraag Jommeke 4178

In de nieuwe strip van Jommeke willen ze de stereotiepe genderrollen helpen te doorbreken. Wat is de titel van de nieuwe strip waarvan we hier een afbeelding zien?

Goed zo !
Quizvraag DC Comics 4133

In de superheldenwereld van DC Comics vinden we dit personage, dat één van de aartsvijanden is van Batman. Haar echte naam is Pamela Lillian Isley, maar omdat ze bekend staat als eco-terrorist, heeft ze ook een bijnaam genoemd naar een plant. Hoe luidt de bijnaam van dit personage van DC Comics?

Goed zo !
Quizvraag Tekenaars 4078

Deze Vlaamse striptekenaar en -auteur is vooral bekend door Bakelandt. In 1997 maakte hij een stripreeks met de figuren van de één-reeks FC De Kampioenen. In 1977 werd hij onderscheiden met de Stripgidsprijs. Welke man zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Suske en Wiske 4037

Een Suske en Wiskevraag: Dit album is het 33e album van Suske en Wiske. De eerste albumuitgave was in 1955, in de Vlaamse ongekleurde reeks met nummer 23. In 1967 verscheen het verhaal in de Vierkleurenreeks met albumnummer 76. De plot verklappen we liever niet, no spoiler! Hoe heet deze strip?

Goed zo !
Quizvraag Japan 4029

De naam is letterlijk vertaalt: "Koning der Spellen" en is een Japanse strip of manga, die een groot mediafranchise heeft voortgebracht bestaande uit meerdere animatieseries, films, computerspellen en een ruilkaartspel. Hoe heet deze Japanse strip?

Goed zo !
Quizvraag Strips 3999
© Gage Skidmore

Edward Tony Stark is een fictieve superheld uit de comics van Marvel Comics. Hij werd bedacht door Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Tales of Suspense #39 in Maart 1963. Hij wordt hedentendage vertolkt door Robert Downey Junior. Wat is de naam van het alter ego van Tony Stark?

Goed zo !
Quizvraag Strips 3954

Van welke antiheld in de stripwereld is Scott Adams de bezieler?

Goed zo !
Quizvraag Urbanus 3913

Wat is het eerste album van de stripreeks Urbanus?

Goed zo !
Quizvraag Urbanus 3877

Één van de oudste vormen van literatuur is het stripverhaal en ook in België bieden we hierin een enorme verscheidenheid aan. Alle maten en soorten zijn beschikbaar maar laten we er eentje uitpikken die ook wel bekend is bij het grotere publiek. Iedereen kent de strips van Urbanus die de fictieve jeugd van Urbanus van Anus schetsen. Zoals jullie welbekend komen de ideeën mede voort uit Urbanus zelf, maar wie is zijn kompaan die de strips tekent?

Goed zo !
Quizvraag Strips 3835

Het vorm geven van zwarte pagina’s in de geschiedenisboeken is niet steeds evident. Al slaagt Art Spiegelman met zijn stripreeks over de ervaringen van zijn Joodse vader tijdens de holocaust in dit opzet. Zijn stripreeks wordt alom geprezen omwille van zijn uniek en baanbrekend karakter. Zo worden de joden, Duitsers, Polen en Amerikanen achtereenvolgens afgebeeld als muizen, katten, varkens en honden. De visuele metafoor verwijst oa naar Hitlers ontmenselijking van de joden door ze als ongedierte te bestempelen. Maar wat is de toepasselijke naam van deze stripreeks?

Goed zo !
Quizvraag Strips 3776

We zijn op zoek naar de naam van een fictief mineraal uit de stripverhalen en films over Superman. Vooral de groene is zijn zwakke plek waardoor zijn krachten ontnomen worden en het hem zelfs fataal kan worden. Wat is de naam van dit fictief mineraal?

Goed zo !