Quizvragen strips

163 resultaten

Quizvraag Strips 3667

Wat is de naam van dit fictief paard uit de Belgische stripreeks Lucky luke?

Goed zo !

Wat is de naam van deze strip?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 3644

Largo Winch is een Belgische stripreeks van Philippe Francq en Jean Van Hamme . Wat is de naam van het personage op het scherm? Het is een goede vriend van largo Winch.

Goed zo !
Quizvraag Strips 3554

We zoeken de naam van deze stripreeks? De strip gaat over een beertje dat samen met zijn vaste vrienden Schildje de schildpad, Pel de pelikaan en Pingo de pinguïn avonturen beleeft op zijn boot, de Mary. Ook 'de admiraal', een recht oplopende zeehond is steeds van de partij.

Goed zo !
Quizvraag Strips 3518

We zoeken de naam van deze striproman van de Amerikaanse auteur Art Spiegelman. Het gaat over de strijd van Spiegelmans vader, Vladek, om als Poolse Jood te overleven tijdens de Holocaust.

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 3514

Wat is de naam van deze stripfiguur?

Goed zo !
Quizvraag Strips 3487

In 1996 werd deze Frans-Belgische stripreeks van Jean Van Hamme en Francis Vallès door de RTBF bewerkt tot een televisiereeks. De reeks vertelt in acht albums het verhaal van de Steenforts, een familie van bierbrouwers die gedurende enkele generaties gevolgd wordt. Wat is de naam van deze reeks?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Tekenaars 3450

Na het succes van Amoras krijgen al maar meer Vlaamse stripreeksen een spinoff. Natuurlijk konden De Kiekeboes niet achterblijven en dus verschenen er dit jaar al twee albums van Fanny K. Een actiestrip rond de mooie blondine van de familie Kiekeboe. De tekenaar van de actiestrip, Jean-Marc Krings, zal u niet zo veel zeggen. Maar de scenarist is veel bekender. Hij is een bekend Vlaams schrijver, vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Wat is zijn naam die ook bij de VTM-kijker een belletje zou moeten doen rinkelen?

Goed zo !
Quizvraag Kuifje 3428

Aangezien Hergé niet wilde dat er iemand na zijn overlijden de reeks zou voortzetten is dit album nooit afgewerkt. Toch verscheen het album met vooral ruwe tekeningen, een onafgewerkt scenario en twee volledig met potlood afgewerkte pagina’s als vierentwintigste en laatste album in de reeks kuifjesstrips. Wat is de titel van dit album?

Goed zo !
Quizvraag Strips 3398

Reeks 3, voor 3 punten: Grootmeesters Greg en Hermann zorgden hier voor een realistische getekende reeks die zich meer focust op de gedachten en gevoelens van de 5 hoofdpersonages. Twee springen eruit, enerzijds de jonge vrouw die de Triple Six -ranch runt en haar voorman Red Dust een gewezen revolverheld. Het rauwe geweld dat op een filmische manier in beeld gebracht word doet ons denken aan de eerder al genoemde Sergio Leone klassiekers. De reeks draagt de naam van de jonge vrouw tevens een indianenstam … Welke?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 3397

Reeks 3, voor 2 punten: Een mijlpaal in het genre want voor het eerst was het hoofdpersonage geen John Wayne achtige stoere cowboy maar een zuipende, brutale, ongeschoren antiheld. Geboren als Mike Steve Donovan, werd hij in de sixties gemodelleerd naar de jonge Jean Paul Belmondo maar evolueerde later naar het ruige Charles Bronson type uit de spaghetti westerns. Veel gekopieerd maar weinig geëvenaard. Ondertussen is de reeks en de verschillende spin-offs samen met hun createurs Charlier en Giraud dood en begraven.. Bijnaam van de kerel en dus de titel van de reeks.

Goed zo !
Quizvraag Strips 3396

Reeks 3, voor 1 punt: Gecreëerd door scenarist Cauvin en tekenaars Salvérius en Lambil speelt de reeks zich af tijdens de Amerikaans burgeroorlog. Korporaal Butch en Sergeant Chesterfield hebben reeds 60 albums de hoofdrollen. Veel verhalen zijn naar waarheid en steeds overgoten met een flinke scheut humor. Welke reeks?

Goed zo !
Quizvraag Asterix 3328

Grieken en Romeinen zijn altijd al een bron van inspiratie geweest voor films en boeken maar uiteraard ook voor strips. Het schoolvoorbeeld is uiteraard Asterix. In dit verhaal moeten Asterix en Obelix op zoek naar een specifiek kruid om een ragout te maken. De leider van hun dorp Abraracourcix werd in een dronken bui uitgedaagd door zijn schoonbroer Homéopatix, die vindt Abraracourcix maar een boerenpummel en te min voor zijn zus. In al zijn beschonken overmoed belooft Abraracourcix om Homeopatix te bezoeken in zijn dorp en een ragout mee te brengen gemaakt met dit speciale kruid. Hoe heet dit album waarvan je hier de flap ziet.

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 3254

Welke 2 personage uit hun gelijknamige stripreeks van Willy Van Der Steen worden achternagezeten door detective 'nummer 17' die hen voor landloperij poogt in te rekenen.

Goed zo !
Quizvraag Strips 3149

“Verder”, een strip uit 2007, van deze man werd als eerste stripverhaal ooit genomineerd voor de Libris Literatuur prijs. Daarnaast zou u hem moeten kennen als auteur van de populaire Amoras-reeks, als nieuwe auteur van De Rode Ridder en van strips als Sam en Biebel. Naam graag van deze stripauteur die in 2013 de Bronzen Adhemar kreeg.

Goed zo !