Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Sport 4091

We zoeken een sportcompetitie, waaraan acht noordoostelijke Amerikaanse universiteiten deelnemen in 33 takken van mannen- en vrouwensport. De 8 universiteiten zijn Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, Princeton University, University of Pennsylvania en Yale University. Welke leaque zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van een relatief nieuwe sport die gebaseerd is op voetballende kwaliteiten. De tafel is gebaseerd op een pingpongtafel, doordat de speelvelden ronder afgewerkt zijn kan je gemakkelijk de bal laten rondgaan. Welke sport zoeken we?

Goed zo !

Sport en wet fusion. Deze man is een Brusselse springruiter. Op 9 oktober 2010 werd hij op de Wereldruiterspelen in de Verenigde Staten wereldkampioen springen met zijn paard Vigo d'Arsouilles. Jullie kunnen ook op het antwoord komen door een Belgische wet over de voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden. Gedetineerden kunnen de voorwaardelijke invrijheidstelling bekomen indien ze één derde van hun straf hebben uitgezeten, met een minimum van drie maanden.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een golfterm. Het is een zeldzame goede zwaai die betekent dat een golfer drie slagen minder nodig heeft dan gemiddeld (par) op een hole. Voor een Par 4 wil dat dus zeggen een hole in one. Jullie kunnen ook antwoorden met een familie van zeevogels met een grote vleugelspanwijdte. Ze zijn stuntelig aan land en spenderen dan ook hun hele leven op zee. Welke term en vogel?

Goed zo !

We zoeken een Belgische spits. Jullie krijgen enkel de chronologische opeenvolging de ploegen bij wie hij speelde.

  • 94 -97 j.B. Eigenbilzen
  • 97 – 2000 KSK Tongeren
  • 2000-2015 KRC Genk (overgang junioren naar Senioren)
  • 2009 – 2010 uitgeleend aan Cercle Brugge
  • 2014 – 2015 uitgeleend aan Middlesbrough
  • 2015 Burnley
  • 2015 Club Brugge
Welke speler zoeken we?

Goed zo !

Bij welke ploeg speelt Eden Hazard? Makkelijk: Chelsea. Ietwat moeilijker is de ploeg waarvoor zijn kleine broer, Thorgan speelt. We kunnen jullie meegeven dat het een Duitse ploeg is, dat Nico van Kerckhove er van 2004 tot 2005 speelde. In datzelfde jaar speelde ook een jonge Wesley Sonck er. Welke voetbalploeg zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Sport 4014

Indrukwekkend is het zeker, en ongelooflijk gevaarlijk. Het is een vorm van sleeën waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op de slee naar beneden glijdt. Meestal wordt de sport beoefend op een bobsleebaan. Er kunnen snelheden worden behaald tot ca. 145 km/h. Onze eigenlijk Kim Meylemans verdedigt ons land in deze sportdiscipline. Welke sport zoeken we?

Goed zo !

Deze gewezen profvoetballer uit Kroatië passeerde de revue in Belgie voor Club Brugge tussen 2004 en 2007. Als aanvaller kwam hij ook aan de bak bij Aston Villa en Dinamo Zagreb. Hoe heet deze voetballer?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 4001

Jong talent uit Letland. Vorig jaar stond deze tennisster op plaat 7 op WTA ranglijst. Ze zakte dit jaar echter terug naar de 10e plaats. Op Roland Garros haalde ze in 2017 trouwens ook goud. Daarvoor moest ze voorbij Wozniaci en Simona Halep. Wie is deze tennisster?

Goed zo !
Quizvraag Ierland 3992

Voor deze vraag zoeken we een teamsport en balspel met kenmerken van zowel voetbal als van rugby. Het wordt voornamelijk in Ierland gespeeld. Op nationaal niveau worden de teams per county samengesteld. Welke populaire Ierse balsport zoeken we?

Goed zo !

Welke voetballer wist in 2016 als eerste Belg ooit te scoren in een finale van de UEFA Champions League?

Goed zo !

Wat is de naam van de West Vlaming die in 2018 Europees kampioen werd op de marathon?

Goed zo !

België wordt een turnland. Op het voorbije EK turnen (2018) zorgden twee dames voor een unicum door samen drie medailles te pakken. Nina Derwael nam goud en zilver mee naar huis. Maar er was ook een bronzen medaille voor deze 18-jarige gymnaste op de grond. Mooie revanche voor de Oost-Vlaamse, nadat ze in 2016 de spelen miste door een blessure. Haar naam graag.

Goed zo !

Wat was in 1873 de eerste sportdiscipline met een officieel wereldkampioenschap?

Goed zo !

Tegen welke club verloor Ajax in 2017 de finale van de Europa League?

Goed zo !