Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Basketbal NBA 5559
© Kielerjunge

We zoeken een basketbalploeg uit de NBA waarvan de naam bestaat uit een stad en een dier. U ziet enkele spelers uit de ploeg: Kemba Walker, Dwight Howard en Jeremy Lamb.

Goed zo !
Quizvraag Rugby 5531

Rugby, een brute, maar heel faire sport. We zijn op zoek naar het belangrijkste Rugbytoernooi van het noordelijk halfrond. Engeland, Schotland, Ierland en Wales zijn er al van bij de start bij. Vorig jaar was het Wales dat het toernooi gewonnen had in een “Grand Slam”. Wat wil zeggen dat het al zijn duels gewonnen heeft.

Goed zo !

Jongens en meisjes, vandaag is het buiten te doen. Maak 2 ploegen van 4 jongens en 4 meisjes. Neem de bal ook al maar mee. Nog snel de spelregels overlopen.

  • De ploeg die de meeste punten maakt wint.
  • Hou rekening met de 25 seconde regel.
  • Je mag enkel iemand van je eigen geslacht verdedigen.
  • Lopen met de bal is verboden.
  • Fysiek contact is uit den boze.
  • Het doel is 3m50 hoog, dus gooi hard genoeg.
Welke sport gaan we spelen?

Goed zo !

Dat we een goede generatie rode duivels hebben op dit moment weten we allemaal. Maar de generatie van Mexico 86 kon ook tellen. Wie weet de naam van de toenmalige rode duivel die in de legendarische match tegen de Sovjet-Unie zijn eerste en enige doelpunt zou scoren voor ons land, met zijn hoofd nota bene? Na zijn carrière was hij zelfs nog even actief als trainer van KV Turnhout.

Goed zo !

We zoeken de naam en voornaam van deze persoon. We kennen hem als trainer, van onder andere Waregem en Antwerp, maar tot op heden is hij een gerespecteerd scout bij Ajax waar hij heeft het ijzersterke verdedigers duo Vertonghen/Alderweireld naartoe wist te halen. Zoals gezegd, naam en voornaam van deze persoon uit de voetbalwereld.

Goed zo !
Quizvraag Steden Voetbal 5489
© Martijn Mureau

Voor vele zegt de foto van dit stadion genoeg. Misschien nog even meegeven dat in de voorganger van dit stadion, onze oranje buren Europees kampioen zijn geworden in 1988.

Goed zo !

Starten doen we met een gemakkelijke vraag. Zo kennen we allemaal de naam van het nationale mannen voetbalteam, de rode duivels, of van de vrouwen basketbalploeg, namelijk The Belgian Cats. Maar weet u ook de naam van het mannen hockey team?

Goed zo !

Dit jaar (2019) start de tour de France in Brussel als eerbetoon aan Eddy Merckx omdat hij zoveel jaren terug naar zijn eerste van 5 tourzeges fietste. Over hoeveel jaar gaat het?

Goed zo !
Quizvraag Boksen 5452
© Elma

Deze Ierse won na een controversiële uitslag van de jury tegen Delfine Persoon. Wat is haar naam?

Goed zo !

We zoeken de naam van een prijs uitgereikt door Het Nieuwsblad voor de beste wielrenner van het jaar. De prijs wordt uitgereikt sinds 2003 en oorspronkelijk toegekend op basis van een stemming onder het publiek. Sinds 2008 zijn het de renners zelf die de winnaar kiezen uit een door een kennersjury samengestelde lijst van genomineerden. Enkel renners met de Belgische nationaliteit komen nog in aanmerking.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een van de vier Moskovitische voetbalploegen uit de Premjer-Liga. De regerende landskampioen staat momenteel op de tweede plaats achter Zenit Sint-Petersburg.

Goed zo !

Het zou te gemakkelijk zijn om enkele namen van de Rode Duivels te vragen. Maar van welke ploeg zou u de volgende namen moeten kennen? Bieke Kindt, Elise Van Sas, Britt Herbots, Nathalie Lemmens, Celine Van Gestel, Kaja Grobelna, Dominika Strumilo, Marlies Janssens, Jutta Van De Vyver, Karolina Goliat, Ilka Van De Vyver, Britt Rampelberg, Silke Van Avermaet, Jodie Guilliams, Manon Stragier en Anna Valkenborg.

Goed zo !
Quizvraag Sport 5327
© Liauzh

Wie is deze Belgische Formule E-coureur, die sinds 2018 actief is als piloot van HWA Racelab?

Goed zo !
Quizvraag Sport 5323
© Lothar Spurzem

We zoeken de familienaam die enkele bekende sportmannen delen: Sebastian is een Duits oud-wielrenner, Michael debuteerde in 2013 in het Zwitsers voetbalelftal terwijl Noa bij Ajax speelt. De Duitser Hermann reed in 1953 en 1954 2 Grands Prix voor de teams Maserati en Mercedes-Benz.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 5308
© Stuart Grout

Vincent Kompany keert van Manchester City terug naar RSC Anderlecht als speler-trainer. Hoeveel landtitels behaalde Kompany als kapitein van de Citizens?

Goed zo !