Quizvragen politiek

288 resultaten

Iedereen weet dat Maggy De Block de minister van volksgezondheid en sociale zaken is, dat Koen Geens onze minister van Justitie is, maar hoe heet onze minister van defensie is?

Goed zo !

Belgische politiek is niet altijd iets om trots op te zijn. Zo herinneren jullie zich ongetwijfeld nog het Samus-social schandaal enkele maanden terug. De naam van de ietwat stoute Brusselse burgemeester vragen zou iets te simpel zijn en daarom vragen wij naar de man die hem opvolgde en dus sinds 20 juli burgemeester van Brussel is.

Goed zo !
Quizvraag Zuid-Korea Presidenten 2991

Deze vrouw was de eerste vrouwelijke president van Zuid-Korea. Op 10 maart 2017 is ze door het constitutioneel hof uit haar functie gezet in navolging van een beslissing van het parlement op verdenking van corruptie. Wat is haar naam?

Goed zo !
 Duits conservatief politicus
© CDU

In juni dit jaar (2017) ging deze staatsman ook de pijp uit. Het was een Duits conservatief politicus en was bondskanselier van Duitsland van 1982 tot 1998. Verder was hij ook voorzitter van de Christendemocratische Unie (CDU) van 1973 tot 1998.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een term uit de belgische politiek. De term is een spottende bijnaam voor iemand die bekend is om andere dan politieke activiteiten en onverwacht naar voren wordt geschoven voor een politiek mandaat of een hoge functie. Bekende voorbeelden zijn Jan Becaus en onze geliefde Siegfried Bracke.

Goed zo !

Welke Brusseleir volgde Joke Schauvliege op als minister voor Jeugd, Cultuur, media en Brussel in 2014?

Goed zo !

De man die we hier zoeken werd geboren in 1957 te Kapellen waar hij als Open-VLD’er sinds 2001 burgemeester is. In het verleden was hij onder meer minister van Media, Ruimtelijke Ordening en minister van Wetenschappen en Technologische innovatie. Van 2001 tot 2009 was hij Vlaams Minister van Financiën en Begroting. Bij de verkiezingen van mei 2014 stond hij op de tweede plaats op de Kamerlijst van Open Vld en werd hij verkozen. Wij zoeken de naam van deze man.

Goed zo !

Bondskanselier Angela Merkel draagt de familienaam van haar eerste echtgenoot. Wat is haar meisjesnaam?

Goed zo !

Wie werd in januari 2017 verkozen tot voorzitter van het Europees Parlement?

Goed zo !
Quizvraag Amerikaanse presidenten 2895

Wat is de bijnaam van de gepantserde limousine van de Amerikaanse president?

Goed zo !

Welke Belgische premier was het langst onafgebroken aan de macht?

Goed zo !

Drank en politiek, ze lijken vaak hand in hand te gaan. Zo kennen we ongetwijfeld nog de beelden van de inmiddels overleden voormalige PS minister Michel Daerden. En ook vorig jaar liet Liesbeth Homans het glaasje niet droog tijdens de nacht van de Vlaamse televisiesterren. Begin dit jaar ontstond ook enig tumult naar aanleiding van het feit dat politici in het parlement gratis alcohol kunnen verkrijgen. Deze maatregel werd jaren terug ingevoerd door de toenmalige kamervoorzitter die in de media verklaarde dat de maatregel toen werd ingevoerd omdat de politici anders hun pint ergens anders zouden gaan nuttigen. Maar welke kamervoorzitter voerde deze maatregel in?

Goed zo !

Vlaanderen kent een woelige geschiedenis met een sterk patriottische rechtse stroom die reeds teruggaat naar politieke organisaties voor de tweede wereldoorlog. Eén daarvan is de partij REX, een fascistische organisatie met vervaarlijke ideeën. Weten jullie wie de oprichter was van deze partij?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten 2777

Heel wat opschudding in 2015 toen bleek dat Pierre Nkurunziza zich kandidaat stelde voor een derde ambtstermijn als president, terwijl dat volgens de grondwet niet kan. De opstanden volgden elkaar in sneltempo op, maar werden even snel en met veel machtsvertoon aangepakt door de autoriteiten. In welk land, dat een van de armste ter wereld is, is Nkurunziza begonnen aan zijn derde ambtstermijn?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten Amerika 2696

Deze man werd op 20 januari 2017 vicepresident van de Verenigde Staten in het kabinet van Donald Trump. Weten jullie de naam van deze sociaal conservatieve republikein?

Goed zo !