Quizvragen politiek

288 resultaten

Quizvraag Amerika Amerikaanse presidenten 3482

Deze Amerikaanse geheime dienst werd opgericht door president Harry Truman in 1952. Ze is gespecialiseerd in het vergaren, afluisteren en analyseren van elektronische informatie uit communicatie via telefonie, internet en het ontcijferen via cryptoanalyse. Hoe heet deze geheime dienst?

Goed zo !

“De toekomst behoort ons niet toe, we lenen haar van onze kinderen”, een van de quotes die moet aanzetten tot een meer bewuste houding op het vlak van het leefmilieu, waarbij kranten verbranden op de BBQ laag in aanzien staat Matty. Nu goed, er komt ook nog een vraag We zoeken de naam van een Amerikaans vice-president en kandidaat president, die na zijn politieke loopbaan zich wijdde aan de strijd tegen global warming. Met zijn documentaire film ‘An Inconvenient Truth” scheerde hij in 2005, hij kreeg de nobelprijs voor de vrede in 2007 omwille van zijn strijd tegen de broeikasgassen.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 3337

Na de honderdjarige oorlog, een reeks oorlogen tussen 1337 en 1453 zou je denken dat de mensheid zijn buik vol had van al dat vechten. Ook veel later na de eerste en de tweede wereldoorlog in de vorige eeuw klonk de roep om vrede steeds luider. Om dit nobel ideaal te ondersteunen werd in 1920 de Volkenbond opgericht en 1946 werd deze omgevormd tot de Verenigde Naties. Wie is vandaag de secretaris-generaal of zo u wil de baas van de verenigde naties en moet proberen de Trumps en Kim Jung-Uns van deze tijd tot kalmte oproepen.

Goed zo !

Met de aanstelling van Donald Trump leek het einde van de mensheid nabij of konden we ons toch aan wat vuurwerk verwachten. Een job als trainer in de Belgische voetbalcompetitie heeft tegenwoordig meer werkzekerheid dan een job in het Witte Huis: Spicer, Scaramucci, Basquiat, Flynn en Deare mochten al hun koffers pakken. Aan zijn vicepresident blijft Trump tot nu toe wel nog trouw. Hoe heet ook alweer de vicepresident van de Verenigde Staten die voorheen gouverneur van Indiana was.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 3330

Democratie is afkomstig uit de samenstelling van de Griekse woorden Demos wat “volk” betekent en kratein wat “heersen” betekent. Democratie is de heerschappij van het volk en werd al toegepast in het oude Athene, waar het volk kon beslissen over bepaalde wetten. Bij ons werken we niet met een rechtstreekse democratie maar kiezen we vertegenwoordigers die wetten kunnen maken en beleid mogen voeren. Alleen leidt de keuze van het volk niet altijd tot eenvoudige regeringsvorming. Hoewel Nederland recent met het kabinet Rutte 3 met 225 dagen een aardige poging deed om ons record te breken blijven wij als België in het Guinessbook of Records staan met de langste regeringsvorming ooit ter wereld. Na hoeveel dagen regeringsvorming werd op 6 december 2011 de ploeg di Rupo voorgesteld. U mag er 30 dagen naast zitten.

Goed zo !
Quizvraag Presidenten Boeken Amerika 3296

De Amerikaanse president Donald Trump haalde begin januari 2018 uit op twitter naar Michael Wolff, de auteur van een boek over het leven in het Witte Huis sinds Trump er zijn intrek nam. Wat is de titel van dit boek?

Goed zo !

Wat is de naam van deze vrolijke politieke figuur die tot driemaal toe premier van België was. 1 maal net voor de 2e wereldoorlog en nog 2 maal kort daarna? Hij had ook een belangrijke hand in het verzet tegen de terugkeer van Leopold III, de zogenaamde koningskwestie.

Goed zo !

Het scheelde geen haar of we waren haar kwijt, onze favoriete premier van het Verenigd koninkrijk Teresa May. Er waren namelijk concrete plannen om haar van het leven te beroven, daardoor verlaat ze dus beter niet onbewaakt haar ambtswoning. Weten jullie ook in welke straat deze ambtswoning gelegen is?

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk Presidenten 3211

Op 19 juni 2017 wint de partij opgericht door huidig president van Frankrijk Emmanuel Macron ook de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Onder welke naam staat deze partij bekend?

Goed zo !
Quizvraag Zimbabwe Presidenten 3182

Het plan was dat deze man zijn echtgenote hem als president en partijleider opvolgde. Op 14 november 2017 greep echter het leger in. Duizenden Zimbadwanen gingen de straat op om het aftreden van de president te eisen. Op 21 november 2017 trad hij daadwerkelijk af. Wat is zijn naam?

Goed zo !

In het najaar van 2016 stierf oud Israëlisch president en premier Shimon Peres. In 1994 kreeg hij samen met twee andere mannen de Nobelprijs voor de Vrede voor hun rol bij het afsluiten van de Oslo-akkoorden het jaar voordien. Daarmee kregen de Palestijnen autonomie in bepaalde zones op de westelijke Jordaanoever en werden de eerste stappen naar vrede gezet. Yasser Arafat was ook één van de laureaten. Wie was de derde man en zien we rechts op de foto?

Goed zo !

Met de Optima-affaire zijn de socialisten niet aan hun proefstuk toe. Wij zijn op zoek naar een groots politieke schandaal in België tijdens de jaren ‘70. De zaak draaide rond de bouw van een Iraanse olieraffinaderij in België en leidde uiteindelijk tot de val van de regering Edmond Leburton II. Naam graag van dit schandaal.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 3074

De vrouw die u op de foto ziet, was sinds 25 februari 2013 presidente van het land dat wij zoeken. Zij is de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van dat land. In maart 2017 is ze uit haar ambt ontzet. Zij kwam immers in opspraak nadat een vriendin van machtsmisbruik en fraude beschuldigd werd en laat daarom het parlement beslissen hoe en wanneer ze de macht kan overdragen. Graag dus de naam van het land waarvan deze dame president was.

Goed zo !

In België is het sociaal overleg tussen werknemers- en werkgeversorganisaties een zeer belangrijk gegeven. De voorzitters of vertegenwoordigers van al deze organisaties, zoals ABVV, ACLVB, ACV, UNIZO, VBO en Boerenbond, komen periodiek samen in een dergelijk overleg en vormen dan een groep. Wat is de naam van die groep?

Goed zo !
Quizvraag Amerika Minister 3055

De vrouw die we zoeken is een Amerikaans hoogleraar, diplomaat, nationale veiligheidsdeskundige en auteur. Ze was minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten van Amerika in de regering van president George W. Bush. Zij was na Madeleine Albright de tweede vrouw en na Colin Powell de tweede Afro-Amerikaanse die deze positie bekleedde.

Goed zo !