Quizvragen ontspanning

171 resultaten

Waar is Wally?! Geef de coördinaten (eerst de letter, dan het cijfer) van de verstopplaats van Wally.

Goed zo !
Quizvraag Schaken 4791

De oervorm van het schaakspel is duizenden jaren oud, waardoor er niet veel bekend is over het ontstaan en de vroegste geschiedenis. Op basis van de woorden ‘schaak’ en ‘mat’ kunnen we de herkomst misschien traceren. In welk huidig land vinden deze woorden hun oorsprong?

Goed zo !
Quizvraag Hindoeïsme 4790
© Wikipedia

Dit uit het Sanskriet afkomstig woord betekent ‘verenigen’, ‘beheersen’ of ook ‘herboren’. Het is één van de 6 orthodoxe scholen van het hindoeïsme en leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. Vandaag is het bij ons vooral populair omwille van een reeks ontspanningsoefeningen die als heilzaam worden ervaren bij opgebouwde spanningen. Welke tak van het Hindoeïsme zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 4782

Wat is de naam van de Hongaarse puzzel die uit 6 verschillende gekleurde vlakken bestaat, waarbij je elke rij van 3 blokjes kan verdraaien? Als de puzzel verdraaid is, is het de bedoeling om hem opnieuw in zijn oorspronkelijke positie te draaien.

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 4778

Hoe heet de figuur uit een kinderversje, die ontzettend veel kon eten en daarna nog steeds honger had? Dit figuur wordt in de Efteling gebruikt om afval te verzamelen en roept daar steeds “Papier, hier!”

Goed zo !
Quizvraag Dans 4772

We zoeken de naam van een authentieke dans, uitgevoerd door vier koppels in de vorm van een vierkant. De dans ontstond in de zeventiende eeuw onder invloed van militaristische parades, waarbij vier ruiters en hun paarden speciale rechthoekige (d.i. vierkante) formaties of figuren uitvoerden.

Goed zo !
Quizvraag Kaartspellen 4737

De meeste mensen staan er niet bij stil dat er verschillende manieren zijn om je pokerspel in te delen. Zo bestaat er de versie waarbij de speler 4 kaarten in de hand mag houden. De meest gangbare is de versie waarbij er 5 kaarten op tafel liggen en 2 in de hand gehouden worden. Hoe heet deze heel bekende spelvorm?

Goed zo !
Quizvraag Spellen Kaartspellen 4719

Je vrienden beliegen en bedriegen, wat kan er plezanter zijn dan dat. Dit vormt de essentie van het spel van 999games dat voor het eerst in 2001 werd uitgebracht. De groep wordt in twee verdeeld waarbij de ene groep als burgers ‘s nachts belaagd wordt door de andere groep. Door stemming en andere personages moet de andere groep ontmaskerd worden. Graag de VOLLEDIGE naam van dit spel.

Goed zo !

Seksisme in de jeugdbewegingen, dat daar nog geen panoreportage over gemaakt is. Ook bij de scouts worden de twee geslachten netjes van elkaar gescheiden. Jongens van 7 tot 11 jaar doopte Baden Powell tot ‘Welpen’. Maar hoe noemde hij diezelfde leeftijdsgroep voor meisjes?

Goed zo !
Quizvraag Games 4715

10B. Deze game, ontwikkeld door Rockstar Studio’s combineert actie en avontuur. Het is uitgekomen eind oktober 2018 en is internationaal gewaardeerd en gelauwerd. De wereld is opgebouwd in fictieve staten in Amerika met een echte far west feel. Hoe heet deze game? Wees volledig!

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 4683

Brazilië, een belangrijk land op de wereldkaart van Risk. Als je in dit spel Noord-Amerika bezit, krijg je elke ronde 5 legers bij. Dit continent is enkel aan te vallen vanuit drie risklanden: Venezuela, IJsland en….? Vanuit welk Aziatisch land kan je dus Noord-Amerika bereiken?

Goed zo !
Quizvraag Puzzel 4492

Vul de naam van dit spel verder aan: de torens van ????

Goed zo !

Wat is de naam van dit videospelpersonage? Hij draagt een groen uniform en een groen petje met de letter "L" daarop vermeld. Hij is de jongere broer van Mario.

Goed zo !
Quizvraag Spellen 4488

In het spel dat we zoeken gaan de spelers op jacht naar waardevolle schatten in een tempel . Ze beschikken over een groep avonturiers en haasten zich om de grafkamer van de farao te bereiken. Door middel van handkaarten kunnen de spelers hun avonturiers door de tempel bewegen. Op hun tocht komen ze talrijke schatten en scarabeeën tegen. Hoe dichter de spelers bij de grafkamer komen, hoe meer schatten ze kunnen verzamelen. Van zodra 2 avonturiers de grafkamer zijn binnengegaan, eindigt het spel. Wie de waardevolste buit heeft, wint het spel.

Goed zo !

Wat is de naam van deze vrijevaltoren in het Belgische park Walibi, geopend in 1998? De 77 meter hoge toren bevindt zich in de themazone 'Lucky Luke City' en is als oriëntatiepunt over het hele park zichtbaar.

Goed zo !