Quizvragen ontspanning

171 resultaten

We zoeken de naam van een van oorsprong Griekse dans. De dans kreeg wereldwijd bekendheid door het gebruik ervan in de film Zorba de Griek uit 1964. De dans wordt altijd uitgevoerd door een groep van minimaal 2 mensen, die in een lijn naast elkaar of in een cirkel gaan staan met hun handen op de schouders van de personen naast hen. De lijnformatie is het bekendst. Daarna beweegt deze groep synchroon van links naar rechts, en worden de benen een voor een omhoog gegooid. De dans begint langzaam, maar het tempo wordt steeds verder opgevoerd.

Goed zo !
Quizvraag Nintendo Games Mario Bross 4415

Mario verscheen voor het eerst in het arcadespel Donkey Kong. Hij was een timmerman met een rode cap en een snor. Iedereen kent hem nu als Mario, maar in het eerste spel had hij een andere naam. De welke?

Goed zo !

In België hebben we mini-Europa, maar ook in Nederland kennen ze iets gelijkaardigs. Wat is de naam van het attractiepark in Den Haag dat is opgebouwd als een miniatuurstad met bekende gebouwen uit Nederland op schaal 1:25?

Goed zo !
Quizvraag Schaken 4340

Hoe heet de enige zet in het schaakspel waarbij twee stukken van dezelfde kleur tegelijkertijd worden verplaatst? Het gaat hierbij om de koning en de toren en men spreekt van een lange en korte versie van de zet. Wat is dus de naam van deze zet, die meestal in het begin van het spel wordt gedaan?

Goed zo !

Dit spel van Nintendo uit 1984 zat heel vaak in een dubbelpakket met de allereerste Super Mario Bros. De bedoeling is eenden of kleiduiven neer te schieten. Een hond komt de eenden ophalen als je slaagt en komt je uitlachen als je mist. Hoe heet dit spel?

Goed zo !
Quizvraag Games 4175

We zoeken de naam van dit action-adventurespel ontwikkeld door Rockstar Studios. De game is een episch verhaal over het einde van het Wilde Westen en het begin van een nieuw tijdperk. Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 4147

Dit overwegend roze speelgoed is zeker nog bekend bij de nineties kids onder ons. Deze kleine poppetjes kwamen op de markt in hun al even kleine huisjes of auto’s. Ieder setje kon dichtgeklapt worden en opgeborgen worden als een tasje. Vandaar ook de naam van het speelgoed. Oorspronkelijk werd het uitgebracht door Bluebird Toys, maar dat werd later gekocht door Mattel. Sinds dit jaar wordt het speelgoed opnieuw uitgebracht, zij het in een iets modernere versie. We zijn op zoek naar de naam van het speelgoed, dat tegelijk ook de naam is van het bekendste poppetje. Misschien best ook even kijken of jullie geen items ervan meer op zolder liggen hebben, want sommige originele setjes van Mattel kunnen tegenwoordig op e-bay worden verkocht voor een kleine €9000.

Goed zo !
Quizvraag Games 4125

Een vraagje voor de gamers onder ons. Dit fantasy computerspel werd gereleased in 2004 door Blizzard Entertainment, en speelt zich af in de wereld van Azeroth. Als speler kies je voor de Horde of voor Alliance, 2 rivaliserende facties. Ondertussen is het al aan zijn zevende uitbreiding toe, getiteld Battle for Azeroth. Als MMORPG, ofwel massive multiplayer online role-playing game, kende het zijn piek in 2010 met 12 miljoen betalende spelers. Wat is de naam van dit computerspel?

Goed zo !
Quizvraag Spellen Kaartspellen 4108

Voor een gezellige avond kan je kiezen voor dit gezelschapsspel van 999 Games. In dit spel voor 2 tot 7 spelers moet je proberen zo veel mogelijk punten te scoren, voornamelijk door je stad uit te bouwen. Tijdens elke ronde heeft iedere speler ook één van de acht rollen, zoals predikant, dief, moordenaar of bouwmeester. Het spel eindigt wanneer een speler acht gebouwen heeft, waarna de punten worden geteld. Het komt er dus op aan sluw te spelen, zoals de naam van het spel ook een beetje prijsgeeft. Het is immers de naam van een Italiaanse diplomaat en politiek filosoof, bekend van zijn politieke werk Il principe, of De vorst in het Nederlands. Van zijn naam is trouwens ook een adjectief afgeleid dat ‘politiek sluw’ betekent.

Goed zo !
Quizvraag Schaken 4055

We beginnen deze reizende ronde met een vraag uit de denksport. Vergeet dammen en sudoku, we gaan het hebben over schaken. De term die we zoeken is binnen het schaken de naam van een populaire opening met als kenmerkende zet 1. e4 c5. Deze zet werd in de 17e eeuw gespeeld door de priester Pietro Carrera.

Goed zo !
Quizvraag Games 4051

Het spel dat we zoeken is een first-person shooter computerspel uit 1993, ontwikkeld door id Software. Het is het eerste spel uit de gelijknamige franchise. Het spel is vooral bekend als een van de pioniers op het gebied van 3D-graphics voor computerspellen en multiplayer spellen via netwerken. Gekoppeld aan deze vraag kunnen we verwijzen naar een metal genre. met een langzaam en duister geluid, willen ze een sfeer opwekken van duisternis, wanhoop, leegte en verdoemenis. Gepopulariseerd door de overbekende Zweedse band 'Candlemass'.

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 4005

We zijn op zoek naar een oorspronkelijk Brits speelgoedauto- en miniatuurautomerk dat nu onderdeel is van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel. Het is een begrip geworden voor speelgoedautootjes. Dat is opmerkelijk, want aanvankelijk was het niet meer dan een reclamenaam voor producten van Lesney. De auto's waren van die schaal dat ze pasten in een lucifersdoosje. Hoe heet dat miniatuurautomerk nu weer?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 4000

We zijn op zoek naar een wereldberoemde fabrikant van puzzels en gezelschapsspelletjes. Opgericht in 1883 haalde het grote successen met bv. 'koehandel' en 'scotland yard' maar het grootste succes haalden ze met het memoryspel dat ze in 1959 uitbrachten. Sindskort heeft het ook zijn eigen attractiepark in Duitsland. Welke fabrikant zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Games 3986

Op 12 juni 2018 kwam dit enorm populaire spel als gratis download uit voor de Nintendo Switch beschikbaar. In januari 2018 waren er in totaal 40 miljoen exemplaren van dit spel gedownload. Wat is de naam van deze third-person shooter?

Goed zo !

Schatten vinden… wie zou dit niet willen doen? Via deze zoektocht komen digitale wereld en de echte wereld elkaar tegen. Het is een schatzoektocht op basis van GPScoördinaten. Samen met deze en je GPS of smarthphone kan je aan de slag gaan, wat je zoekt is steeds een raadsel en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Onder welke naam kennen we deze schattenzoektocht nog?

Goed zo !