Quizvragen muziek

405 resultaten

Quizvraag Muziek 6873
© Tina

You love them or you hate them maar sinds 2014 kunnen we niet meer om deze Belgische band heen. Oscar en zijn wolven scoren de ene hit na de andere en spelen menig festival plat. Wie krijgt als excentrieke frontman van de band de vrouwtjes instant On Fire?

Goed zo !

Met vijf concertzalen, 38 leslokalen, negen bureauruimtes, drie repetitieruimtes, één opnamestudio en twee radiostudio's behoort dit muziekcentrum tot de grootste van Vlaanderen. Het is een huis van en voor muzikanten, muziekorganisaties en muziekliefhebbers. Als hotspot van Kortrijk Muziekstad ondersteunen, informeren en coacht men muzikanten en geeft men ruimte aan organisaties en creatieve bedrijfjes. Hoe heet dit muziekcentrum?

Goed zo !

Welke Amerikaanse metalband, gevormd rond David Draiman, werd bij het grote publiek bekend met deze cover van Simon & Garfunkel’s “Sound of Silence”. Andere bekende nummers van de band zijn ongetwijfeld "Stupify" en "Down with the Sickness"

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6837
© Tore Sætre

Op de foto zien jullie de 33-jarige zus van Beyoncé, die op haar beurt ook een - weliswaar minder succesvolle - carrière heeft uitgebouwd als singer-songwriter & actrice. Daarnaast mag ze ook nog titels als producer en professionele danseres aan haar CV toevoegen. In 2006 had ze een prominente rol in de film Bring It On: All or Nothing van regisseur Steve Nash, waar ook Rihanna een rol in vertolkte als haarzelf. Onder welk monomiem, tevens haar voornaam, is de zus van Beyoncé beter bekend?

Goed zo !
Quizvraag The Beatles 6830

Eén van de grootste en meest gekende Engelse popmusici was zonder twijfel John Lennon. Naast vredesactivist en man van Yoko Ono, was hij ook de oprichter van “The Quarrymen”, die na enkele wijzigingen in de bezetting uiteindelijk evolueerde tot The Beatles. Hij werd op 40-jarige leeftijd vermoord voor zijn huis door een gestoorde fan. Wie zoeken we?

Goed zo !

We zoeken deze keer een Brits bedrijf dat versterkers maakt voor elektrische gitaren en basgitaren. Samen met Marshall en Vox vormende ze vanaf de late jaren zestig het “Britse” gitaarversterkergeluid. Enkele gekende gebruikers van hun versterkers zijn Guy Berryman van Coldplay, Jimmy Page van Led Zeppelin, Jamie Cook van Arctic Monkeys of Noel Gallagher.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6804
© Rama

Welke legendarische zanger, die in 2016 op 82-jarige leeftijd overleed, zie je hier?

Goed zo !

Wellicht zegt de naam Katheryn Elizabeth Hudson jullie niet zoveel, echter is deze Amerikaanse zangeres wereldberoemd, maar dan wel onder haar pseudoniem. Gisteren vierde ze nog haar 35ste verjaardag, en we geven nog mee dat ze het Anthem schreef voor de Olympische Spelen in 2016. Als laatste tip geven we nog mee dat ze verloofd is met Orlando Bloom.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6786
© Isaura Flockman

Je ziet hier een jonge Belgische rockband die in 2014 het levenslicht zag en sindsdien twee platen uitbracht: BURST en NEST. Boegbeeld van de band is zonder twijfel drumster en zangeres Stefanie Mannaerts. Hun recente singles WAR en CEMETERY die je zopas hoorde kun je af en toe ook horen op Studio Brussel en overtuigde hardrockgroep Deftones om ze uit te nodigen om hun voorprogramma te spelen tijdens hun Amerikaanse tournee. Afgelopen zomer kon je de band ook horen op verschillende festivals zoals Groezrock, Hellfest in Clisson, Lokerse Feesten en Pukkelpop.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6785

“Pluk de dag” kennen we misschien beter als het uit het Latijn geleende uitdrukking “Carpe Diem”. Ook de Amerikaanse rockband die we zoeken bracht in 2012 een song uit die deze titel draagt en die op hun album “Uno!” stond. Welke band, die in juni volgend jaar opnieuw in het sportpaleis staat voor hun co-headlining tour, zie je hier?

Goed zo !

We zoeken een nummer van Birdy, tevens de naam van de band rond Paul McCartney die ons onder andere "Band on the run" bracht.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6712
© Mandy Hall

In 2011 scoorde Wouter De Backer een megahit samen met Kimbra. Hij deelt ondertussen echter alle rechten en inkomsten van dit succesnummer met de nabestaanden van een Braziliaanse componist. Wat is de artiestennaam van singer-songwriter Wouter De Backer?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6709

Welke Belgische rockgroep rond Dag Taeldeman bracht in 2004 zijn eerste single 'Riding your ghost' uit en gaf eind 2013 zijn afscheidsconcert op het Antwerpse Sint-Jansplein?

Goed zo !
Quizvraag The Beatles 6706
© Jean-Luc Ourlin

We zijn op zoek naar een Amerikaanse Blues-zanger. Hij is een van de meest invloedrijke artiesten in de moderne muziekgeschiedenis; The Rolling Stones noemden zich naar zijn nummer Rollin' Stone, artiesten als Eric Clapton, Led Zeppelin, AC/DC, The Beatles, enz coverden zijn nummers of vernoemden hem letterlijk in hun songs. Geef zijn naam.

Goed zo !

Welke Belgische groep had voor de huidige zangeres nog Nikkie Van Lierop en Sofie Winters achter de micro staan en brak echt door met zangeres Ann Vervoort? Op 5 januari 2009 was het allereerste nummer op MNM ook van deze groep.

Goed zo !