Quizvraag 6873 Muziek

Quizvraag Muziek 6873
© Tina

You love them or you hate them maar sinds 2014 kunnen we niet meer om deze Belgische band heen. Oscar en zijn wolven scoren de ene hit na de andere en spelen menig festival plat. Wie krijgt als excentrieke frontman van de band de vrouwtjes instant On Fire?

Goed zo !

Meer quizvragen over Muziek

Quizvraag Muziek

In december 2022 gingn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs een nieuwe musical in première. Met Gert Verhulst, James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans maakt de musical een muzikale en humoristische reis doorheen het rijke oeuvre en de allergrootste hits van een icoon uit de Vlaamse muziekgeschiedenis: Will Tura! De titel is dezelfde als een bekende hit van Will Tura uit 1984. Wat is die titel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Wat is de dubbele voornaam van Mozart?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

We zoeken de naam van deze Australische rockgroep waarvan de zanger in 1997 overleed?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

We zoeken een term uit het Italiaans die zoveel betekent als éénstemmig. Het betekent dat twee of meer muzikale stemmen (instrumenten of zangstemmen) dezelfde toon produceren. Het kan precies dezelfde toon zijn (het interval prime) of de ene toon ligt een octaaf of dubbeloctaaf (of nog meer octaven) hoger of lager dan de andere toon of tonen. Welke term zoeken we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Wat hebben volgende muzikanten gemeen? Avicii, Ian Curtis, Yasmine, Sid Vicious, Wim De Craene.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Deze Brusselse rapper mocht eerst het WK lied maken voor de Rode Duivels. Uiteindelijk had de voetbalbond beslist om dit toch niet te doen na controverse over vrouwonvriendelijke teksten van de rapper. Wat is zijn artiestennaam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

De koning van de techno wordt hij genoemd. Het nummer dat u zo meteen hoort, is een echte klassieker voor de fans. Voor sommigen onder u is dit dus een weggevertje. Maar hoeveel technofans zitten er echt in de zaal? We zoeken de naam van deze bekende techno DJ uit Detroit.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Marvin Lee Aday overleed op 20/01/22. Van welke Amerikaanse rockgroep was hij de zanger?

Bekijk antwoord