Quizvragen muziek

405 resultaten

Willy Willy, vooral bekend als gitarist van The Scabs, is overleden op 59 jarige leeftijd. Wat was zijn echte naam?

Goed zo !

We zien hier de hoes van een lied uit 1979. De titel is POP MUSIK. Maar wat was de naam van deze Britse New-wave band?

Goed zo !
Quizvraag Instrumenten 4673

We zoeken de niet geheel correcte maar wel veelgebruikte naam voor de sopranino-dwarsfluit en wordt evenals de dwarsfluit bespeeld door dwars over het mondstuk te blazen.

Goed zo !

Graag uitvoerder en titel van dit nummer.

Goed zo !

Wees ook kuis in uw gemoed.

We hoorden een verfijnde cover van Jeff Buckleys Hallelujah door een West-Vlaamse muziekgroep. De groep begon als cabaret-duo rond hoofdfiguren Tom Vanrijckeghem en Sébastien Dewaele. Die laatste is ook bekend als Kenny uit de TV serie Bevergem en Steven in de serie Eigen Kweek. In 2013 had de groep zijn eerste avondvullende show “Un-butt-plugged”. De Oostendse groep laat zich vooral opmerken door hun komisch schunnige en seksueel expliciete teksten. Nummers als “Gie dere gie teve”, “in me bruunn” en “gisteren ek min vrouw in eur gat gepakt” laten al van bij de titel weinig aan de kuise verbeelding over. Hoe heet deze groep die het negende gebod met de voeten treedt?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 4601

Van welke Britse rockgroep die voornamelijk in de jaren zeventig van de twintigste eeuw populair was, zien we hier een album?

Goed zo !

Een streepje muziek. Hoe heet deze Belgische band?

Goed zo !

Hij werd geboren als Jan Leverman. Deze Nederlander was zanger, componist, cabaretier en televisiepresentator en kwam al snel uit de kast. Onder welke naam kennen we deze man beter?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Franse zangeres en actrice, die hits scoorde met Joe le taxi en Be my baby en die het bed deelde met onder andere Lenny Kravitz en Johnny Depp. Ze heeft een kenmerkend spleetje tussen de tanden.

Goed zo !

In welke stad wordt jaarlijks eind juli het Belgische muziekfestival Suikerrock georganiseerd?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Engelse bassist die vooral bekend is geworden als bassist van de Britse rockband The Who?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze single van David Guetta featuring Sia. Het is tevens de naam van een grijs metallisch overgangsmetaal, met atoomnummer 22.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 4418

Deze 18-jarige zal ons land in mei vertegenwoordigen op het 64ste Eurovisie Songfestival in Israël. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !

In 2016 scoorde Felix De Laet een monsterhit met 'Beautiful life' en 'What is love'. Onder welke artiestennaam is hij beter bekend?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 4176

De Franse zanger, liedjesschrijver en acteur is op 94-jarige leeftijd overleden. Hij componeerde meer dan 1300 liedjes, verkocht 180 miljoen platen en speelde mee in circa zestig films. Wat is zijn naam?

Goed zo !