Quizvragen literatuur

298 resultaten

De films hebben velen wellicht gezien. Ze werden geregisseerd door verschillende beroemde regisseurs, die elk op hun manier de boeken over James Bond op het witte doek tot leven brachten. Maar wie schreef die boeken?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 1922

Van wat is dit het logo?

Goed zo !

Iedereen kent het kasteel en toverschool uit J.K. Rowlings zevendelige boekenserie Harry Potter. Maar kennen jullie ook de vier afdelingen van de school?

Goed zo !

Wie schreef het non-fictie boek 'Into the wild'? Het verhaal gaat over Christopher McCandless die alles achterlaat en de wildernis intrekt.

Goed zo !

De Pallieter is niet alleen een oord van verderf in Gent. Pallieter is ook de naam van een roman die in 1916 werd uitgegeven én de naam van het hoofdpersonage in dat boek, een ware levensgenieter. Wie schreef dit verhaal?

Goed zo !

Wat is de naam van deze olifant? Hij is het hoofdpersonage in een serie kinderboeken getekend door Jean de Brunhoff en zijn zoon Laurent.

Goed zo !

In 1929 ging de Nobelprijs literatuur naar een Duitser voor zijn werk Buddenbrooks, een boek dat dateerde uit 1901. U kan de man verder ook kennen van De Toverberg en De Dood in Venetië. Wie is deze schrijver die geldt als één van de grootsten van de Duitse literatuur uit de twintigste eeuw?

Goed zo !

Hier zien we een Frans schrijver, dichter, essayist en staatsman. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische auteurs van de 19e eeuw. Hij schreef onder andere Les Misérables en Notre-Dame de Paris. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 1743

Eén van de mythische creaturensoorten uit de trilogie In de Ban van de Ring zijn de met uitsterven bedreigde enten. Het zijn bomen met antropomorfe eigenschappen. Zo kunnen ze denken, spreken, stappen en dergelijke meer. In het tweede boek, De Twee Torens, gaan de enten die in Fangorn wonen hun laatste mars tegemoet, waar vindt hun laatste veldslag plaats?

Goed zo !

Wat is de titel van het boek, geschreven in 1948, door George Orwell, waarin de persoonlijke privacy van de bevolking tot nul gereduceerd is? De grote leider achter dit alles is het wereldberoemde personage Big Brother. Wat is de titel van dit boek?

Goed zo !

Wie is de auteur van De Honger Spelen / The Hunger Games?

Goed zo !

Wat is het bekendste boek dat geschreven is door Sir Thomas More in 1516?

Goed zo !
Quizvraag Auteurs Boeken 1701

We zoeken een Nederlandse schrijver, beeldhouwer en schilder. Hij wordt gerekend tot de beste auteurs in de naoorlogse Nederlandse literatuur, met als bekendste titels de romans ‘Terug naar Oegstgeest’ en ‘Turks fruit’. Wat is de naam van deze Nederlander?

Goed zo !
Quizvraag Boeken Auteurs 1700

Wie is de schrijver van het boek 'de reis rond de wereld in 80 dagen'? Hij was vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde.

Goed zo !
Quizvraag Auteurs De gouden Uil Boeken 1578

Het boek Tirza won in 2007 2 grote literaire prijzen, de gouden uil, en de libris literatuurprijs. Maar van welke hand was dit boek?

Goed zo !