Quizvragen geschiedenis

514 resultaten

Quizvraag Moord Nobelprijs 1565

Dominee Martin Luther King kreeg precies 51 jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede. James Earl Ray, schoot hem dood in dit motel in de Amerikaanse staat Tennessee. Weten jullie de naam van de stad waar dit gebeurde? Nog twee tips: het is de grootste stad van de staat Tennessee en ook Elvis Presley is in deze stad overleden.

Goed zo !
Quizvraag Vliegtuigen Wereldoorlog 2 Oorlog 1562

Vliegtuigen worden er niet gebruikt in Risk, maar weten jullie de naam van dit Brits jachtvliegtuig? Het toestel werd gedurende de volledige tweede wereldoorlog gebruikt door de geallieerden, voor de RAF.

Goed zo !
Quizvraag Schepen 1536

De mythe van de Vliegende Hollander een spookschip dat tijdens de vorige eeuw zou hebben rond gevaren rond kaap de goede hoop is bij de meesten onder ons misschien beter bekend geraakt door de film the pirates of the carabien waar het schip the flying dutchmen ook in opduikt. Maar weten jullie vanwaar dit schip afkomstig is of in welke Nederlandse havenstad dit standbeeld te bewonderen valt?

Goed zo !
Quizvraag Oorlog Vliegtuigen Atoombom Wereldoorlog 2 1524

We zien hier de Amerikaanse B-29 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog op 6 augustus 1945 de eerste atoombom, met de naam Little Boy, boven Hiroshima afwierp. Hierdoor kwamen 78.000 mensen direct om. Door de na-effecten liep dit getal nog fors op. Wat is de naam van deze bommenwerper?

Goed zo !
Quizvraag Oorlog Wereldoorlog 2 1495

We zoeken de naam van een Duits erfbiologisch onderzoeker, legerarts en nationaalsocialist. Gedurende de twee laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog was hij werkzaam in het vernietigingskamp Auschwitz, waar hij medische experimenten uitvoerde, vaak met dodelijke afloop, en gevangenen selecteerde voor de gaskamers. Mengele kreeg de bijnaam "engel des doods".

Goed zo !

Aan welke ziekte overleed Alexander De Grote op 32-jarige leeftijd?

Goed zo !
Quizvraag Aanslagen 1455

De aanslag op Koninginnedag 2009 was een gebeurtenis die plaatsvond op 30 april 2009, toen in Apeldoorn een auto inreed op een optocht waar ook de koninklijke familie deel van uit maakte, met acht doden tot gevolg. Tot welk monument kwam de auto tot stilstand?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten Amerikaanse presidenten Amerikaanse Geschiedenis 1420

Wie vermoordde Harvey Lee Oswald, de moordenaar van president Kennedy?

Goed zo !

Welke schoonheidsmelk werd uitgevonden door de Romeinse Poppaea?

Goed zo !

Welke Amerikaanse president ging in zijn vrije tijd graag op vlinderjacht?

Goed zo !

In welke kleur was Jacqueline Kennedy gekleed op de 22ste november van 1963?

Goed zo !

Hoe heette het gezonken schip dat in 1984 de kust van Oostende dreigde te vervuilen met uraniumhexafluoride?

Goed zo !

Wie zou volgens de memoires van de Franse journaliste Geneviève Tabouis Koning Albert in werkelijkheid vermoord hebben?

Goed zo !

Welke meest vernietigende Duitse stam legde mede de hand aan het einde van het Westromeinse rijk?

Goed zo !
Quizvraag DDR Oost-Duitsland 1369

Voor wat staat de afkorting DDR, ook vaak Oost-Duitsland genoemd? Het was een communistisch land in Europa, in 1949 door de Sovjet-Unie opgericht in de Sovjet-zone van bezet Duitsland. De DDR bestond officieel van 7 oktober 1949 tot 3 oktober 1990.

Goed zo !