Quizvragen films

492 resultaten

Wat is de naam van deze Britse actrice? Ze won in 2003 de European Film Award voor beste nieuwkomer met haar rol als Miranda Frost in de Bondfilm Die Another Day en in 2005 een British Independent Film Award voor haar bijrol in The Libertine.

Goed zo !

Intussen weten we het allemaal, je land per boot verlaten, is je leven riskeren. Ook in deze film vergaat de boot, maar als bij wonder overleeft één jongetje de ramp. Hij belandt wel op een vlot met een tijger, een zebra, een orang-oetang en een hyena. Uiteindelijk blijven enkel de jongen en de tijger over. In welke, op het gelijknamige boek gebaseerde, film konden we dit bizarre avontuur in 2012 mee beleven?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Amerikaanse komische, stomme film uit 1923 met Harold Lloyd in de hoofdrol. Dankzij de beroemde scène waar hij hoog boven de grond aan een klok hangt, is het Lloyds bekendste film geworden.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4428

Wat is de titel van deze Sinterklaasfilm, geregisseerd door Stijn Coninckx en Hugo Matthysen? De film was vanaf eind oktober in de zalen te zien. Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt. Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

Goed zo !

Hilary Swank heeft reeds twee oscars voor een hoofdrol op haar schouw staan. Voor welke films kreeg ze deze oscars?

Goed zo !

Welke Zwitserse actrice speelde Bondgirl Honey Ryder in de allereerste film van James Bond, Dr. No, die uitkwam in 1962? Legendarisch is de scène waar ze uit de zee stapt in haar witte bikini, een scène die later nog eens dunnetjes werd overgedaan door Halle Berry in de Bondfilm Die another day.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4383

In 2006 kwam een film uit, geregisseerd door Paul Verhoeven en met actrice Carice Van Houten in de hoofdrol. Het verhaal gaat over een Joodse vrouw die overdenkt hoe ze het eind van de Tweede Wereldoorlog overleefde in het verzet. Graag de titel van de film.

Goed zo !

Onder welke bijnaam kennen we Dwayne Johnson, één van de grootste professionele worstelaars aller tijden, beter? Naast een indrukwekkende worstelcarrière, bouwde hij een minstens even indrukwekkende filmcarrière uit, met films zoals 'The mummy returns', 'Baywatch' en met de reeks 'The Fast & The Furious'.

Goed zo !

Waarschijnlijk de bekendste scène uit de film Basic Instinct is de ondervragingsscène. In deze scène wordt één van de hoofdpersonages Catherine Tramell ondervraagd door een groepje mannelijke politieagenten. Tijdens deze scène opent ze eventjes haar benen, waarna ze ze weer kruist. Welke actrice speelt in deze scène het personage Catherine Tramell?

Goed zo !
Quizvraag Films 4326

Film Fest Gent ging van start met deze film van de jonge Gentse filmmaker Lukas Dhondt. De film is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en gaat over Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. De uitdaging om dat doel te bereiken wordt nog groter gemaakt doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. Naam graag van deze film.

Goed zo !
Quizvraag Films 4318

Deze Amerikaanse thriller uit 2010 werd geregisseerd door de Nederlander Anton Corbijn. Het verhaal is gebaseerd op de roman “A Very Private Gentleman” van Martin Booth. George Clooney neemt de hoofdrol voor zijn rekening in deze prent die zich in Zweden en Italië afspeelt. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !

Dit Franse meesterwerk van Marcel Carné werd geproduceerd tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog, in 1943. Het kan haast niet anders of de gruwelen en weerslag van de oorlog zijn terug te vinden in dit meeslepende drama dat door Franse critici werd uitgeroepen tot de beste Franse film ooit. Naam graag van dit ruim drie uur durende epos.

Goed zo !

Deze regisseur is onder andere bekend van de films The Revenant, Birdman, Babel... Wat is zijn naam?

Goed zo !

Deze acteur werd reeds drie maal genomineerd voor een Oscar. Foto’s van hem in twee van die rollen ziet u op het scherm. Dit najaar kroop hij in de rol van de angstwekkende Joker, een film die in 2019 uitkomt. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Enkele scholieren aan de middelbare school in Florida willen hun maagdelijkheid verliezen. Daarom gaan ze naar een seksclub, om er prostitueés te bezoeken. Ze krijgen het aan de stok met de uitbater en de politie, maar in de eindscene slaagt hoofdpersonage Pee Wee in zijn opzet en verliest hij zijn maagdelijkheid. Wat is de titel van deze komische Amerikaanse cultfilm uit 1982?

Goed zo !