Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Vlaamse film 4251

Deze film begint bij Sinterklaas, die een hartstilstand krijgt vlak voor de stoomboot de haven van Antwerpen binnenvaart. Hij wordt vervangen door de knorrige Sint Jan. Vanaf dan lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, maar allemaal komen ze in aanraking met Sint Jan en spelen ze zich af in Antwerpen. Liefde is de rode draad in de film: je moet erin geloven zoals in Sinterklaas. Wat is de titel van de film uit 2010?

Goed zo !

In Back to the Future maken Marty McFly en Dr. Emmett Brown een reis door de tijd. Maar weet u ook met welke auto zij dat deden? Met de merknaam zijn we al tevreden.

Goed zo !

20 jaar geleden kwam deze Zweedse film van Lukas Moodysson uit. De film speelt zich af in een onooglijke Zweeds provinciestadje waar de jongeren zich stierlijk vervelen. Twee tienermeisjes moeten eerst niet erg van elkaar weten, maar er volgt uiteindelijk een langzame toenadering tussen de twee. Hoe heet deze film, die tal van nationale en internationale prijzen won?

Goed zo !
Quizvraag Actrices Oscars 4222

Deze fantastische Amerikaanse actrice ontving dit jaar (2018) haar 2de Oscar uit haar carrière. Haar eerste kreeg ze in 1997 voor haar rol in de film Fargo, geregisseerd door haar echtgenoot Joel Coen. Afgelopen jaar zette ze een schitterende vertolking neer van Mildred Hayes, de alleenstaande moeder van een tienerdochter die wordt verkracht en vermoord, uit de film Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Walt Disney 4211

Hoe heet het berenjong dat zijn moeder verliest in Brother Bear?

Goed zo !
Quizvraag Walt Disney 4209

Bambi, het kleine hertje, maakt de eerste jaren kennis met alles wat los en vast zit in het grote woud waarin hij samen met vele andere dieren woont. Hij ontmoet een konijntje, met wie hij vriendjes wordt en met wie hij vele avonturen beleeft. Wat is de naam van het konijntje?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4187

Filip Peeters en Axel Daeseleire speelden in 2006 de hoofdrol in een Belgische film die zich grotendeels afspeelt in het noorden van Marokko. Peeters vertolkt de rol van Marcel Van Loock, een buschauffeur die, samen met zijn collega wordt opgesloten in een Marokkaanse gevangenis, naar aanleiding van een drugsmokkel. Weet u nog de titel van deze film?

Goed zo !

Iedereen kent dit deuntje natuurlijk als The Hum van Dimitri Vegas en Like Mike, maar uit welke film met Matthew McConnaughey komt dit oorspronkelijk?

Goed zo !

In de film The Departed uit 2006 zien we acteur Jack Nicholson spelen in één van zijn voorlopig laatste films. Doorheen het verhaal volgen we de verstrengelde verhalen van een undercover agent die infiltreert bij gangsters, een gangster die undercover is bij de politie en een gangsterbaas die connecties heeft met de politie. Maar hoe heet de bekende regisseur van The Departed? Familienaam is voldoende.

Goed zo !

Wat is officiële naam voor de Oscars, de bekende filmprijzen uit de Verenigde Staten?

Goed zo !
Quizvraag Films 4111

In deze film uit 2013 wordt het personage van acteur Joaquin Phoenix verliefd op Samantha, een intelligente computer. Scarlett Johansson leende hiervoor haar stem. Regisseur Spike Jonze (/jones/) werd destijds geprezen als een visionair met deze film, die zowel in de categorieën romantiek, drama als science-fiction past. Wat is de korte maar persoonlijke titel van deze film?

Goed zo !

Van welke broers zijn deze films: Fargo, The Big Lebowski en No Country for Old Men?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 2 NAZI 4081

Deze Adolf Eichmann, een Duits SS-functionaris in het Derde Rijk en een van de hoofdverantwoordelijken voor de massamoord op de Joden, werd opnieuw een veel gezochte term op Wikipedia. Dit kwam door de film van Chris Weit die in 2018 op Netflix verscheen. Wat is de naam van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4079

We zoeken de titel van de nieuwe film van Stijn Coninx. Deze dramafilm gaat over de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst. Wat is de titel?

Goed zo !

Gangs of New York is een klassieker uit 2002. Veel vragen te stellen over de film. Martin Scorcese was alleszins de regisseur. Wat we van jullie willen weten is wie de hoofdrol vertolkt naast Leonardo Di Caprio. Hij speelt William Bill The Butcher Cutting.

Goed zo !