Quizvragen films

494 resultaten

Quizvraag Vlaamse film 7200

Deze film van Stijn Coninckx kwam uit in 2018 en brengt de gewelddadige overval in de Delhaize van Aalst in 1985 in beeld. Onder andere Jonas Van Geel, Jan Decleir en Viviane De Muncyk vertolken een rol in deze film. Welke film?

Goed zo !
Quizvraag Films 7168

Uit welke film uit 1996 met Tom Cruise en Cubo Gooding jr. zie je hier een foto?

Goed zo !
Quizvraag Films 7093

In deze Amerikaanse rampenfilm uit 2004 probeert weerdeskundige Jack Hall met weinig succes de mensen te waarschuwen voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Pas wanneer het noordelijk halfrond daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado’s, overstromingen en extreem lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd om binnen te blijven en op het beste te hopen. Geef de titel van de film.

Goed zo !
Quizvraag Star Trek Acteurs 7079
© David Shankbone

De acteur die je hier op de foto ziet is voornamelijk bekend voor zijn rol in de serie Heroes en als Spock in de JJ.Abrahms Star trek films. Kunt u zijn naam geven?

Goed zo !
Quizvraag Films 7064

The hunger games is ongetijfeld een succesvolle film en boekenreeks. In deze verhalen speelt een bepaald fictief dier een belangrijke rol. De vogel herhaalt deuntjes en geluiden. De verzetbeweging gebruikt dit effect om hun strijdlied te verspreiden. De vogel wordt dan ook een symbool voor het verzet. Hoe heet dit dier?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7062

Wie speelt de Joker in de gelijknamige film van DC Comics die dit jaar in de zalen kwam? Je kent de acteur ook van zijn rollen uit Gladiotor, Walk the Line en The Master. Voor zijn rol in the Joker wordt de acteur getipt voor een Oscar in 2020.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7053

We zoeken een Belgische film uit 2011 van Frank Van Passel. De hoofdrol in de film is voor Kevin Janssens. Hij speelt een vertegenwoordiger die in een dorp bij Langemark een nieuw product moet promoten. Voor deze film heeft Flip Kowlier een West-Vlaamse cover gemaakt van Born to be Alive van Patrick Hernandez: "Geboren voe te leven".

Goed zo !

Wat is de naam van deze actrice. Ze werd geboren in Mol in 1989 en speelde onder andere mee in de films Marina en Groenten uit Balen en de series Chaussée d'Amour en Gent-West. Ze kreeg dit jaar samen met Jonas van Geel een zoontje.

Goed zo !

Wie is hier on "a mission from god"? De personnages komen oorspronkelijk uit Saterday Night Live, maar kregen in 1980 een film onder regie van John Landis.

Goed zo !
Quizvraag Actrices Harry Potter 6986

U ziet hier Hermelien Griffel uit de Harry Potter films. Gespeeld door een in Parijs geboren (15 april 1990) Britse actrice. De filmmakers van de Potter films vonden haar met de hulp van haar leraar op het Stagecoach Theatre. Andere films waarin ze speelde zijn onder meer Ballet Shoes, Noah, The Tale of Despereaux, The Bling Ring, The Perks of Being a Wallflower, Beauty and the Beast en The Circle. Graag haar naam.

Goed zo !

Welke Amerikaanse actrice had de eer om de allereerste vrouwelijke superheld te vertolken in Captain Marvel en Avengers: Endgame? Marvel zelf omschreef de rol van Captain Marvel ofte Carol Danvers als de “de krachtigste superheld van het Marvel universum”, een uniqum in de hedendaagse filmgeschiedenis. De actrice, 30 jaar ondertussen, had vroeger ook al toprollen in “Room”, waarvoor ze een oscar kreeg.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 6795

Deze Amerikaanse acteur maakte zijn filmdebuut als zwakbegaafde buurman in To kill a Mockingbird uit 1962. Bij het grote publiek brak hij door als maffia-advocaat Tom Hagen in The Godfather, waarvoor hij zijn eerste Oscarnominatie kreeg. Een van de meest memorabele filmcitaten komt uit de mond van deze Amerikaan. ‘I love the smell of napalm in the morning’ uit Apocalypse Now mag immers op zijn conto geschreven worden. Zijn vierde Oscarnominatie was uiteindelijk een treffer. Hij won de award voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Tender Mercies.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 6773

De debuutfilm van Hans Van Nuffel is een echte tearjerker die er in slaagt om je als kijker finaal naar de keel te grijpen. Het verhaal gaat over vier jonge mensen die tegen een ongeneeslijke ziekte vechten. We zoeken de titel van deze film uit 2010.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 6772

We zijn op zoek naar een in 2011 uitgebrachte film van Frank Van Mechelen gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk. De film volgt een arbeidersgezin tijdens een negen weken durende staking in de lokale zinkfabriek. De mannelijke hoofdrollen werden vertolkt door Stany Crets en Lucas Van den Eynde.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 6771

Ondanks het flinke horrorgehalte plakte de filmkeuringscommissie geen KNT-label op de eerste langspeelfilm van regisseur Jonas Govaerts. De 'bloederige scoutsfilm ' zou dus geschikt zijn voor alle leeftijden. Geef de titel van deze film?

Goed zo !