Quizvragen 2018

150 resultaten

Quizvraag Bruggen Italië 3972

Vlakbij welke Italiaanse havenstad stortte in augustus 2018 dit viaduct van een snelweg in? De Morandi-brug, een vierbaansweg uit de jaren zestig en deel uitmaakt van de A10.

Goed zo !

België wordt een turnland. Op het voorbije EK turnen (2018) zorgden twee dames voor een unicum door samen drie medailles te pakken. Nina Derwael nam goud en zilver mee naar huis. Maar er was ook een bronzen medaille voor deze 18-jarige gymnaste op de grond. Mooie revanche voor de Oost-Vlaamse, nadat ze in 2016 de spelen miste door een blessure. Haar naam graag.

Goed zo !

De Tour 2018 begon in Noirmoutier-en-l'Île. Deze rit werd gewonnen door deze Colombiaan van Quick-Step. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Ministers 3901

Deze Britse politicus was van 2016 tot 2018 minister van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest. In juli 2018 is hij afgetreden als minister. Hij zei niet te kunnen leven met het brexitvoorstel van premier Theresa May dat hij in het weekend al had afgedaan als "een grote drol". Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3899

In juli 2018 werden twee mensen vergiftigd in England. Zij kwamen in aanraking met het zenuwgif dat gebruikt werd op de Russische ex-spion Sergei Skripal. Over welk zenuwgif gaat het hier?

Goed zo !
Quizvraag Zuid-Afrika 3897

Deze Zuid-Afrikaans activiste overleed op 2 april 2018. Ze was de vrouw van president en dissident Nelson Mandela. Tijdens dat haar man gevangen zat, zette zij de strijd tegen de apartheid buiten de gevangenismuren voort, waardoor ze bij de zwarte bevolking van Zuid-Afrika zeer populair werd. Wat was haar voornaam?

Goed zo !
Quizvraag Vissen 3867

In 2017 was de rode poon de vis van het jaar. Op 31 januari 2018 werd door de VLAM de vis van dit jaar verkozen. Weten jullie welke vis de vis is van 2018?

Goed zo !
Quizvraag China 3846

In 2017 vierden de chinezen het jaar van de haan. Maar welk dier staat in 2018 centraal in de Chinese dierenriem?

Goed zo !

De partijcarrousel bij de Gentse NVA spinde dit jaar (2018) naarstig voort nadat Elke Sleurs, die zelf eerder reeds de positie van lijsttrekker overnam van Siegfried Bracke, nu zelf ook besliste om een stap opzij te zetten. De nieuwe lijsttrekker voor de NVA is een 38 jarige Gentse Dame die momenteel actief is als Europees parlementslid. Hoe heet deze Gentse dame?

Goed zo !

Welke Antwerpse politica en voormalig hoofd van de cel diversiteit bij de lokale politie van Mechelen gaf begin dit jaar (2018) aan dat ze zich als onafhankelijke zou aansluiten bij de Antwerpse Sp.a lijst, ondertussen werd ze zelf gepromoveerd tot lijsttrekker van de SPA lijst. Eerder raakte de politica ook bekend omwille van een bericht dat door een Mechelse politie-inspecteur werd gedeeld op whatsappbericht met de titel “En waarom zou ik jou een hand moeten geven? Jou(w) kleur staat mij niet aan”, hoe heet deze politica en voormalig politiebeambte?

Goed zo !