Quizvragen 2018

150 resultaten

Quizvraag Formule 1 3841

De Belgische minister van Defensie kwam in 2018 in het oog van de storm na beschuldigingen over foutieve gegevens over de levensduur van de F16’s. Deze gegevens vormen een belangrijk element voor Minister Vandeput voor de aankoop van eventuele nieuwe gevechtsvliegtuigen. Maar onder welke naam zijn deze nieuwe gevechtsvliegtuigen beter bekend?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 3840

Vanaf 2019 zullen een aantal nieuwe gemeenten het levenslicht zien, zo zal Nevele opgaan in Stad Deinze (in het land van Nevele), maar ontstaat er ook een volledig nieuwe Oost-Vlaamse fusiegemeente die de gemeenten Kruishoutem en Zingem zal verbinden. Helemaal nieuw is de naam van de fusiegemeente niet, daar Marc De Bel deze reeds jaren gebruikt in zijn boeken. Hoe heet deze nieuwe fusiegemeente?

Goed zo !

Dat de Belgen het goed doen met de nationale voetbalploeg staat al langer vast dan vandaag, al laten ze het in de belangrijke wedstrijden toch al gauw nog eens liggen, hopelijk zal dit goed komen op het WK in Rusland. Ze zitten in een gunstige poule. Een top affiche tegen Engeland waarin ze zich kunnen bewijzen, Een klein voetballand als Panama dat ze zeker zullen moeten kunnen verslaan, maar wie is de derde tegenstander van de Belgen op het WK 2018?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Winterspelen 3814

Een vraag over de Olympische winterspelen kan uiteraard niet ontbreken bij deze quiz, België stuurde nog nooit zoveel atleten de winterspelen, 22 om precies te zijn, verdeeld over 9 onderdelen. Na lange tijd Kevin Vanderperre gestuurd te hebben voor het kunstschaatsen (zonder succes) is het tijd voor vernieuwing, Broer en zus werden voor dit onderdeel (elk apart) uitverkoren om ons land te verdedigen. Wat is hun naam? Achternaam is voldoende.

Goed zo !

Antwerps SPA voorzitter en ex directeur van De Lijn voor het gebied Antwerpen Tom Meeuws kwam onlangs ook in nauwe schoenen nadat aan het licht kwam dat hij zou hebben gesjoemeld bij zijn ex werkgever De Lijn. Met welke politica zou hij een relatie hebben gehad?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 3802

Sinds hij verkozen is, kwam president Donald Trump al meerdere malen negatief in de media. Onlangs kwam hij weer in het oog van de storm terecht omwille van een affaire die hij zou hebben gehad met een blondine in 2006 terwijl Melania zwanger was van zoon Barron. Nadat het verhaal dreigde publiek te worden, betaalde Trump deze vrouw zwijggeld. Hoe heet deze vrouw? De artiestennaam is voldoende.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 3799

Tijdens de 60ste uitreiking van de grammy awards won Bruno Mars maar liefst 6 awards. Wie deed bijna zo goed als Bruno Mars met 5 grammy’s?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 3795

We zoeken de naam van het bedrijf dat na een groot datalekschandaal in maart 2018 wereldwijd publiciteit en vraagtekens opriep. Volgens The Guardian gebruikte het bedrijf psychologische data ontleend aan miljoenen Facebookgebruikers, grotendeels zonder medeweten en toestemming van die gebruikers. Welk bedrijf zoeken we?

Goed zo !

Eurosong 2018 werd door Israël gewonnen. Hun liedje Toy werd gebracht door deze dame. Weet je haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Sport 3792

Deze Belgische motorcrosser had de bijnaam 'The Kid'. Door een poging om zijn hond te reden, verdronk hij op 6 mei 2018. Wat is zijn naam?

Goed zo !