Quizvragen 2017

112 resultaten

Beyoncé heeft de wereld in juli 2017 verblijd met de eerste foto van haar kersverse tweeling. Wat zijn de namen van deze twee Carters?

Goed zo !

In 2017 werd er een gloednieuwe verbindingsweg tussen de haven van Zeebrugge en het binnenland geopend. Geef de letter + het volggetal van deze snelweg.

Goed zo !

Op 7 december maakte Thomas Vanderveken zijn muzikale droom waar. In zijn programma ‘Thomas speelt het hard’, speelde hij het pianoconcerto. Van wiens hand is dit werk origineel?

Goed zo !
Quizvraag Taal 3542

In december 2017 werd er opnieuw een woord verkozen tot het woord van het jaar door Van Dale en de VRT. 70.000 mensen hebben dat gedaan en 55 procent van de stemmen ging naar het winnende woord. Weet jij welk woord?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Stadion Europees Kampioenschap 3465

Bijzonder slecht nieuws voor de Belgische voetballiefhebber op 7 december 2017: UEFA besliste de vier matchen op het EK 2020 die in Brussel zouden gespeeld worden te verplaatsen naar Londen. De UEFA gelooft er duidelijk niet meer in dat het Eurostadion er tijdig komt. Op het grondgebied van welke gemeente is het Eurostadion gepland?

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs Oscars 3458

Le fidèle is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet Engelstalige film. Dat Matthias Schoenaerts de hoofdrol vertolkt in deze romantische film die zich in het misdaadmilieu afspeelt, is u wellicht bekend, maar wie regisseerde deze film?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 3453

In december 2017 verscheen in De Tijd dat Alken-Maes, onderdeel van Heineken, een Belgisch bier voortaan internationaal op de markt gaat brengen. Het biertje krijgt zo de status van een internationaal Heineken-merk, zoals Affligem en Desperados dat nu al zijn. Welk Belgisch bier zal binnenkort beschikbaar zijn in alle landen waar Heineken nu actief is, zowat de hele wereld dus?

Goed zo !

Schrijnende toestanden over deze grotendeels islamitische etnische minderheid in Myanmar komen dagelijks in de media. Zij worden zo systematisch en veelvuldig aangevallen, dat de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN zelfs gewag maakte van een “schoolvoorbeeld van etnische zuivering.” Welk volk zoeken wij?

Goed zo !

Reeks 7, voor 2 punten: Deze 2 heren stonden enkele weken geleden in de finale van het wereldkampioenschap driebanden in het Boliviaanse Santa Cruz. We vragen hier niet wie de winnaar werd, maar spelen het anders: Wie is de man met het baardje, dus voor jullie de man rechts op de foto?

Goed zo !

In heel de provincie Oost-Vlaanderen liep in het voorjaar van 2017 een uniek project waarbij via duizenden plantjes de luchtkwaliteit in kaart werd gebracht. De Universiteit van Antwerpen is met de bladstalen aan de slag gegaan en binnenkort worden de resultaten aan het ruime publiek voorgesteld. Welke plantjes waren dit?

Goed zo !