Quizvragen 2017

112 resultaten

Quizvraag Wereldoorlog 1 3365

In 2017 werd in Ieper de zwaarste slag uit de Eerste Wereldoorlog herdacht met een groots opgezet herdenkingsevenement. Met getuigenissen, muziek, theater en indrukwekkende projecties op de historische Lakenhalle, werden de tragische gebeurtenissen opnieuw tot leven gebracht. Op 31 juli 2017 was het precies 100 jaar geleden dat de Derde Slag bij Ieper begon. Met het offensief hoopte het Britse leger de Duitse vijand de genadeslag toe te brengen, te vergeefs. 170.000 mensen, vooral Britten en Duitsers, kwamen om het leven, zo'n 300.000 raakten gewond. Onder welke naam kennen we deze derde Slag bij Ieper beter?

Goed zo !

Het Gala van de Gouden Schoen werd dit jaar (2017) met primeur bedacht want daar werd voor het eerst de Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. Het was de 23-jarige spits van VfL Wolfsburg en ster van de Red Flames die de prachtige prijs in ontvangst mocht nemen. De complete aanvalster pakte in Duitsland de beker en gaf een assist in de finale van de Champions League. Wie is zij?

Goed zo !

Turnen was al bekend in de tijd van de Romeinen, die het Arte Gymnastica noemden. De basisvormen van de huidige turntoestellen en turnbewegingen werden echter ontwikkeld door Friedrich Ludwig Jahn, de grondlegger van de zogenaamde 'Duitse School'. In 1811 opende Jahn bij Berlijn de eerste Turnplatz. Samen met één van zijn leerlingen ontwierp hij turntoestellen, onder andere de brug en de rekstok. Sinds kort kennen we in België terug een turnkampioene. Wie won op het afgelopen EK (2017) goud en op het WK brons op de brug met ongelijke leggers?

Goed zo !

Als mensheid stammen we allemaal af van de apen, bij de een is dat al wat duidelijker als bij de ander, maar toch werden in de geschiedenis van de mensen en nu nog helaas niet alle rassen op gelijke voet behandeld. Dat dit onderwerp nog steeds erg gevoelig is bewees de rel die een Vlaamse schrijfster en blogster op gang bracht naar aanleiding van de affiche van de lokale Scoutsfuif die ze kwetsend en discriminerend vond. Eerder maakte ze ook al van haar foert over een volgens haar racistische en stereotype afbeelding van een zwarte man in Suske en Wiske. Gelukkig zijn de blanke stripfiguren wel realistische getekend. Met de seksistische en vrouwonvriendelijke praat van de jury van de Slimste Mens, had ze blijkbaar minder problemen. Over wie gaat het hier?

Goed zo !

Reeks 1, vraag C: In 2016 waren er heel wat verschillende meningen over de winnaar van de Nobelprijs literatuur. Zo werd Bob Dylan misschien wel de meest besproken winnaar uit de geschiedenis. Maar kunnen jullie ook meepraten over de winnaar van dit jaar? De jury loofde met name zijn emotionele kracht. Welke roman-schrijver zoeken we?

Goed zo !

Deze serie werd wereldwijd het meest gezocht op Google. Van welke Amerikaanse sciencefiction-horrorserie kwam dit jaar (2017) het tweede deel op Netflix?

Goed zo !

Dit Belgisch model werd verkozen tot Miss België 2017. Weten jullie haar naam?

Goed zo !

6 dagen pintjes gecombineerd met een beetje wielrennen. Dit kan niet anders dan de zesdaagse van Gent zijn. Ondanks de afwezigheid van Iljo Keisse was het dit jaar terug een top editie. Welk duo won overtuigend die zesdaagse bij de mannen?

Goed zo !

Welk duo zien we hier professioneel gefaceswapt. Van de persoon van wie we de snor zien volstaat de voornaam.

Goed zo !
Quizvraag Groenten 3237

Dit is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Na een eerste testjaar in 2016 is de oogst van 2017 helemaal klaar voor de markt. Welke groente zoeken we?

Goed zo !