Quizvragen 2012

42 resultaten

Quizvraag Films 4763

Deze Belgische langspeelfilm van Felix Van Groeningen kwam uit in 2012 met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. De film gaat over vijf vrienden die samen spelen in een bluegrass-bandje. De twee hoofdrolspelers hebben een dochter Maybelle, die na haar zesde verjaardag kanker krijgt, en binnen het jaar sterft. Daarna wordt de relatie van Didier en Elise erg op de proef gesteld. De muziek helpt af en toe om de pijn te verzachten. Wat is de naam van deze film?

Goed zo !

Een korte politieke vraag: Wie is er sinds 1 februari 2012 de gouverneur van West-Vlaanderen?

Goed zo !

Deze rijzige kerel is een voetballer die vooral op de linkerflank speelt. Bekend werd hij door zijn intrede bij de mannschaft in 2011. Zijn professionele carrière besteedde hij vrijwel uitsluitend bij ‘borussias’. Hij speelde tot 2012 bij Borussia Möndchengladbach en maakte dan de transfer naar Borussia Dortmund. Wat is de naam van deze stervoetballer?

Goed zo !
Quizvraag Religie 4092

De Verenigingskerk is een nieuwe religieuze beweging. De sekte raakte onder meer bekend vanwege de massahuwelijken die de leider inzegende. De leider stierf in 2012. Wat is de onofficiële naam van deze sekte?

Goed zo !
Quizvraag Kinderboeken Auteur 3918

Welke voormalige Glee-acteur schreef de populaire kinderboekenreeks The land of Stories, of Toverland?

Goed zo !
Quizvraag Thuis 3884

Ook televisieseries schuwen het moorden niet, zo ook de makers van thuis. Welke door Marijke Hofkens gespeeld personage verongelukte in 2012 in Mexico, wellicht door toedoen van haar vroegere echtgenoot Luc Bomans. De twee runden vroeger een sanitair bedrijf en hebben samen een zoon, genaamd Lowie Bomans. Hoe heet het personage dat gespeeld werd door Marijke Hofkens?

Goed zo !
Quizvraag Oscars Acteurs 3771

Daniel Day-Lewis won in 2012 de Oscar voor beste acteur. Dit voor zijn rol in een Amerikaanse historische dramafilm onder regie van Steven Spielberg. Welke rol vertolkte hij in deze dramafilm?

Goed zo !
Quizvraag Ronde van Italië Bergen Wielrennen 3670

Thomas de Gendt is dankzij zijn ritzege in de vuelta 2017 de 96ste die een rit in de drie grote rondes op zijn naam heeft staan. In 2016 won hij de 12de rit in de ronde van Frankrijk op de Mont Ventoux. Eerder, in 2012 won hij de Koninginnerit in de ronde van Italië. Op welke mythische berg eindigde deze rit?

Goed zo !

Wat was de naam van deze Nederlands dichter, schrijver, vertaler, criticus, polemist en toneelschrijver. Hij was van 2000 tot 2004 de Dichter des Vaderlands. Hij stond bekend om zijn virtuoze en kleurrijke taalgebruik . Hij overleed in 2012.

Goed zo !

Deze Braziliaan heeft het wereldrecord van de 50 en de 100 meter vrije slag op de langebaan. Hij werd olympisch kampioen op de 50 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Peking. Wat is zijn naam?

Goed zo !