Quizvragen 2007

28 resultaten

Wat is de achternaam van de Nederlandse schrijver die in 2007 met zijn roman Tirza zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuur-prijs won?

Goed zo !

Deze gewezen profvoetballer uit Kroatië passeerde de revue in Belgie voor Club Brugge tussen 2004 en 2007. Als aanvaller kwam hij ook aan de bak bij Aston Villa en Dinamo Zagreb. Hoe heet deze voetballer?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Vlaamse journaliste en gewezen nieuwsanker?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een voormalig kinderthemapark in het Nederlandse Drunen. Het park had als regel dat de kinderen er baas waren. Ondanks de vele pogingen om het park te redden werd het in 2007 toch failliet verklaard. Wel park zoeken we?

Goed zo !

Wie al eens met de trein naar Brussels Airport gespoord heeft, weet ongetwijfeld dat hij bovenop de prijs van zijn ticket nog een toeslag van ongeveer 5 euro dient te betalen. Maar hoe heet deze toeslag?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 2881

Van welke in 2007 overleden Brit is de biergids 'The Great Beers of Belgium'?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2728

Van welke Nederlandse kunstenaar is deze reuze eend? Dit opblaasbare, drijvende kunstwerk bestaat in verschillende groottes. Ze drijven op een onzichtbaar ponton en worden aangemeerd in havens. hij heeft dergelijke eenden tentoongesteld in Europa, Azië en Australië.

Goed zo !
Quizvraag Dubai 2697

De Taipei 101 in Taiwan was tot 2007 het hoogste gebouw ter wereld. Wat is de naam van het huidige hoogste gebouw dat in Dubai staat?

Goed zo !
Quizvraag Restaurant 2660

Comme Chez Soi geven we alvast mee als foutief antwoord op deze vraag. Van welke Belgische groep, tot 2007, van wegrestaurants en luchthavencatering zien we hier een foto?

Goed zo !
Quizvraag Economie 2472

Kennen jullie de naam van de tankstations van de Colruyt groep? Het is sinds 2007 een aparte entiteit. Het bedrijf met hoofdzetel in Sint-Pieters-Leeuw

Goed zo !