Quizvraag 2472 Economie

Quizvraag Economie 2472

Kennen jullie de naam van de tankstations van de Colruyt groep? Het is sinds 2007 een aparte entiteit. Het bedrijf met hoofdzetel in Sint-Pieters-Leeuw

Goed zo !


Meer quizvragen over Economie

Quizvraag Economie

In deze vraag zijn we op zoek naar een fabrikant die opgericht is in 1990 in Massachusetts. Naast het maken van toestellen voor Defensie en veiligheidsdiensten, maken ze ook deze stofzuigers. Welke merk van stofzuigers zoeken we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar vorige maand (oktober/november 2018) werd deze man dan toch benoemd als directeur van de Nationale Bank. Er was heel wat commotie ontstaan omdat hij de enige vrouw in dat mannenbastion verving. Na zijn aanstelling besliste de regering wel tot een hervorming die meer vrouwen in de bestuurstop van de Nationale Bank moet brengen. Hoe heet hij?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Dit Amerikaans bedrijf is wereldwijd opererend in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van beheer en reproductie van documenten. Het bedrijf werd in 1906 opgericht onder de naam Haloid en is vooral bekend van kopieermachines en printers. Geef de naam van het bedrijf dat wereldwijd een 32.000 werknemers telt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Deze man is een Belgisch econoom en columnist. Hij is onder andere hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute en wordt vaak uitgenodigd op radio en TV om kritisch duiding te geven bij de economische realiteit. Daarnaast schrijft hij regelmatig columns in onder andere De Tijd en De Morgen. Wat is de naam van deze Antwerpse topeconomoom?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

We zoeken de naam van een bedrijf dat in 1991 werd opgericht. Het bedrijf richtte zich op financiële planning voor vermogens, nalatenschappen en pensioenen. Op eigen verzoek werd de bank op 15 juni 2016 failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Gent. Volgens de parlementaire onderzoekscommissie zijn hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur en het management verantwoordelijk voor het faillissement van de bank.

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

We zijn op zoek naar een Belgische econoom die voor het eerst in de publieke belangstelling kwam met Moneytron. Hij ging later ook nog in de politiek, zo belandde hij ook nog in Hoegaarden waar hij zijn nieuwste partij meteen na de verkiezingen van 2014 weer ontbond door een beschamend resultaat van 0,3 procent voor de Kamer en 0,2 procent voor het Vlaams parlement.

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

Hoe heette het bedrijf AGORIA vroeger? Het is een federatie die in 1946 werd opgericht en op haar hoogtepunt 1200 ondernemingen groepeerde uit de metaalverwerkende nijverheid, de elektrische constructie en de verwerking van kunststoffen. Wat was die naam van dit bedrijf voor dat hij de naam Agoria kreeg?

Bekijk antwoord

Quizvraag Economie

We zoeken de naam van een soort beleggingsfonds, ook wel Exchange Traded Fund genoemd, dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een dergelijk fonds is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex met behulp van geautomatiseerde handelscomputers. Meestal doen deze indexbeleggingen het ook beter dan de traditionele beleggingsfondsen. Wat is de courante benaming voor een dergelijk beursindexfonds ?

Bekijk antwoord