Makkelijke Quizvragen

6374 resultaten

Quizvraag Boksen 2222

In juni 2016 verloren we bokslegende Muhammed Ali. Hij was een Amerikaanse bokser bijgenaamd The Greatest en Louisville Lip. Maar weet je ook zijn echte naam?

Goed zo !

Op 4 juni 2016 verlengde Delfine Persoon haar BC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen haar Dominicaanse uitdaagster Christina Linardatou, die tot dan toe ongeslagen was. Was is de bijnaam van deze Dominicaanse?

Goed zo !
Quizvraag Strips 2220

Welke bekende Vlaming wordt gestriptekend door Geert Kinnaert en beleeft avonturen als 'Den boer op!' en 'Tante Terribel'?

Goed zo !

Aan welke kant van het bord hoort het mes te liggen?

Goed zo !

Welk groot schip zonk in 1912? Er is een zeer bekende film van gemaakt.

Goed zo !

Hoeveel poten heeft een spin?

Goed zo !
Quizvraag Taal 2214

Wat is het 11 letterwoord voor een een explosief of wapen dat niet op het oorspronkelijk bedoelde moment afgegaan is?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Golden Globe 2212

Wat is de naam van deze Amerikaanse acteur? Hij speelde onder meer Al Bundy in alle 261 afleveringen van Married... with Children, waarvoor hij in zowel 1992 als 1993 werd genomineerd voor een Golden Globe.

Goed zo !
Quizvraag Taal 2211

We zoeken een door Lejzer Zamenhof ontworpen, makkelijk te leren, politiek neutrale, internationale taal (kunsttaal). In 1887 publiceerde hij onder een pseudoniem een boek over de taal met de titel: La internacia lingvo. Wat is de naam van deze taal?

Goed zo !

We zoeken een figuur het bekendst als de feeënkoning uit Shakespeares toneelstuk A Midsummer Night's Dream, geschreven rond 1595. Wat is de naam van deze elfenkoning?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 2209

Hoe heet de positieve elektrode van een batterij?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 2203

Welke noten worden gebruikt in marsepein?

Goed zo !
Quizvraag Egypte 2171

Bij welke berg verkondigde Mozes de Israëlieten de 10 Geboden?

Goed zo !
Quizvraag Moord Koningen 2170

Hoe heet de nacht van 24 Augustus 1572 waar in Parijs 2.000 mensen werden vermoord na het huwelijk van Hendrik van Navarre en Margarete? Hendrik IV kon maar net ontsnappen aan de moordaanslag.

Goed zo !

Welke Britse popgroep had in de jaren zeventig een hit met 'Angel Eyes'?

Goed zo !

Hoe noemt men de tak van de motorsport waarbij een aantal 'non-stops' met zo weinig mogelijk fouten binnen een vastgestelde tijd moeten afgelegd worden?

Goed zo !
Quizvraag Sport 2139

Op 14 februari 2013 werd deze Oscar Pistorius gearresteerd na het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Maar wat is de bijnaam van deze snelste man zonder benen?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 2138

We zijn op zoek naar de naam van deze crimineel. De man werkte zichzelf op tot sekteleider en verplichte zijn volgelingen om op rooftocht te gaan en hun bezittingen aan hem af te staan. In 1969 kreeg hij een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting tot moord. Eén van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 2137

In 2013 verscheen in de Vlaamse cinemazalen het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van Luc Segers, gespeeld door Koen De Bouw. In deze film slaan bij Luc segers de stoppen door wanneer de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt door een procedurefout. Hij ziet maar één uitweg: het recht in eigen handen nemen. Over welke film van Jan Verheyen hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 2136

Op 17 februari 2012 werd het naburige Maria Aalter het lichaam van Stijn Saelens teruggevonden. In het kader van het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens kwamen twee opdrachtgevers in beeld, namelijk de schoonbroer en schoonvader van Stijn Saelens. Wat is de uiteraard gedeelde achternaam van de schoonbroer en schoonvader die opdracht zouden gegeven hebben om Stijn Saelens een lesje te leren?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 2135

België lijkt bijna een broeihaar voor moordenaars voorbeelden zijn Els Clottemans, Hans Van Themsche, Ronald Janssens & uiteraard Marc Dutroux. Maar ook van buitenaf krijgt ons land het hard te verduren. Welke Franse seriemoordenaar die ook wel het monster van de Ardennen wordt genoemd werd in België beroemd nadat bekent raakte dat hij in totaal 7 meisjes/vrouwen had ontvoerd, verkracht en vermoord.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2134

In de jaren tachtig werd het Brusselse misdaadmilieu overheerst door de bende Haemers. De bende werd vooral bekend omwille van hun gewelddadige overvallen op verscheidene geldtransporten. Op 19 januari 1989 voltrok hun meest sensationele actie en werden ze ook internationaal berucht en beroemd door de ontvoering van een Belgische hoogwaardigheidsbekleder. Wie werd er op die beruchte dag ontvoerd door de bende Haemers?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 2133

We zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 2132

We zoeken een medische term van 6 letters. Het omschrijft een toestand waarbij er een te laag gehalte aan rode bloedcellen is, we noemen het ook wel eens bloedarmoede.

Goed zo !
Quizvraag Argentinië Paraguay 2131

Sommigen zullen deze soort man herkennen uit de mol, anderen zullen dan weer een gokje moeten wagen om te kunnen raden hoe in Argentinië, Paraguay, Uruguay en zuid-Brazilië een nakomeling van de Spanjaarden en indianen noemt die zich voornamelijk met veehoeden op de pampa’s bezighoudt.

Goed zo !