Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Quizvraag Voetbal 7792

We zoeken de naam van een Engelse voetbalclub dat in 1865 werd opgericht. De club speelt in rode shirts en witte broeken. De club werd één keer landskampioen en won twee keer de Europacup I. Na een vijfde plaats in 1982/83 stootte de club door naar de halve finales van de UEFA Cup en werd daar gestopt door Anderlecht. De wedstrijd was erg controversieel nadat een goal werd afgekeurd en Anderlecht een zeer omstreden penalty kreeg. In de Hillsboroughramp van 1989 was de club de tegenstander van Liverpool? Tijdens deze ramp verloren 96 Liverpoolsupporters het leven.

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 7790
© Jladage

Wie werd op de olympische spelen te Londen in 2012 olympisch kampioen op het onderdeel rekstok?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7788
© Piet.Wijker

Wat is de naam van deze voormalig Belgische sprintster en bobsleester?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7774
© Carlos Delgado

Wat is de naam van deze Kroatische voetballer? Hij scoorde in de verloren WK finale tegen Frankrijk eerst in eigen doel en daarna ook nog in het juiste doel.

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 7771
© Stuart Seeger

Wat is de naam van deze Brits ex autocoureur. Hij heeft onder andere van 1980 tot en met 1995 in de Formule 1-klasse gereden en werd in 1992 wereldkampioen. Hij behaalde 31 overwinningen.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7756

Een flitsende tegenaanval van de Rode Duivels in de achtste finale heeft Japan de das omgedaan van het WK voetbal in Rusland. Het begon bij Thibaut Courtois die een hoekschop plukte en later tikte Chadli de 3-2 in doel. De Japanse openbare omroep NHK maakte een documentaire over die countergoal. Wat was de naam van deze documentaire?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7725

Onze voetballers zijn de Red Devils, de Belgische basketballploeg voor de mannen heet de Belgian Lions, maar wat jis de bijnaam van het Belgisch bobsleeteam bij de vrouwen?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 7714

Welke tennisser kreeg als bijnaam the x-man? We vragen hier wel de voor- en familienaam.

Goed zo !

De Belgian Tornedo’s behaalden op het WK in Doha de bronzen medaille. Wie was naast Vanderbemden en Dylan en Kevin Borleé, de vierde Tornado? Hij begon de wedstrijd als eerste loper?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek Olympische Spelen 7685

Wat is de naam van de Nieuw-Zeelander die op de Olympische Spelen van 1960 in Rome de Belg Roger Moens versloeg op de 800 meter?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7680

Op 21 juli 1969 won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk met bijna 18 minuten voorsprong op de tweede. Wie werd tweede na Merckx? Deze vraag zou ook perfect gepast hebben in een dierenronde?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7676
© Cs-wolves

Deze Belgische renner die rijdt voor Wanty-Groupe Gobert werd 21ste in de afgelopen Ronde van Frankrijk. In de loodzware etappe naar La Planche des Belles Filles gooide hij hoge ogen met een derde plaats. Zijn naam graag. Geen kenner van wielrennen? Dan mogen jullie ook antwoorden met de naam van een voormalig Belgisch chocolademerk en chocoladefabriek uit Antwerpen. In 1969 werd de firma, die toen in moeilijkheden verkeerde, overgenomen door General Chocolate. Merknamen in deze periode was onder meer Zero.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7672

Yara Kastelijn reed bijna van start tot finish aan de leiding in de Koppenbergcross, ook al deed haar teamgenote Annemarie Worst verwoede pogingen om haar het vuur aan de schenen te leggen. De Italiaanse Arzuffi, ook al een teamgenote , werd derde. Vervolledig de naam van dit team met Bart Wellens als coach: … Pro cycling. Het antwoord bestaat uit 3 cijfers.

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 7666
© Pitlane02

Op 3 mei 2020 wordt/werd er, voor het eerst sinds 1985, weer een F1-race gehouden in Nederland. Wat is de naam van dit F1-circuit?

Goed zo !
Quizvraag Veldrijden 7643
© Hoebele

Ook het vrouwen veldrijden zitten in de lift. De 22-jarige Nederlandse die we op de foto zien won in 2019 onder andere de veldrit in Gavere, op de koppenberg en het Europese kampioenschap. Wat is haar naam?

Goed zo !