Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Quizvraag Hockey 7937

De Belgische hockeyploegen zijn in hun goede doen. In 2006, 2008 en 2012 werd de herenploeg die we zoeken landskampioen in de Eredivisie Hockey en konden zo deelnemen aan de Euro Hockey League. In 2019 wisten zij de Euro Hockey League te winnen door Rott Weiss Keulen met 4-0 te verslaan. Geef de naam van deze “beste hockeyclub van Europa 2019”.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 7927

Voor een echte revelatie in de sportwereld moeten we terug naar Mexico 1968. Na veel geheime training neemt Dick een grote sprong voorwaarts door een stuk hoger te springen dan de tegenstanders op de olympische spelen. In de plaats van de buikrol ging hij rugwaarts over de lat. Hiermee sprong hij hoger dan ooit tevoren. Later werd de techniek snel overgenomen en is tot de dag van vandaag in zwang. Hoe heet deze hoogspringer en de sprong die naar hem vernoemd is?

Goed zo !

Pittige sportvraag. Lianne Tan en Yuhan Tan, broer en zus zijn al jaren de top van ons land in een bepaalde sport. Beide winnen ze bijna elk enkelspel en konden zich beide al plaatsen voor de olympische spelen. Daar braken ze echter weinig potten. Ze zijn naast de sport actief in de medische sector. In welke sport behaalde dit getalenteerd duo zovele prijzen?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een voormalig wielrenner die nu ploegleider is bij Lotto Soudal. Dat lijkt ons voldoende informatie. Wat is de achternaam van deze ploegleider?

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 7884

Een binnenkopper, maar dan wel met basket, om de score te openen. Een scorende worp vanop grote afstand wordt extra beloond in de basketwereld. We spreken hier van een worp waarbij een speler de bal in het doel gooit vanop een afstand van minstens 23 voet en 9 duim. Deze afstand is 7 meter 23 centimeter en wordt op het veld aangegeven met een extra lijn voorbij de vrijworplijn en bijhorende bucket-zone. Geef de geijkte benaming van een geslaagde worp van voorbij deze lijn.

Goed zo !
Quizvraag Tennis 7882

De WTA is de overkoepelende organisatie voor professionele tennisspeelsters. Deze organisatie organiseert een serie van toernooien: de WTA-tour. Voor wat staat de afkorting WTA?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7875

Lior Refaelov won begin 2021 de Gouden Schoen bij de mannen, maar weet je ook de naam van deze voetbalster die de Gouden Schoen won in hetzelfde jaar?

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 7869

Op 29 november 2020 crashte deze wagen hard door de vangrail na een botsing op de baan en vloog in brand. De hogercrash gebeurde op het circut van Bahrein. De racer overleefde de crash wonderwel. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7868

Op 25 november 2020 overleed de Argentijns profvoetballer Diego Maradonna aan een hartstilistand. Zijn bekendste goal was die in de kwartfinale van het WK'86 tussen Engeland en Argentinië. Hoe noemde Diego zelf die goal?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 7864
© Scott Ray

Bij deze techniek bij het hoogspringen gaat het hoofd van de sporter eerst over de lat. Deze techniek was pas voor het eerst te zien, op internationaal niveau, op de Olympische Spelen van 1968. In de VS had ene Dick de techniek al eerder gebruikt. De sprong is naar hem genoemd. Was is de naam van dit type sprong?

Goed zo !
Quizvraag Veldlopen Olympische Spelen 7846
© Erik van Leeuwen

Deze Vlaamse veldloopster nam op haar 43ste nog deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wat is de naam van deze atlete?

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 7842

De LA Lakers zijn na 10 jaar opnieuw de beste basketbalclub ter wereld. MVP LeBron James droeg de titel op aan Kobe Bryant, de betreurde Lakers-legende, die 10 jaar geleden voor de vorige titel zorgde en begin 2020 omkwam in een helikoptercrash. Tegen wie wonnen de LA Lakers de finale?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7824
© PB84

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen kwam deze jonge wielrenner levensgevaarklijk ten val. Bij de finish wilde hij renner Dylan Groenewegen inhalen, maar Groenewegen week van zijn lijn af en leek ook een elleboog te gebruiken. Wat is de naam van deze wielrenner?

Goed zo !

De oudste winnaar van de Ronde, is overleden in mei 2020. Hij won in 1952 de Ronde van Vlaanderen in hondse omstandigheden. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 7816
© Erik van Leeuwen

Tia Hellebaut won een gouden medaille op de Europese kampioenschappen van 2006 met het hoogspringen. Daar haalde ze een hoogte van 2,03 m. In welke stad vonden deze kampioenschappen plaats?

Goed zo !