Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Dit najaar werd bekend dat een Belgische profesionele wegwielerploeg vanaf januari ook een crossploeg zal oprichten onder de naam Tormans CX Team. Ondermeer Corné van Kessel en Quinten Hermans zullen vanaf 2020 voor dit team rijden. In de zomer rijden ze dan in het truitje van de wegploeg. Wat is de naam van deze wegploeg?

Goed zo !
Quizvraag Veldrijden 7641
© Wasmachien

Veldrijden blijft populair in Vlaanderen, ondanks het mindere spannende verloop van de wedstrijden de laatste jaren. De laatste jaren maakten vooral Van der Poel en Van Aert furore maar begin jaren 2000 was deze renner uit Herentals één van de grote tenoren. Hij werd wereldkampioen in Monopoli in 2003 en in Pontchâteau in 2004. Hij werd ook tweemaal Belgisch kampioen. Op VT4 liep ooit ook een tv-serie over hem. Wie zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 7628
© Robbie Mendelson

We zoeken een voormalig Belgisch tennisspeler van 2 meter en 3 groot. Hij was professional van 1991 - 2013, al speelde hij de laatste jaren bijna uitsluitend dubbel. Een van de belangrijkste feiten uit zijn carrière was zijn verrassende vierde ronde op Wimbledon in 1995, waarbij hij zich onder andere langs Pat Cash en Stefan Edberg tenniste. Daarnaast wist hij in 2009 de dubbelfinale te bereiken van Roland Garros en de halve finale van Wimbledon, beide met Wesley Moodie. Wat is de naam van deze tennisser? We zoeken hier voor en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7608
© Hadi Abyar

Voor deze vraag zoeken we een voormalig Frans voetballer die momenteel als trainer aan de slag is. Als speler had hij een rijkgevuld palmares zo werd hij kampioen in Spanje en Italië en wereldkampioen met Frankrijk. Maar als trainer is hij eveneens al succesvol geweest, zo won hij reeds 3 keer met Real Madrid de Champions league.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7605
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Wat is de naam van deze Australische oud-wielrenner. In 2016 won hij de klassieker ParijsRoubaix. Als enige 'overlever' van een vroege vlucht van zestien renners belandde hij in een kopgroep van vijf renners die om de overwinning zou gaan sprinten. Nadat de vier andere renners elkaar in de laatste twintig kilometer hadden afgemat met verschillende pogingen om een gat te slaan, versloeg hij op de wielerbaan van Roubaix Tom Boonen, Ian Stannard, Sep Vanmarcke en Edvald Boasson Hagen.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7603

De man die jullie op de foto zien was een profwielrenner uit Kazachstan. Het mooiste resultaat dat hij in zijn te korte carriere haalde was een 4de plaats in de ronde van Frankrijk in 2001. Tijdens Parijs-Nice in 2003 kwam hij zwaar ten val. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. Zijn dood redde waarschijnlijk wel het leven van talloze anderen. Want als gevolg van zijn ongeluk werd door de UCI de helmplicht in alle wielerkoersen ingevoerd. Wat is de naam deze wielrenner?

Goed zo !
Engelse voetbalclub Molineux Stadium

Deze Engelse voetbalclub die is opgericht in 1877 en sinds 2018 weer uitkomt in de Premier League, speelt haar thuiswedstrijden in het Molineux stadium. In de jaren vijftig behaalde de club haar grootste successen. Het werd drie keer Engels landskampioen en won twee keer de FA Cup. Op dit moment speelt Rode Duivel Leander Dendoncker er. Welke voetbalclub zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7583
© Aarts

Toen Tomislav Butina in de zomer van 2016 vertrok naar Olympiakos, werd de man op de foto de onbetwiste nummer 1 bij Club Brugge. In zijn eerste seizoen als titularis veroverde hij al direct de beker. Zijn exit was echter minder glorieus. Hij werd ontslagen nadat hij op internetfora van Club Brugge een anonieme campagne tegen zijn concurrenten Colin Coosemans en Geert De Vlieger en de nieuwe bestuursleden Sven Vermant en Henk Mariman had gevoerd. De doelman verheerlijkte zichzelf en riep supporters op om spandoeken te maken tegen Coosemans en het bestuur. Hij gebruikte schuilnamen als "Frigo" en "Piop", maar via het IP-adres konden de berichten toch aan hem gelinkt worden. Wat is de naam van deze ex-doelman die tegenwoordig trainer is van Patro Maasmechelen? We zoeken hier de voor-en achternaam!

Goed zo !
Quizvraag Autosport 7574
© The359

We zijn op zoek naar de naam van een bekende autorace in de VS. Het wordt gezien als de belangrijkste autorace van het jaar in de VS. Het getal in de naam van de race duidt op het aantal mijl dat wordt afgelegd. De race wordt elk jaar gereden op de zondag voor Memorial Day. De winnaar van de race wordt vereeuwigd op de Borg-Warner trofee.

Goed zo !
Quizvraag Sport 7551
© Dieter Haase

We gaan even de groene mat over het tafel spannen en biljarten. Mochten we uitkomen tegen deze man geboren uit 1968 dan zouden we geen schijn van kans maken. Zeker niet in driebanden, wat zijn absolute specialiteit is. Zijn palmares is eindeloos: Hij won in januari 2008 voor de vierde keer het Belgisch kampioenschap driebanden en won ook de Beker van België, de wereldbekermanche en drie keer de Superprestige. Vele zeges herhaalde hij in de toekomst. Welke absolute topatleet zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7549
© Rafael Amado Deras

De volgende vraag is een korte sportvraag: Welke -duidelijk ex-sporter zien we hier op de foto?

Goed zo !

We zoeken een voormalige voetballer en een huidig voetbalcoach. Wat is zijn achternaam?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7523
© Shmuel Csaba Otto Traian

We zoeken de term voor het herstel van het lichaam na een trainingsimpuls tot boven het oorspronkelijk niveau. Een voorbeeld is krachttraining, waarbij spieren op microniveau worden beschadigd. In beide gevallen zal het lichaam in de herstelfase de voorraden aanvullen en de schade herstellen, waarbij bij volledig herstel het nieuwe niveau boven het oorspronkelijke niveau ligt. Het gebeurt vaak dat wielrenners tot bijna een week pauzeren na een intensieve training. Hoe heet deze herstelperiode nog?

Goed zo !

Het is de eerste grote klassieker van het wielerseizoen. Met 298 km is het in het moderne wielrennen de langste professionele eendagskoers van het jaar. Haar bijnaam is La Classicissima of La Primavera , De Lente. Deze italiaanse rit werd 7 keer gewonnen door Eddy Merckx en vorig jaar door Julian Alaphilippe. Hoe heet deze Italiaanse koers?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7478

Of het een nieuw dopingproduct of toch om voedingssupplementen gaat laten we in het midden. Maar het is wel zeker dat over dit product heel wat te doen was in het peloton het voorbije jaar. Het zijn in wezen natuurlijke producten die de lever produceert als ons lichaam geen koolhydraten meer binnenkrijgt en vooral vetten begint te verbranden. Deze stoffen vormen dan een soort reservebrandstof. Het werd dan ook al gauw omschreven als superbrandstof. Welke stof zoeken we?

Goed zo !