Gemakkelijke quizvragen sport

729 resultaten

Quizvraag Olympische Winterspelen 8138

In 1924 werden voor het eerst de Olympische Winterspelen gehouden. Dit was zo’n succes dat dit vanaf dan elke 4 jaar los van de Zomerspelen zou worden georganiseerd. Het Belgische bobsleeteam veroverde knap het brons. In welke stad werden deze eerste Winterspelen gehouden? Het is vandaag nog steeds een befaamd skioord en ook alpinisten vinden er hun gading.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 8120

Deze Franse oud-wielrenner won éénmaal de Waalse Pijl, Milaan Sanremo en De Ronde van Spanje. Voorts sprokkelde hij vooral ereplaatsen bijeen wat hem zijn bijnaam De Eeuwige Tweede opleverde. Maar welke andere bijnaam geeft men nog aan de grootvader van Mathieu en David van der Poel?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Stadion 8089

Welke verzekeraar verbindt zijn naam aan de Arena van Bayern München?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 8082
© Avda

Ondanks haar astma was deze atlete gespecialiseerd in de lange afstanden en liep ze een mooi palmares bij elkaar. Ze is meervoudig wereldkampioene, Europees recordhouder op 10.000m, 25 en 30km en tevens de huidige wereldrecordhoudster op de marathon met een tijd van 2h15m25s. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Finland 8066

Deze Deen kreeg tijdens het EK 2020, in 2021, in de eerste groepswedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartstilstand. De Deense voetballer kon gelukkig worden gereanimeerd. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 8065

Er is nog niets verloren…dat moeten onze Rode Duivels gedacht hebben op 2 juli 2018 na 94 minuten voetbal. Ongetwijfeld de mooiste tegenaanval van het WK, via Courtois, De Bruyne, Meunier en Chadli die uiteindelijk scoort na een subliem overstapje van Lukaku. Ook de Japanners waren dusdanig onder de indruk waardoor de Japanse openbare omroep NHK besliste om er een documentaire rond te maken. Onder meer Sporza commentator Frank Raes werd aan de tand gevoeld. Welke titel - die gebaseerd is op de tijdspanne waarbinnen het doelpunt werd gemaakt - kreeg deze documentaire?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 8058
© Voo de Mar

In 2010 werd op het tennistornooi van Wimbledon geschiedenis geschreven. Over 3 dagen gespreid werd tot op heden de langste tenniswedstrijd bij de mannen ooit gespeeld. De wedstrijd duurde 11 uur en 5 minuten. John Isner won de partij door de laatste set te winnen met maar liefst 70-68. Maar welke Fransman was de verliezer van deze partij?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 8026

In december 2019 werd beslist dat Rusland gedurende vier jaar niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, dit omwille van het manipuleren van dopingdata. Geef de naam van het Russische Antidoping- agentschap dat voor het eerst in 2016 in opspraak kwam.

Goed zo !
Quizvraag Schaatsen 8016
© Rob Bogaerts

“De tocht der tochten” werd voor het eerst in 1909 gereden en sedertdien nog veertien keer. De laatste editie ging door in 1997. Over welke bijna 200 kilometer lange schaatstocht hebben we het hier?

Goed zo !

In de jaren tachtig reed deze wielrenner voor de Panasonic- ploeg van Peter Post. Hij was prof van 1983 tot 1996 en won 138 koersen en etappes, diverse klassiekers en de groene trui in 1986. Geef de naam van deze Belgische wielrenner die enkele jaren in dienst was van het Qin Cycling team.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7996

Wielrenners die verongelukken in een wedstrijd, wij lezen het meermaals. En het is een gebeuren van alle tijd. De wielrenner die we kennen als een van de beste Portugese profwielrenners kwam in 1984 zonder helm ten val tijdens de ronde van de Algarve. Met een schedelbasisfractuur reed hij de rit uit en werd naar een ziekenhuis gevoerd waar hij nog geopereerd werd, maar tevergeefs. Wie was deze wielrenner?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7986

Om het de tegenstander moeilijker te maken om met een aanval te scoren, springen één, twee of soms drie spelers tegelijk en naast elkaar met gestrekte armen en handen aan het volleybalnet omhoog. Hoe noemt men deze tactiek, die aanvallend kan bedoeld zijn om de bal direct naar de tegenpartij te doen gaan, of verdedigend om de bal te vertragen zodat hij door een teamgenoot gemakkelijker kan worden gespeeld?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7976
© Cs-wolves

De huidige directeur van de Tour de France is nooit zelf prof- wielrenner geweest. Eerder was hij sportjournalist bij de Franse televisie en gedurende twee jaar assistent bij Jean- Marie Leblanc. Wie is deze huidige directeur?

Goed zo !

Hij was een Belgisch professioneel bokser in de klasse weltergewichten. Hij veroverde meerdere wereld- en Europese titels en vocht tot maart 2010, 35 wedstrijden waarvan hij er 31 won. Wie is deze Ghanese Antwerpenaar? Graag zijn naam die hij zichzelf toekende.

Goed zo !

Van 1939 tot 1954 speelde hij voor de eerste ploeg van Racing Mechelen. Als voetballer was hij een aanvallende binnenspeler, maar heeft nooit een officiële interland van de Rode Duivels gespeeld. Als oud-speler werd hij een van de bekendste verslaggevers van de Vlaamse televisie ooit. Wie was deze bekende voetbalverslaggever die ons in 2013 verliet?

Goed zo !