Gemakkelijke quizvragen films

365 resultaten

Welke Belgische film uit 2015 klinkt op het eerste gehoor als een autobiografie over de broers Luc en Jean-Pierre, maar werd echter geregisseerd door Robin Pront?

Goed zo !
Quizvraag Films 6489

Na enkele tegenvallende films leverde Pedro Almodóvar dit jaar weer een pareltje af. Antonio Banderas speelt een regisseur die zó fel worstelt met o.m. rugpijnen, oorsuizingen, clusterhoofdpijn, migraine en depressies, dat hij al jaren in een soort zombiemodus leeft. Tot het filmarchief hem vraagt of hij de gerestaureerde versie van zijn 32 jaar oude klassieker aan het publiek wil komen voorstellen. Die uitnodiging zet een merkwaardige keten van gebeurtenissen in gang: hij ziet oude vrienden en vijanden weer en denkt in een reeks flashbacks terug aan zijn kindertijd. Titel van deze film? (oorspronkelijke of Engelse titel)

Goed zo !
Quizvraag Films 6447

"Life, Liberty and ...": zo staat het in de United States Declaration of Independence. Hiermee wil men drie voorbeelden geven van de "onvervreemdbare rechten" die volgens die Declaration aan alle mensen door de schepper werden gegeven, en die alle regeringen worden verondersteld te beschermen. In 2006 maakte regisseur Gabriele Muccino een film naar het gelijknamige boek dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Hoofdrollen voor Will Smith en zijn zoon Jaden. Welke film?

Goed zo !
Quizvraag Films 6392

Deze film werd geregiseerd door Sydney Lumet met in de hoofdrollen Henry Fonda en Lee J. Cobb. In de film krijgt een 12-koppige jury de zware taak een oordeel te vellen over de moord van een vader door zijn minderjarige zoon. De hele film werd bijna uitsluitend gefilmd in 1 ruimte, namelijk de jury-kamer. Hoewel hij tegenwoordig als cult-film wordt aanzien (met een 5 de plaats in de IMDB-top aller tijden) kreeg het indertijd geen enkele erkenning of Oscar. Welke film uit 1957 zoeken we?

Goed zo !

In welke film vind je Princess Fiona?

Goed zo !

In deze film wil een rat genaamd Remy chef worden.

Goed zo !

Deze film is gebaseerd op een boek en bevat een jonge tovenaar die naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry gaat.

Goed zo !

In welke film vind je Gotham City?

Goed zo !

Wat voor soort dier is Willie in de film Free Willie?

Goed zo !
Quizvraag Films 6185

In deze film uit 2000 sluit hoofdpersonage Chuck Noland (gespeeld door Tom Hanks) vriendschap met een bal, die hij Wilson noemt. Welke film zoeken we?

Goed zo !

In de meeste Bond films drinkt James een Vodka Martini, waardoor het drankje heel populair is geworden. Hoewel het omgekeerd is van wat door de kenner wordt aangeraden, drinkt James Bond zijn Martini graag op een specifieke manier. Hoe heeft James Bond zijn Vodka Martini graag?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 6152

We zijn op zoek naar een Vlaamse film. Op 22 augustus 2019 ging deze film met in de hoofdrol Kevin Janssens in première. De film lokte na twee weken slechts een matige 15.000 bezoekers naar de bioscoop. Hoe heet deze film?

Goed zo !

We zoeken de naam van een filmpersonage. Hij staat op nummer 78 op de lijst van beste filmkarakters aller tijden van Empire’s Magazine. Het karakter is geboren op 25 augustus 1959. Hij groeide op in Detroit en ging daar naar de Mumford High School. In 1983 ging hij in dienst bij het Detroit Police Department waar hij als getalenteerd politieman vaak de regels niet zo nauw nam tot ergernis van zijn baas Inspector Todd. Hij zou meespelen in drie films. Noem zijn naam.

Goed zo !

Lekker cruizen door los angeles in een bus die niet trager dan 80km/h mag gaan. Goed idee toch? Dit is de opzet van een Amerikaanse actiefilm uit 1994 geregisseerd door Jan de Bont. De hoofdrollen worden vertolkt door Keanu Reeves, Sandra Bullock en Dennis Hopper. Stel dat de bus onder de 80km/h gaat dan ontploft die. Welke film zoeken we?

Goed zo !

In 2005 kwam er een biografische film uit over het leven van countryzanger Johnny Cash. en zijn huwelijk met June Carter Cash, gespeeld door respectievelijk Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Laatstgenoemde ontving voor deze rol een Academy Award. Het is een romantische, tragische, grappige en pakkende film. Maar kennen jullie ook de naam?

Goed zo !