Gemakkelijke quizvragen films

361 resultaten

Een pittige filmvraag. We zoeken een komische gangsterfilm uit 2000 geregisseerd door Guy Ritchie. De film speelt zich af in Londen en draait zowel om een enorme gestolen diamant als om perikelen in het plaatselijke illegale bokscircuit. Welke film zoeken we?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een film uit 2007 van de regisseur van Von Donnersmarck. Het verhaal speelt zich af in 1984 in Oost-Berlijn. De Stasi, de veiligheidsdienst van de DDR, heeft als doel zo veel mogelijk burgers te controleren en zo veel mogelijk over hen te weten te komen. Kapitein van de Stasi Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) krijgt de opdracht de internationaal erkende en aanvankelijk procommunistische toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn vriendin Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck) af te luisteren. Vanaf de kale zolder van het appartementencomplex krijgt Wiesler inzicht in het leven van Dreyman en Sieland. Hoe langer hij luistert naar de dagelijkse bezigheden van deze twee, des te meer besef hij krijgt van zijn eigen saaie leven. Niet alleen begint hij zich te interesseren voor de literaire werken waar hij tijdens het afluisteren over hoort spreken, maar langzaam groeit bij hem ook het inzicht dat hij aan de verkeerde kant staat en voor een misdadige organisatie werkt. Welke oscarwinnende film zoeken we? (Duitse naam)

Goed zo !

We zijn op zoek naar een personage uit de Star Warssage. Het personage wordt vertolkt door Samuel L. Jackson in de eerste drie episodes van de Saga. Welke Jedi met het stijlvolle paarse lichtzwaard zoeken we?

Goed zo !

Een beetje lichtvoetige film. Een komische film uit 2004 waarin een groepje Amerikaanse jongeren op zoek gaan naar een Duits meisje Mieke. Scotty het hoofdpersonage wil namelijk verkering met haar. Een ongelooflijk flauwe maar avontuurlijke reis neemt hen langs de grootste steden van Europa. Hoe heet deze film?

Goed zo !
Quizvraag Films 6032

Film, en dan nog vers van de pers. David F Sandberg regisseerde deze film die uitkwam in maart dit jaar. De film is gebaseerd op de gelijknamige superheld van DC Comics en maakt deel uit van de DC Extended Universe. De hoofdrollen worden vertolkt door Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel en Jack Dylan Grazer.

Goed zo !
Quizvraag Films 6027

Een filmvraag uit een oudere doos. Een film van de hand van de meester zelve Stanley Kubrick uit 1964. Het scenario is gebaseerd op de roman Red Alert die de ondergang van de wereld beschrijft: de Amerikaanse president maakt een fout die een kernoorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten uitlokt. We kunnen nog meegeven dat Peter Sellers magnifiek de hoofdrol speelt. Welke film? De titel kan nogal lang uitvallen dus we zijn al tevreden met de korte versie.

Goed zo !

B. Avonturenfilm uit 2013, geschreven en geregisseerd door J. C. Chandor, met één acteur, Robert Redford, die slechts een paar zinnen debiteert. De film werd bekroond met een Golden Globe voor beste muziek. Hij vertelt het verhaal van een man die moet zien te overleven op de Indische Oceaan nadat zijn zeiljacht beschadigd is geraakt. Graag de naam van deze prent uit 2013?

Goed zo !
Quizvraag Films 5886

Film uit 2014 van regisseur Josh Boone, met in de geslaagde hoofdrollen jongmensen Shailene Woodley en Ansel Elgort. Beiden leren elkaar kennen tijdens een praatgroepsessie voor kankerpatiënten. Wat volgt, is een mooi geacteerd en in beeld gebracht portret van twee jonge snaken die elkaar 'vinden' in diverse betekenissen van het woord. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green, die voor de titel inspiratie vond in een passage uit Shakespeare's 'Julius Caesar'.

Goed zo !

We zoeken een film met Michael Douglas uit 1993. Het gaat over ene William Foster die niet zo'n goede dag heeft en beslist het heft in eigen handen te nemen, maar ontspoort langzaam maar zeker volledig. Wat is de titel van de film?

Goed zo !

Deze leeuw noemde Jacky, maar na het nemen van de foto noemde hij prompt Leo. Het is mogelijks de bekendste en meest bekeken leeuw op de wereld. In welke filmstudio in Hollywood werd deze foto genomen?

Goed zo !
Quizvraag Films 5792

Voor deze filmvraag zoeken we de naam van een film uit 2018, geregisseerd door Bradley Cooper. Hij speelt ook de hoofdrol.
Het is de 3de remake van een film uit 1937, geregisseerd door William A. Wellman.
Graag de naam van deze film.

Goed zo !
Quizvraag Oscars 5726

De Oscar voor Beste Film in 2017 ging naar Moonlight. Gedurende enkele minuten was er echter een andere film die de prijs gewonnen leek te hebben. De bedanktspeech was zelfs al bijna afgerond toen de blunder duidelijk werd. Welke film haalde 6 Oscars binnen, maar dus niet die voor beste film?

Goed zo !

Sweeney Todd is een film van Tim Burton naar de gelijknamige Broadwaymusical met Johny Depp en Helena Bonham Carter. Nadat het hoofdpersonage onterecht in de gevangenis heeft gezeten, wil hij wraak nemen en begint hij een zaak boven de winkel van Mrs. Lovett. Het beroep dat hij uitoefende voor hij de gevangenis in ging, komt hem nu goed van pas. Wat was zijn beroep? Het antwoord zit ook in de ondertitel van de musical.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs James Bond 5689
© Allan warren

Deze acteur maakte in 1973 zijn James Bond-debuut in 'Live and let die' en gaf na 1985 de fakkel door aan Timothy Dalton. Geef voor- en achternaam.

Goed zo !

Sauron was in de Derde Era al begonnen met het fokken van Orks. Toen echter Saruman het bevel vanuit Mordor kreeg om een leger 'Mordor waardig' te scheppen, begon hij met het specialiseren ervan. Dit nieuwe ras was sterker en beter bestand tegen daglicht, dat de andere orksrassen zo veel mogelijk vermijden. Deze Orks van Sauron namen Osgiliath in het jaar 2475 van de Derde Era. Saruman zette bijna zijn complete populatie in bij de Slag van de Hoornburg. Hoe heet dit speciale ras van Orks?

Goed zo !