Gemakkelijke quizvragen films

361 resultaten

Quizvraag Acteurs 7062

Wie speelt de Joker in de gelijknamige film van DC Comics die dit jaar in de zalen kwam? Je kent de acteur ook van zijn rollen uit Gladiotor, Walk the Line en The Master. Voor zijn rol in the Joker wordt de acteur getipt voor een Oscar in 2020.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7053

We zoeken een Belgische film uit 2011 van Frank Van Passel. De hoofdrol in de film is voor Kevin Janssens. Hij speelt een vertegenwoordiger die in een dorp bij Langemark een nieuw product moet promoten. Voor deze film heeft Flip Kowlier een West-Vlaamse cover gemaakt van Born to be Alive van Patrick Hernandez: "Geboren voe te leven".

Goed zo !

Wat is de naam van deze actrice. Ze werd geboren in Mol in 1989 en speelde onder andere mee in de films Marina en Groenten uit Balen en de series Chaussée d'Amour en Gent-West. Ze kreeg dit jaar samen met Jonas van Geel een zoontje.

Goed zo !

Wie is hier on "a mission from god"? De personnages komen oorspronkelijk uit Saterday Night Live, maar kregen in 1980 een film onder regie van John Landis.

Goed zo !
Quizvraag Actrices Harry Potter 6986

U ziet hier Hermelien Griffel uit de Harry Potter films. Gespeeld door een in Parijs geboren (15 april 1990) Britse actrice. De filmmakers van de Potter films vonden haar met de hulp van haar leraar op het Stagecoach Theatre. Andere films waarin ze speelde zijn onder meer Ballet Shoes, Noah, The Tale of Despereaux, The Bling Ring, The Perks of Being a Wallflower, Beauty and the Beast en The Circle. Graag haar naam.

Goed zo !

Welke Amerikaanse actrice had de eer om de allereerste vrouwelijke superheld te vertolken in Captain Marvel en Avengers: Endgame? Marvel zelf omschreef de rol van Captain Marvel ofte Carol Danvers als de “de krachtigste superheld van het Marvel universum”, een uniqum in de hedendaagse filmgeschiedenis. De actrice, 30 jaar ondertussen, had vroeger ook al toprollen in “Room”, waarvoor ze een oscar kreeg.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 6795

Deze Amerikaanse acteur maakte zijn filmdebuut als zwakbegaafde buurman in To kill a Mockingbird uit 1962. Bij het grote publiek brak hij door als maffia-advocaat Tom Hagen in The Godfather, waarvoor hij zijn eerste Oscarnominatie kreeg. Een van de meest memorabele filmcitaten komt uit de mond van deze Amerikaan. ‘I love the smell of napalm in the morning’ uit Apocalypse Now mag immers op zijn conto geschreven worden. Zijn vierde Oscarnominatie was uiteindelijk een treffer. Hij won de award voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Tender Mercies.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 6773

De debuutfilm van Hans Van Nuffel is een echte tearjerker die er in slaagt om je als kijker finaal naar de keel te grijpen. Het verhaal gaat over vier jonge mensen die tegen een ongeneeslijke ziekte vechten. We zoeken de titel van deze film uit 2010.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 6772

We zijn op zoek naar een in 2011 uitgebrachte film van Frank Van Mechelen gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk. De film volgt een arbeidersgezin tijdens een negen weken durende staking in de lokale zinkfabriek. De mannelijke hoofdrollen werden vertolkt door Stany Crets en Lucas Van den Eynde.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 6771

Ondanks het flinke horrorgehalte plakte de filmkeuringscommissie geen KNT-label op de eerste langspeelfilm van regisseur Jonas Govaerts. De 'bloederige scoutsfilm ' zou dus geschikt zijn voor alle leeftijden. Geef de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Films 6666

In 2010 getuigde Naomi Campbell voor het Sierra-Leone tribunaal. Ze was daar omdat ze 'iets' zou hebben gekregen van de Liberiaanse oud-dictator Charles Taylor. Die leverde in de jaren ‘90 wapens aan rebellengroepen in buurland Sierra Leone en werd daarvoor betaald met datzelfde 'iets'. Waarover hebben we het hier? In 2006 werd hierover een film gemaakt. De titel van de film is ook het juiste antwoord.

Goed zo !
Quizvraag Oscars 6646
© nicolas genin

In 2016 won Leonardo Di Caprio na 4 keer ernaast te grijpen, eindelijk zijn eerste Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Wij zijn echter op zoek naar de winnaar in de categorie 'beste soundtrack'. Ook hij won zijn eerste beeldje na maar liefst 5 eerdere nominaties. Wie kreeg deze voor de film The Hateful Eight?

Goed zo !
Quizvraag Disney 6613

Omdat hij zelf graag koning wou worden, probeerde hij meermaals zijn neefje te vermoorden. Bij zo'n moordpoging werpt hij zijn eigen broer van een rots, waarna die vertrapt wordt door een kudde gnoes. Hij praat zijn neefje een schuldgevoel aan voor de dood van zijn vader, waarop zijn neefje vlucht en hij dus zelf koning kan worden. Hoe heet de kwaadaardige oom van Simba?

Goed zo !
Quizvraag Films 6588

In 1924 fuseerden drie grote filmproductiehuizen. De nieuwe studio behield het motto van één van de drie studio's: "Ars Gratia Artis", kunst om kunst. De studio wordt gezien als de meest befaamde filmstudio ooit. Enkele bekende producties zijn Tom en Jerry, Ben-Hur, 2001: A Space Odyssey en The Silence of the Lambs. Wat is de naam van deze studio?

Goed zo !
Quizvraag Films 6565

De Amerikaanse geschiedenisleraar Ben Ross krijgt de vraag van een student, hoe het mogelijk was dat het Duitse volk zo vol overgave achter Hitler aanliep. Als antwoord besluit de leraar een experiment op te zetten. Deze waargebeurde feiten werden in boekvorm gegoten. Wij zijn op zoek naar de naam van de Amerikaanse verfilming in 1981. In 2008 verscheen een nieuwe, Duitse verfilming, Die Welle.

Goed zo !