Gemakkelijke quizvragen aardrijkskunde

524 resultaten

Quizvraag Bergen 6832

U hoeft geen genie te zijn om te weten dat Europa meerdere bergketens telt.We zoeken een halfcirkelvormige keten met een lengte van bijna 1500 kilometer en een breedte van 100 tot 350 km. De cirkel is open naar het westen en begint in het noorden bij de Donau ter hoogte van Bratislava. In het zuiden eindigt de keten bij de IJzeren Poort op de grens tussen Servië en Roemenië.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6814

De hoofdstad van Kazachstan kreeg op 22 maart 2019 een nieuwe naam en staat sindsdien als Noersoeltan op de kaart, verwijzend naar de voormalige president Noersoeltan Nazarbajev. Wat is de vorige, net iets bekendere naam?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6791
© Jayson De Leon

Welke stad vind u terug op onderstaande kaart? Het is sinds 1971 de hoofdstad van Bahrein en telt om en bij de 155 000 inwoners, ruwweg een vierde van de totale bevolking van het land.

Goed zo !
Quizvraag Parken 6768

In het oosten van de Amerikaanse staat Californië, aan de flanken van de centrale Sierra Nevada ligt een natuurgebied met heel wat indrukwekkende valleien die door gletsjers zijn uitgesleten. De Half Dome en El Capitan zijn de bekendste rotsmassieven in het nationaal park. Graag de naam.

Goed zo !
Quizvraag Parken 6767
© David Edgar

In België is er slechts één natuurgebied met de naam Nationaal Park. Het ligt in Limburg, verspreid over de gemeentes As, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maasmechelen en Zutendaal. Graag de naam van dit natuurgebied.

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 6705
© Hanhil

We zoeken een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De hoofstad ervan is Willemstad, vernoemd naar Willem II Van Oranje.

Goed zo !
Quizvraag Italië 6694

Aan de Ligurische kust in de noordwestelijke oksel van Italië, liggen enkele schilderachtige vissersdorpjes. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Samen vormen ze een magische plek die eeuwenlang enkel per boot of via steile muilezelpaden kon worden bereikt. Vandaag is het een nationaal park waar talloze toeristen komen genieten van de zon, de zee, de wijn en het echte Italië. Wat is de verzamelnaam van deze dorpjes?

Goed zo !
Quizvraag Amerika Amerikaanse presidenten 6642
© Erik (HASH) Hershman

Van alle hoofdsteden ter wereld zijn er twee genoemd naar een Amerikaanse president. Washington DC uiteraard, maar ook de hoofdstad van Liberia. Die stad werd in 1822 genoemd naar de toenmalige president van de VS. Welke stad zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Thailand 6580
© Martin-Manuel Beaulne

We zoeken een stad aan de Golf van Thailand, zo'n 150 kilometer ten Zuidoosten van Bangkok. Deze stad staat voornamelijk bekend om het sekstoerisme vanwege de ontelbare bierbars en go-go bars waar duizenden Thaise prostituees en ladyboy's werkzaam zijn.

Goed zo !
Quizvraag Bergen 6579
© Avh

Wandelaars kennen dit gebergte waarschijnlijk van de GR10 en GR11. Het strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer van het westen naar het oosten. De hoogste berg is de Pico d'Aneto (3.404m). Wat is de naam van dit gebergte?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6547

Welke Belgische kustgemeente bestaat uit de deelgemeenten Klemskerke, Vlissegem en Wenduine?

Goed zo !
Quizvraag Vlaggen Vietnam 6544

Uit welke 2 kleuren bestaat de vlag van Vietnam?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6535
© Vardion

In het westen en het oosten wordt Costa Rica resp. begrensd door de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee. In het Zuid-Oosten grenst het aan Panama. Met welk land vormt het zijn noordelijke grens?

Goed zo !
Quizvraag Japan 6529

Je zou ze de aboriginals van Japan kunnen noemen. Het is de oorspronkelijke bevolking van Noord-Honshu, Hokkaido, de Koerilen en Sachalin. De oudste nederzettingen op Hokkaido dateren van rond 18.000 v. Chr. Momenteel zijn ze nog met zo'n 16.000. In 1991 erkende de Japanse regering hen officieel als een autochtoon etnische minderheid in Japan. In 1997 accepteerde het Japans Parlement een wet ter bescherming van hun rechten en deze wet trad in werking in 1998. Wat is de benaming van deze oer-Japanners?

Goed zo !
Quizvraag Meren Israël 6523

De Wet op de Terugkeer, een Israëlische wet uit 1950, stipuleert dat iedereen van Joodse afkomst het recht heeft zich in Israël te vestigen en het Israëlische staatsburgerschap te verkrijgen. Deze wet veroorzaakte een enorme bevolkingstoename in het land, waardoor extra watervoorziening noodzakelijk werd. Daarom werd het plan opgevat om water van een meer in het noordoosten naar andere delen van Israël te leiden d.m.v. de National Water Carrier. Dit meer wordt in de Bijbel meermaals vermeld, zij het onder verschillende namen. Jezus leefde namelijk een tijdlang in Kafarnaüm, aan de rand van dit meer. Welk meer? (er zijn 4 namen mogelijk)

Goed zo !