Gemakkelijke quizvragen aardrijkskunde

523 resultaten

Dit is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika. Hetgeen de cataratas wordt genoemd, is een geheel van ongeveer 300 watervallen van in totaal 2,7 km breed. Het water stort tot 82 meter naar beneden. De watervallen van de Iguaçu klinken u dan ook niet onbekend in de oren, veronderstellen wij. Weet u ook op de grens van welke twee landen deze liggen?

Goed zo !

5C) Deze stad is gelegen in Andalusië in de provincie die dezelfde naam heeft als de stad. De stad telt nu iets meer dan 300.000 inwoners, maar was in de 10de eeuw de op een na grootste stad ter wereld. Uit die tijd zijn heel wat monumenten overgebleven waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Door de omvangrijke Spaanse kolonisatie zijn er op het Amerikaanse continent meer dan 1000 plaatsen vernoemd naar deze stad. Wat is de naam van deze Spaanse stad?

Goed zo !

Dit omvangrijke wildpark in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique, is een van de bekendste in Afrika en trekt jaarlijks vele toeristen. Gesticht in 1926, was het het eerste nationaal park van Zuid-Afrika. Graag de naam van dit wildpark dat vernoemd is naar een van zijn grondleggers.

Goed zo !

Ze vormt de grens tussen Azië en Europa, verbindt de Zwarte Zee en de Zee van Marmara en splitst de stad Istanboel. Hoe heet deze zeestraat?

Goed zo !

Volgens Wikipedia verwijst de naam van deze drie gemeenten naar het anale gedeelte van het perineum. Feit is dat de anale driehoek een volkse benaming is voor een streek van drie gemeenten in het Antwerpse. Wij geven u er twee. Aartselaar en Reet. Wij willen van u graag de derde gemeente. Een gemeente met ongeveer 20.000 inwoners ten zuiden van Antwerpen.

Goed zo !
Quizvraag Polen 4200

Op de agenda van COP24 stond de verfijning van het “Paris rulebook”, de implementatierichtlijnen van het Akkoord van Parijs. Deze Klimaatconferentie vond begin december 2018 plaats in Polen. Maar weten jullie ook in welke stad?

Goed zo !

Naast Santa Monica is dit één van de bekendste stranden van Los Angeles, en ook één van populairste van de hele staat Californië. Gamers zullen het uitzicht misschien herkennen uit computerspelletjes zoals de GTA-reeks. Vlakbij dit strand zou ook de fitnessrage begonnen zijn, wat wellicht de naam verklaart van het fitnesscentrum in de Gentse Ghelamcoarena, dat dezelfde naam draagt als het strand dat we zoeken.

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 4118

Dit kleine eiland in de baai van Napels heeft een rijke geschiedenis. Al sinds de Romeinse Oudheid is het geliefd omwille van z’n mooie natuur. Keizer Tiberius woonde er zelf van 27 tot 37 n.C. en bestuurde Rome van daaruit. Later in de geschiedenis werd het vaak geplunderd door piraten, zoals Barbarossa. En ook de troepen van Napoleon hebben het enige tijd bezet. Aan het begin van de 20ste eeuw werd het eiland een toevluchtsoord voor lesbiennes, maar nu staat het vooral bekend als trekpleister voor de rich and famous. Graag de naam van dit amper 10,4 vierkante kilometer grote eilandje.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 4106

Welke beroemde stad kan je hier van bovenaf bewonderen?

Goed zo !
Grieks eiland

Griekenland staat bekend om zijn vele eilanden. Het eiland dat wij zoeken, ligt echter een stuk dichter bij de Turkse kust dan bij het Griekse vasteland. Het is het grootste van de zogenaamde Dodekanesos, de twaalf eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de kust van Zuidwest-Turkije. De hoofdstad van deze eilandengroep draagt dezelfde naam als het eiland waarop het ligt. In de klassieke oudheid kende het eiland een grote bekendheid omdat één van de zeven antieke wereldwonderen er gebouwd was, namelijk de Colossus, een enorm beeld van de zonnegod Helios dat aan de inham stond van de grootste haven. Graag horen we van jullie de naam van dit eiland.

Goed zo !
Quizvraag Zuid-Amerika Argentinië 4095

Voor deze vraag zoeken we de zuidelijkste stad ter wereld. Ze is gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië, aan het Beaglekanaai. Welke stad zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van het bos gelegen aan de Vaartdijkstraat in Sint-Michiels, deelgemeente van Brugge. Het bos wordt door milieuactivisten als symbooldossier gezien voor de andere bedreigde bossen in Vlaanderen. Dankzij de bezetting van 2009 wordt het resterende deel beschermd. Welk bos zoeken we?

Goed zo !

Grappige plaaatsnamen in Vlaanderen, zo hebben we er een paar. Reet, Slettem en okselaarzijn maar enkele voorbeelden. We zoeken een deelgemeente van Bornem die op de grens van Antwerpen en Oost-Vlaanderen ligt. Het gehucht bevindt zich vlak aan de Scheldebrug, waar Temse aan de overkant ligt. Welke deelgemeente met een matig grappige nam zoeken we hier?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een eilandengroep in de stille oceaan. De VS hield er in de jaren 40 en 50 talloze kernproeven maar sinds 1986 zijn ze onafhankelijk. O ja: de hoofdstad van deze eilandengroep is Majuro. Je kan de naam ook ontdekken in een Brits merk van gitaarversterkers. Sinds 1962 maakt dit bedrijf versterkers die net iets harder klinken.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een land dat bestaat uit een eilandengroep ten westen van Afrika. De hoofdstad is Praia en de officiële landstaal is Portugees. Welke eilandengroep?

Goed zo !