Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Tennis 4495

Wat is de naam van deze tennisser die in 1989 wereldberoemd werd toen hij op 17-jarige leeftijd tijdens Roland Garros wereldtopper Ivan Lendl versloeg. Het was een lange wedstrijd die in de vijfde set werd beslist. Hij had geen ervaring met dit soort lange wedstrijden en kreeg last van kramp. Door het spel te vertragen wist hij Lendl dusdanig te intimideren dat deze fouten ging maken. Bekende beelden uit die wedstrijd zijn zijn onderhandse service en de door hem uitgelokte dubbele fout van Lendl op matchpoint. Hij won dat jaar Roland Garros door in de finale Stefan Edberg te verslaan.

Goed zo !
Quizvraag Turnen 4484

We zoeken de naam van een Belgische turnster. In maart 2018 won ze goud op de Wereldbeker in Stuttgard met het Belgische team. In mei nam ze deel aan de Belgische kampioenschappen waar ze goud won op de grond en op de vloer en zilver op de all round. Op het Europees kamioenschap behaalde ze samen met Nina Derwael, Senna Deriks en Maellyse Brassart een derde plaats in de kwalificaties voor de team all round.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 4472
© Wikipedia

Op de Europese kampioenschappen atletiek te Berlijn in 2018 heeft de 4X400 m aflossingsploeg goud behaald. De Belgian Tornados bestonden in de finale uit de drie Borlees en de wereldkampioen 400 m bij de junioren. Wie is deze wereldkampioen of wie was de vierde loper in de finale?

Goed zo !

De naam van deze wielrenner die in 2018 de ronde van Lombardije won is fonetisch dezelfde als de voornaam van een fictieve blauwe vogel. Wat is de naam van deze wielrenner.

Goed zo !
Quizvraag Tennis Sporttermen 4464

Wat is de Engelstalige benaming voor een scheidsrechter in het tennis?

Goed zo !

In de achtste finale van het afgelopen WK voetbal eindigde de wedstrijd Colombia Engeland op een 1-1 gelijkspel. Engeland stootte door na een ware penaltythriller. Geef de naam van de doelman van Colombia.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Argentijns-Spaans voetballer. Hij wordt beschouwd als één van de beste voetballers ooit en als de grote man achter het succes van Real Madrid in de jaren vijftig. De club won vijf keer op rij de Europacup I en hij scoorde in alle finales. In het tijdschrift France Football eindigde hij vierde in de verkiezing Voetballer van de Eeuw.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 4438

Usain Bolt loopt op de WK atletiek in Berlijn van 2009 een onvoorstelbaar wereldrecord op de 100 meter. Wat is die tijd?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Finse voetballer die doorgaans als verdediger speelt. Hij tekende in juli 2016 een contract tot medio 2019 bij Werder Bremen, dat hem overnam van Sampdoria. Hij debuteerde in 2008 in het Fins voetbalelftal, waarvan hij later aanvoerder werd.

Goed zo !

Welke mannelijke en vrouwelijke speler won dit jaar (2019) de gouden schoen?

Goed zo !
Quizvraag Stadion Voetbal Italië 4416

Dit stadion wordt gedeeld door AC Milan en Internazionale, ondanks hun grote rivaliteit. De officiële naam van het stadion is Stadio Giuseppe Meazza, naar een speler die voor beide clubs uitkwam. Het stadion wordt door de fans van AC Milan nog steeds genoemd naar de wijk waar het ligt. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

België heeft al heel wat Olympische medailles in het judo binnengehaald, maar het zijn vooral de vrouwen die scoren. Slechts drie Belgische mannen hebben ooit een Olympische medaille behaald in het judo. Wie waren dat?

Goed zo !

In New York zijn er twee basketbalteams die uitkomen in de NBA. Het ene team is de NY Knicks, naar het andere team zijn we op zoek. Het team speelt in wit en zwart en heeft een naam die uit twee delen bestaat. Als we u vertellen dat het eerste deel van de naam wordt gevormd door een New Yorks stadsdeel, zou u in staat moeten zijn om de volledige ploegnaam op te schrijven.

Goed zo !
Quizvraag Snooker Wereldkampioenschap 4376

Sinds 1977 wordt het wereldkampioenschap snooker georganiseerd in een theater in de Britse stad Sheffield. Wat is de naam van deze zaal?

Goed zo !

In 2017 werd voor het eerst de Belgische Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. Welke middenvelder/spits, die momenteel bij Manchester city speelt, won toen die eerste gouden schoen?

Goed zo !