Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Wereldoorlog 2 Formule 1 Groot-Brittannië 4341

Ik ben op zoek naar een racecircuit in Engeland dat oorspronkelijk diende als trainingsveld voor Britse bommenwerpers in WOII. Tegenwoordig wordt het gebruikt om de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië op te rijden. Als je dit niet weet, mag je mij ook de achternaam geven van de actrice die in de jaren '90 de natte droom van menig tiener was door haar optredens in videoclips van Aerosmith bij de nummers Cryin, Amazing en Crazy.

Goed zo !

Wielrennen. Op het EK in Glasgow pakten Robbe Ghys en Kenny de Ketele goud in de ploegkoers. Mooie prestatie, ook met het oog op de volgende Olympische Spelen, want in 2020 zal het terug op het programma staan. We willen graag de Engelse naam van dit pistenummer die verwijst naar de plaats waar het nummer voor het eerst werd gereden tijdens een zesdaagse.

Goed zo !

Deze voormalige Italiaanse wielerploeg ontstond in 1996 en bleef in het peloton tot en met 2005, toen de ploeg opging in het ProTour-team Lampre. Het grootste succes van de ploeg waren de eindzeges in de Ronde van Italië in 2003 van Gilberto Simoni en in 2004 van Damiano Cunego. Hoe heette deze wielerploeg?

Goed zo !

Kort voor de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki zocht men een nieuw type zeilboot. Men schreef een prijsvraag uit en het resultaat was dit type éénmansboot. Vanaf dan was de boot aanwezig op alle Olympische Spelen. Op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 won Sebastien Godefroid een zilveren medaille in deze klasse. Hoe heet de klasse die we zoeken?

Goed zo !

5A) Thomas Detry, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts zijn op dit moment de beste Belgische spelers van deze sport. Over welke sport hebben we het?

Goed zo !

1C) Deze man is de enige die kan zeggen dat hij ooit als basisspeler een WK-finale won en in de Belgische competitie actief was. In de nadagen van zijn carrière speelde hij in 2015 een half seizoen in de Belgische competitie. Dit was echter geen succes, want hij speelde maar vier matchen. Zijn naam graag.

Goed zo !

1B) Deze man speelde maar liefst twee WK-finales en heeft een wel heel duidelijke link met België. Hij speelde zes jaar bij Anderlecht en twee bij Standard. Daarnaast was hij twee maal trainer van Anderlecht en trainde hij Antwerp en Standard in ons land. Wat is de naam van deze man?

Goed zo !

1A) In de finale van het WK dit jaar (2018) waren er maar liefst twee spelers met een Belgische connectie. De ene bleef negentig minuten op de bank, de andere maakte een doelpunt en een penaltyfout. Wij willen graag de naam van een van beiden.

Goed zo !

De winnende goal (3-2) van Chadli tegen Japan bracht de Rode Duivels naar de kwartfinales. Door dit trauma voor de Japanners maakte hun openbare omroep een documentaire hierover. Onder welke titel?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 4264

Eind 2017 overleed deze dame op 49-jarige leeftijd aan kanker. Hoewel ze vaak in de halve finale of finale stond, kon ze maar één keer een grand slam tornooi winnen in het enkelspel. Dat was in 1998 op Wimbledon na een finale tegen Nathalie Tauziat, nadat ze eerder Martina Hingis en Venus Williams had uitgeschakeld. Hoe heet deze Tsjechische die ooit nummer 2 was van de wereld?

Goed zo !

In het stadion van deze voetbalclub hangt een unieke klok die bijhield hoe lang de club in de Bundesliga actief was. De klok stond op 12 mei 2018 op 54 jaar, 261 dagen en 19 uur. Daarmee was de club de enige die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken in de eerste klasse speelde. Ze werd zes maal landskampioen, maar zakte in mei voor het eerst naar tweede. Hoe heet deze club?

Goed zo !

Sinds Antwerpen de start van De Ronde Van Vlaanderen organiseert, ging de Scheldeprijs op zoek naar een nieuwe startplaats. In 2017 startte de wedstrijd eenmalig in Mol als eerbetoon aan de afscheidnemende Tom Boonen. De oudste wielerwedstrijd ter wereld start vanaf dit jaar (2018) in deze Nederlandse stad. Wat is de naam van deze stad aan de Westerschelde die de derde grootste haven van Nederland herbergt?

Goed zo !
Quizvraag BBC 4243
© gordonflood

Een tv-legende zette na het vorige voetbalseizoen een punt achter zijn carrière. Deze 72-jarige voetbalcommentator nam immers na een dienstverband van 50 jaar afscheid van de BBC. De populaire commentator was aanwezig op liefst tien WK’s en EK’s en gaf ook commentaar bij ruim 200 interlands van de Engelse nationale ploeg. Hoe heet deze man die in ons land ook bekend werd via het programma ‘Match of the Day’?

Goed zo !

Deze man voetbalde in zijn carrière 39 keer voor de Engelse nationale ploeg. De middenvelder speelde het grootste deel van zijn loopbaan, van 1992 tot 2004, bij Manchester United. Hij stond naast David Beckham op het middenveld toen United in 1999 de Champions League won. Hoe heet hij?

Goed zo !

Op elke dinsdag na het laatste weekend van augustus zijn de paardenwedrennen van Waregem Koerse een topdag voor de hoedenfabrikanten. Maar daarnaast is de Grote Steeplechase van Vlaanderen natuurlijk het sportieve hoogtepunt van de dag. Daar kijkt iedereen uit naar de sprong over een beek. Welke beek?

Goed zo !