Quizvraag Ontspanning 4683

Brazilië, een belangrijk land op de wereldkaart van Risk. Als je in dit spel Noord-Amerika bezit, krijg je elke ronde 5 legers bij. Dit continent is enkel aan te vallen vanuit drie risklanden: Venezuela, IJsland en….? Vanuit welk Aziatisch land kan je dus Noord-Amerika bereiken?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2015

Quizvraag Ontspanning 4492

Vul de naam van dit spel verder aan: de torens van ????

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Ontspanning 4491

Wat is de naam van dit videospelpersonage? Hij draagt een groen uniform en een groen petje met de letter "L" daarop vermeld. Hij is de jongere broer van Mario.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Ontspanning 4488

In het spel dat we zoeken gaan de spelers op jacht naar waardevolle schatten in een tempel . Ze beschikken over een groep avonturiers en haasten zich om de grafkamer van de farao te bereiken. Door middel van handkaarten kunnen de spelers hun avonturiers door de tempel bewegen. Op hun tocht komen ze talrijke schatten en scarabeeën tegen. Hoe dichter de spelers bij de grafkamer komen, hoe meer schatten ze kunnen verzamelen. Van zodra 2 avonturiers de grafkamer zijn binnengegaan, eindigt het spel. Wie de waardevolste buit heeft, wint het spel.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Ontspanning 4486

Wat is de naam van deze vrijevaltoren in het Belgische park Walibi, geopend in 1998? De 77 meter hoge toren bevindt zich in de themazone 'Lucky Luke City' en is als oriëntatiepunt over het hele park zichtbaar.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Ontspanning 4481

We zoeken de naam van een van oorsprong Griekse dans. De dans kreeg wereldwijd bekendheid door het gebruik ervan in de film Zorba de Griek uit 1964. De dans wordt altijd uitgevoerd door een groep van minimaal 2 mensen, die in een lijn naast elkaar of in een cirkel gaan staan met hun handen op de schouders van de personen naast hen. De lijnformatie is het bekendst. Daarna beweegt deze groep synchroon van links naar rechts, en worden de benen een voor een omhoog gegooid. De dans begint langzaam, maar het tempo wordt steeds verder opgevoerd.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quiz KBO Ename 2019

Quizvraag Ontspanning 4415

Mario verscheen voor het eerst in het arcadespel Donkey Kong. Hij was een timmerman met een rode cap en een snor. Iedereen kent hem nu als Mario, maar in het eerste spel had hij een andere naam. De welke?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J


Quizvraag Ontspanning 4403

In België hebben we mini-Europa, maar ook in Nederland kennen ze iets gelijkaardigs. Wat is de naam van het attractiepark in Den Haag dat is opgebouwd als een miniatuurstad met bekende gebouwen uit Nederland op schaal 1:25?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Quizvraag Ontspanning 4340

Hoe heet de enige zet in het schaakspel waarbij twee stukken van dezelfde kleur tegelijkertijd worden verplaatst? Het gaat hierbij om de koning en de toren en men spreekt van een lange en korte versie van de zet. Wat is dus de naam van deze zet, die meestal in het begin van het spel wordt gedaan?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: Quizette december 2018

Quizvraag Ontspanning 4261
Grotere afbeelding

Dit spel van Nintendo uit 1984 zat heel vaak in een dubbelpakket met de allereerste Super Mario Bros. De bedoeling is eenden of kleiduiven neer te schieten. Een hond komt de eenden ophalen als je slaagt en komt je uitlachen als je mist. Hoe heet dit spel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizvraag Ontspanning 4175

We zoeken de naam van dit action-adventurespel ontwikkeld door Rockstar Studios. De game is een episch verhaal over het einde van het Wilde Westen en het begin van een nieuw tijdperk. Wat is de naam van dit spel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Ontspanning 4147

Dit overwegend roze speelgoed is zeker nog bekend bij de nineties kids onder ons. Deze kleine poppetjes kwamen op de markt in hun al even kleine huisjes of auto’s. Ieder setje kon dichtgeklapt worden en opgeborgen worden als een tasje. Vandaar ook de naam van het speelgoed. Oorspronkelijk werd het uitgebracht door Bluebird Toys, maar dat werd later gekocht door Mattel. Sinds dit jaar wordt het speelgoed opnieuw uitgebracht, zij het in een iets modernere versie. We zijn op zoek naar de naam van het speelgoed, dat tegelijk ook de naam is van het bekendste poppetje. Misschien best ook even kijken of jullie geen items ervan meer op zolder liggen hebben, want sommige originele setjes van Mattel kunnen tegenwoordig op e-bay worden verkocht voor een kleine €9000.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Candid quiz 2018

Quizvraag Ontspanning 4125

Een vraagje voor de gamers onder ons. Dit fantasy computerspel werd gereleased in 2004 door Blizzard Entertainment, en speelt zich af in de wereld van Azeroth. Als speler kies je voor de Horde of voor Alliance, 2 rivaliserende facties. Ondertussen is het al aan zijn zevende uitbreiding toe, getiteld Battle for Azeroth. Als MMORPG, ofwel massive multiplayer online role-playing game, kende het zijn piek in 2010 met 12 miljoen betalende spelers. Wat is de naam van dit computerspel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Bron quizvraag: Candid quiz 2018