Quizvragen ontspanning

171 resultaten

Quizvraag Ontspanning 8213

We zien een schermafdruk van een bekend spelletje dat standaard meegeleverd werd bij de vroegere versies van Windows. Hoe heet dit ook alweer?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 8202

Van spanningen op het water naar ontspanning in het water. Deze vorm van wellness is een unieke en effectieve manier om pijn te verlichten, maximaal te ontspannen en stress te verminderen. Zonder enige inspanning drijf je op zout water, in je eigen room. Lichaam & geest komen volledig tot rust, doordat er geen prikkels meer van buitenaf worden ervaren. Hierdoor voelt het lichaam na een aantal minuten geen verschil meer tussen plekken waar het water het lichaam raakt en de plekken die boven het water uitkomen. Op die manier krijg je het aangename gevoel, alsof je zweeft. Hoe heet dit?

Goed zo !
Quizvraag Nintendo Games 8175

Deze humanoïde paddenstoel is de dienaar van Princess Peach. Hij was voor het eerst te zien in het computerspel Super Mario Bros. Wat is de naam van dit personage van Nintendo?

Goed zo !
Quizvraag Games 8077

We zoeken een Western third-person shooter-computerspel uitgegeven in 2004 door Rockstar games voor Playstation en Xbox. Het hoofdpersonage in het spel is een meedogenloze premiejager die wraak neemt op zijn vermoorde vader Nate Harlow. Andere personages zijn onder meer generaal Diego, kolonel Daren en Buffalo soldier. In 2010 kwam er een vervolg en in 2018 verscheen de derde versie van het spel, weliswaar hebben beide vervolgen een lichtjes andere naam dan het oorspronkelijke game. Wat is de naam van het oorspronkelijke spel van 2004 waarin ook muziek van Ennio Morricone te horen is?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 8042

Welke gezelschapspel herken je?

Goed zo !
Quizvraag Spellen Kaartspellen 8040

Welke gezelschapspel herken je?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 8039

Welke gezelschapspel herken je?

Goed zo !
Quizvraag Pokémon 7898

Jeugdigen onder de quizzers kunnen hun hartje ophalen bij de volgende vraag. We zoeken namelijk een grondpokémon die door de aarde raast als een stenen worm. Hij kan evolueren in Steelix en is heel kwetsbaar voor water. De pokémon deelt zijn naam met de langste rivier op antarctica (32km). Hoe heet deze pokémon en dus ook de rivier.

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 7803

Wat is de naam van dit speelgoed, gelijkend op meccano en lego. De plastieken onderdelen kunnen op verschillende manieren worden geklikt.

Goed zo !
Quizvraag Spellen 7797

Wat is de naam van dit spel met prachtig geïllustreerde kaarten? Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Alle spelers hebben altijd zes kaarten in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin, het maken van een gebaar of zelfs een referentie naar een boek of film. Daarna moeten alle andere medespelers ook in het geheim een kaart uitkiezen die volgens hen past bij de zopas uitgesproken omschrijving.

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 7787

Wat is de franse roulette term die de croupier zegt wanneer er niet meer kan worden ingezet?

Goed zo !
Quizvraag Kaartspellen 7766

Hoe heet de pokerhand waarbij je twee zwarte azen en twee zwarte achten gedeeld krijgt? Tot op vandaag krijgt deze combinatie nog steeds dezelfde Engelstalige benaming. De term verwijst naar Wild Bill Hickok, die deze kaartcombinatie in handen had in Deadwood in 1876, toen hij in de rug werd geschoten.

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 7746

Wat is de naam van dit speelgoed, een kijker waarin je een schijfje insteekt om dan naar mooie beelden te kunnen kijken?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 7689

We zoeken de naam van een internetrage waarbij men op de buik zo gestrekt mogelijk roerloos op de grond gaat liggen, met de armen langs het lichaam en het hoofd richting de grond. Om vervolgens doodstil te blijven liggen. Men laat zich in die positie fotograferen en deze foto wordt via sociaalnetwerksites verspreid.

Goed zo !
Quizvraag Spellen 7678

Wat is de naam van dit strategisch bordspel dat gespeeld wordt met 2 tot 4 personen? Er zijn in vier kleuren elk 21 stenen in de vorm van polyomino's. Er wordt gespeeld op een bord van 20 bij 20 vierkante vakjes. De spelers moeten de stenen om de beurt op het bord plaatsen, onder bepaalde regels. Wanneer geen speler meer een steen kwijt kan, is het spel afgelopen en kan men punten gaan tellen. Op de dia zien jullie de 21 stenen.

Goed zo !