Quizvraag knuffelbeer 2022

knuffelbeer 2022

Dit karakter komt uit een horror-game, Poppy Playtime. De blauwe pop was een schattig knuffeltje, maar werd door experimenten een bloeddorstige moordenaar. Ondertussen is het zeer populair geworden bij kinderen als knuffelbeer. Wat is de naam van dit monster?

Goed zo !


Meer quizvragen over Ontspanning

Quizvraag Ontspanning

Dat een gokverslaving de hel kan zijn, hoeven we u wellicht niet te vertellen. Ontelbaar zijn de mensen die in casino’s allerhande, echte en virtuele, uren en uren aan een stuk de verliezen hebben opgestapeld in de hoop dat het zou beteren. Eén van de populairste manieren om dat te doen, is de roulette, met de gekende rood-zwart gekleurde cijfervakjes (dat ene groene nul-vakje tellen we niet mee). Naar verluidt zou de verdeling van die vakjes op een Franse roulette bedacht zijn door de wiskundige Blaise Pascal. En ongetwijfeld is het hem daarbij opgevallen wat de optelsom is van al die cijfers op de roulette. Simpel wiskundevraagje voor u nu: hoeveel is dat dan wel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Ontspanning

We zoeken een spel dat hier niet onbekend is aan de toog. Het is een oud Vlaams dobbelspel met drie dobbelstenen voor twee tot acht spelers. Het speelveld is een achthoekige, houten speelbak met een diameter van ongeveer 38 centimeter waarvan de binnenkant bekleed is met vilt. De waarde van een 1 is 100 en van de 6: 60. Er kunnen combinaties gemaakt worden zoals 69 wat de hoogste in waarde is of een zandje, waarbij drie gelijke teerlingen geworpen worden. Welke spel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Ontspanning

Wat is de naam van deze videospelpersonage uiit de videospelserie Mario van Nintendo, die vaak de "dame in nood"-rol speelt in de avonturenserie? Ze is de menselijke prinses uit het fictieve Mushroom Kingdom, waar de vele spellen plaatsvinden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Ontspanning

In Brugge kunnen toeristen met dit ding op een vrij veilige manier de historische stad ontdekken. Vrij veilig, want Jimi Heselden, een 62-jarige multimiljonair en eigenaar van het Amerikaanse bedrijf dat deze gemotoriseerde steps maakt, reed er zelf mee van een rotsklif en donderde in een lagergelegen rivier. Hij overleefde het ongeval niet. Hoe heet dit maffe spul?

Bekijk antwoord

Quizvraag Ontspanning

Op de foto zien julie een populaire attractie in het Sprookjesbos van de Efteling. Hij is een figuur uit het sprookje De zes dienaren van de Gebroeders Grimm en is sinds het begin een officieuze mascotte van het park. Kennen jullie ook zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Ontspanning

Spelproducent Hasbro had een online stemming georganiseerd over de toekomst van de iconische pionnen in het vastgoedspel. Ruim vier miljoen Monopolyspelers wereldwijd hebben de toekomst van een pion beslecht. Welke pionnen zullen na meer dan 80 jaar verdwijnen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Ontspanning

Wat is de naam van dit speelgoed, gelijkend op meccano en lego. De plastieken onderdelen kunnen op verschillende manieren worden geklikt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Ontspanning

Hoe heet de pokerhand waarbij je twee zwarte azen en twee zwarte achten gedeeld krijgt? Tot op vandaag krijgt deze combinatie nog steeds dezelfde Engelstalige benaming. De term verwijst naar Wild Bill Hickok, die deze kaartcombinatie in handen had in Deadwood in 1876, toen hij in de rug werd geschoten.

Bekijk antwoord