Quizvragen mode

92 resultaten

Quizvraag Mode 8154

Deze Britse is een duivel-doet-al. Ze is topmodel en liep reeds modeshows voor Chanel, Burberry, D&G, en was ook model voor Victoria’s Secrets. Als actrice speelde ze onder meer in Anna Karenina, Suicide Squad en Paper Towns. In 2017 heeft ze haar debuut als schrijfster gemaakt met het boek Mirror Mirror. Hoe heet ze?

Goed zo !
Quizvraag Mode 8085

De gebroeders Adolf en Rudolf Dassler maakten in 1920 schoenen. In de jaren ’30 werden ze beiden lid van de nazipartij. De meest fanatieke nazi Rudolf werd gevangen genomen, Adi ontwikkelde laarzen voor de Wehrmacht. De oorlog verscherpte de verschillen tussen beide broers en uiteindelijk ging elk zijn eigen weg. In 1949 richtte Adi het sportmerk Adidas op. Rudolf richtte in 1948 ook zijn eigen sportmerk op, maar onder welke naam was dit en kennen we dit vandaag ook nog steeds?

Goed zo !
Quizvraag Mode 7911

We zoeken een merk van kledij dat zich graag profileert als avontuurlijk en sportief. Toch is het echter ook wijdverspreid bij de iets meer gestileerde jongere. Ze maken zowat alles van kledij maar zijn vooral bekend om hun skidoo-jassen, een pullover anorak (zonder tirette dus). Welk merk zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Mode 7889

We zoeken de naam van Belgisch merk van kwalitatief design-materiaal voor in de keuken, eet- en woonkamer. Soms innovatieve spullen om in de keuken te gebruiken en/of lekkers op een stijlvolle manier op te dienen. In het logo ontdekt u een leesteken. De naam is tevens de naam van een Belgische luxueuze kledinglijn voor dames.

Goed zo !

Dit Belgisch topmodel, geboren in 1977, brak eind jaren negentig door als model. Ze deed campagnes voor onder meer Chanel, Prada en Gucci, liep zowat alle shows en werd een muze van Karl Lagerfeld en Jean Paul Gaultier. Ze werkte voor kunstprojecten samen met onder meer Michaël Borremans. Haar naam graag.

Goed zo !
Quizvraag Mode 7745

Wat is de naam van het van oorsprong Nederlands kledingmerk, waarvan jullie ook het logo zien?

Goed zo !
Quizvraag Mode 7561

We zijn op zoek naar een Canadees merk van vrouwenondergoed.In 1992 brak een diep uitgesneden push-upbeha van dit merk helemaal door. Een beroemde reclameposter uit de begindagen van deze push-upbeha zien jullie op het grote scherm. Het succes van deze BH zorgde voor een sterke groei in de markt van pushup- en beugelbeha's, ook van andere merken.

Goed zo !
Quizvraag Mode 7536

We zoeken een stof van Tiroolse oorsprong. Het is een waterdichte, kortharige uit wol vervaardigde stof, voor het eerst geproduceerd door boeren in Oostenrijk. De stof is gemaakt van de ruwe, olieachtige wol van bergschapen en heeft een traditionele blauwgroene kleur. De naam is afgeleid van het Middelhoogduitse waar het woord 'grof doek' betekent. Om de stof te produceren, worden sterke garens tot een doek geweven. Vervolgens ondergaat deze doek een langdurig proces waarbij de stof krimpt en steeds compacter wordt. Uiteindelijk krijgt het een viltachtige textuur. Vervolgens wordt de stof meermaals geborsteld zodat ze een goede warmte-isolatie, soepelheid, winddichtheid en duurzaamheid verwerft.

Goed zo !
Quizvraag Mode 7535

Van welk schoenmerk zien we hier een model?

Goed zo !
Quizvraag Mode 7486

Belgische economie en sport. We kijken naar het projectiescherm voor het logo van een Oudenaards bedrijf dat sportschoenen, sportkleding en veiligheidsschoenen produceert. Onder de naam worden vooral artikelen voor voetbal, volleybal en handbal verkocht. Het bedrijf raakte geruime tijd in vergetelheid maar is sinds 2008 back in business door de overname van cortina shoes. In 2009 ontwikkelde het bedrijf een speciale scheidsrechterschoen in samenwerking met Frank De Bleeckere. Welk bedrijf

Goed zo !
Quizvraag Mode 7407

De collectie van deze man werd door de pers ooit omschreven als ondraagbare jurken, gemaakt van metaal en ijzeren haakjes. Toch ontketende de in Spanje geboren modeontwerper er een revolutie mee in de couturewereld. Opvallend was dat hij zijn maliënkolderjurkjes showde op zwarte modellen. Sindsdien staat hij bekend als de man die mode tot een kunst verhief en samen met Courrèges en Carin vormgaf aan de Space Age. Hoe heet deze man?

Goed zo !
Quizvraag Mode 7217

Een modevraag. Dit bekende patroon is een tweekleurig textielpatroon, gekarakteriseerd door onderbroken steken die het patroon laat bestaan uit een tegelvorm van abstracte vierhoekige vormen. De meest voorkomende kleurvariant is zwart-wit, hoewel ook vaak andere kleuren worden gebruikt. Het patroon werd oorspronkelijk gebruikt in geweven wol uit de Schotse laaglanden, maar wordt tegenwoordig in allerlei verschillende materialen gebruikt.

Goed zo !
Quizvraag Mode 6999

We zoeken een Belgische lingerieproducent. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door ontwerpster Murielle Scherre en is gevestigd in Gent. Het ontwerpt en produceert "avant-garde" design lingerie.

Goed zo !
Quizvraag Mode 6868

We konden deze vraag evengoed stellen in de dubbel juist ronde. We zijn niet op zoek naar een bekende politicus maar wel naar een ietwat minder gekend Italiaans sportkledingmerk. De laatste jaren vindt het merk steeds meer de weg naar Europese voetbalelftallen. Voor kenners van het Cypriotische en San Marinese nationale voetbalelftal mag deze vraag zeker geen probleem vormen want deze toppers op de FIFA-ranking worden klassevol gekleed door dit sportmerk. Tussen 2014 en 2018 mocht het merk verder zijn naam verlenen aan het stadion van Bolton Wanderers.

Goed zo !
Quizvraag Mode 6780

Sommige woorden lijken uit een vreemde taal afkomstig te zijn, terwijl ze in die andere taal onbekend zijn, zogenaamde 'valse anglicismen. Avondkledij voor mannen wordt bij ons een smoking genoemd, wat Engels lijkt. In de UK wordt dit echter een dinner jacket genoemd en in de VS krijgt dit nog een andere benaming. Welke?

Goed zo !