Quizvragen kunst

232 resultaten

Quizvraag Schilders Schilderij 2260

De dood van Marat is een neoklassiek schilderij dat in 1793 is geschilderd. Het geldt als zijn voornaamste werk en is tevens één van de opvallendste stukken uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Goed zo !
Quizvraag Schilderij Schilders 2234

Welke schilder staat bekend om zijn kunstwerken met gezichtsbedrog? Hier zien we zijn werk 'Relativity' uit 1953.

Goed zo !
Quizvraag Choreograaf 2114

Jullie herkennen deze man vast als choreograaf en jurylid van SYTYCD. Op zijn 18de kreeg hij zijn eerste grote opdracht als choreograaf in Duitsland voor Adidas, naast het jurylidmaatschap is hij uiteraard ook zelf danser maar vooral ook een storyteller, hij schrijft prachtige gedichten en regisseert ook korte films. Wie is hij?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2113

Dit is een bepaalde schilderstechniek die bedrieglijk realistisch is. Het betekent letterlijk ‘bedrieg het oog’. De techniek werd al gebruikt bij de Romeinen en in de Renaissance, vandaag de dag wordt dit veel toegepast door straatartiesten. Hoe noemt men deze techniek?

Goed zo !
Quizvraag Ballet 2112

Op de foto ziet u een dame die een kenmerkende houding uit het ballet uitvoert, waarbij 1 been op de grond staat en het andere been naar achter is opgetild. Hoe wordt dit genoemd?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2111

Wat we zoeken is de naam van een kunststroming die zich situeerde tussen 1948 en 1951. Het was de belangrijkste internationale avant-garde beweging in de kunst van Europa direct na de Tweede wereldoorlog. Belangrijke vertegenwoordigers zijn: Alechinsky, Karel Appel en Corneille.

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2110

Op deze foto ziet u de Koninklijke Nederlandse Schouwburg op het Sint-Baafsplein in Gent, beter bekend als het NTGent. Wie was van 2010-2011 artistiek directeur hiervan? Naast een begenadigd acteur is de man ook een niet onverdienstelijk accordeonspeler.

Goed zo !
Quizvraag Schilders Schilderij The Simpsons 2109

We zien hier een Simpsonversie van een overbekend schilderij dat meermaals gestolen werd, althans een van de exemplaren. Het masker van de horrorfilm ‘Scream’ is gebaseerd op het gezicht van de persoon op het schilderij. Wie heeft dit geschilderd?

Goed zo !
Quizvraag Schilders 2108

We zijn op zoek naar de naam van een Belgisch expressionist schilder en beeldhouwer die dit werk heeft gemaakt. Ook is deze man te zien op het biljet van 1000 frank.

Goed zo !
Quizvraag Schilderij 2107

We zoeken de naam van dit schilderij, de dame hierop het schilderij zou naakt door de straten van Coventry gereden hebben om haar man, de graaf Leotric, ertoe aan te zetten om de zware belastingen te verlichten die hij oplegde aan de inwoners. Tevens is de naam van dit schilderij een Belgisch pralinemerk. En om nog een extra tip te geven wordt dit ook gebruik in een nummer van Queen ‘don’t stop me now’.

Goed zo !
Quizvraag Schilders Schilderij 2056

Wie werd in 1907 de grondlegger van het kubisme met het schilderij 'Les demoiselles d'Avignon'?

Goed zo !
Quizvraag Schilders Schilderij 2038

De geboorte van Venus hangt in de Uffizi galerij in de Italiaanse stad Florence. Het schilderij is vervaardigd met tempera op canvas en meet 172,5 cm bij 278,5 cm. Het beeldt de godin Venus uit die oprijst uit de zee als een volgroeide vrouw, zoals deze beschreven wordt in de Griekse mythologie. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2036

De Italiaanse dichter Petrarca maakte het sonnet populair in heel Europa. Hoeveel regels telt een sonnet?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse Primitieven Schilders Schilderij 2031

We zien hier het schilderij 'Sint Sebastiaan' van rond het jaar 1470. Van welke kunstschilder afkomstig uit het keurvorstendom Mainz is dit kunstwerk? Hij wordt algemeen beschouwd als een van de prominenten van de vroegnederlandse schilderkunst beter bekend als de Vlaamse Primitieven.

Goed zo !
Quizvraag Schilders Schilderij 2017

We zien hier het schilderij 'de luitspeler'. Deze canvas met olieverf is te zien in het Louvre in Parijs. Van welke in Antwerpen geboren schilder is dit kunstwerk?

Goed zo !