Quizvragen kunst

232 resultaten

Quizvraag Kunst 2814

Deze Chinese kunstenaar klaagt in zijn werk meestal de mensenrechtensituatie in zijn land aan. Gevolg daarvan was onder andere een periode van huisarrest en een proces voor belastingontduiking. Kortom, de Chinese regering is hem liever kwijt dan rijk. Onlangs liet de kunstenaar zich nog opmerken door een selfie te posten waarin hij zijn been als geweer gebruikt. Veel mensen volgden daarop zijn voorbeeld. Hoe heet deze Chinees?

Goed zo !
Quizvraag Latijn 2808

We zoeken de naam van een kunststroming die is ontstaan in New York in het begin van de jaren ‘60. De naam is afgeleid van het Latijn voor “stromen” of “vloeiend” en verwijst naar voortdurende verandering waarbij de grenzen tussen beeldende kunst en muziek opgeheven worden. Naam graag van deze kunststroming, waarvan George Maciunas als grondlegger wordt beschouwd en die onder meer Joseph Beuys en Yoko Ono onder haar vertegenwoordigers mag rekenen.

Goed zo !
Quizvraag Schilderij 2801

“Dat kan ik ook” moet een vaak gehoorde opmerking zijn bij de werken van deze kunstenaar. Hij was een pionier van de action painting en behoorde tot het abstract expressionisme. Het schilderij dat u ziet werd in 2006 verkocht voor maar liefst 140 miljoen dollar aan een Mexicaan. Wie, nou ja, schilderde dit doek?

Goed zo !
Quizvraag Fotografie 2745

Deze Britse fotograaf werd wereldberoemd door zijn portretten van jonge, naakte tienermeisjes in een dromerige, wazige omgeving. Zijn werk speelt al jarenlang een voorname rol in het debat over het verschil tussen kunst en pornografie. Midden november betichtte een Franse radiopresentatrice hem ervan haar op dertienjarige leeftijd tijdens een fotoshoot te hebben verkracht. Alhoewel hij de beschuldigingen ontkende, overleed hij twee weken geleden, nadat hij zelf uit het leven stapte. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Kunstenaars 2738

Begin 2017 trok de stad Oostende aan het langste eind in een rechtszaak die de eigenaars van een appartement aan het Zeeheldenplein hadden aangespannen. Volgens de eigenaars belemmert het kunstwerk van Arne Quinze hun zicht op zee. Wat is de naam van dit kunstwerk?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2728

Van welke Nederlandse kunstenaar is deze reuze eend? Dit opblaasbare, drijvende kunstwerk bestaat in verschillende groottes. Ze drijven op een onzichtbaar ponton en worden aangemeerd in havens. hij heeft dergelijke eenden tentoongesteld in Europa, Azië en Australië.

Goed zo !
Quizvraag Kunstenaars Architecten 2661

Welke Bulgaars-Amerikaans architect en installatiekunstenaar is vooral bekend vanwege zijn 'inpakkunst', die in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude Denat de Guillebon, ontstond?

Goed zo !
Quizvraag Kunstenaars 2584

We zien hier het kunstwerk "De grote mosselpot". Van wiens hand is dit werk uit 1965?

Goed zo !
Quizvraag Schilderij Schilders 2542

Welke stad zouden we moeten kunnen zien op de achtergrond van de schreeuw van Edvard Munch. Hij werd geïnspireerd toen hij met vrienden over een brug naar deze stad wandelde en keek naar de ondergaande zon en hoorde én vooral voelde hoe het landschap schreeuwde...

Goed zo !
Quizvraag Beeldhouwers 2380

Wat is de naam van dit kunstwerk en wie ontwierp het?

Goed zo !
Quizvraag Museums Brussel 2352

We zoeken een museum aan het Koningsplein in Brussel. Het herbergt een kunstverzameling van meer dan 200 werken van een Belgische surrealist. Deze grootste verzameling van de schilder zijn oeuvre is ondergebracht in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Welk museum zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Kunstenaars Beeldhouwers 2315

Wat is de naam van deze Australische beeldhouwer, bekend van onder andere "Pregnant Woman"? Hij maakt sinds 1996 hyperrealistische beelden in moderne materialen, combinaties van siliconen en fiberglas, bijvoorbeeld portretten van baby's, een hoogzwangere vrouw, een moeder met kind, van mensen in verschillende stadia van ouderdom en zelfportretten.

Goed zo !
Quizvraag Schilders Schilderij 2311

Wie maakte het kunstwerk "Cafe Table with Absinth" in 1887?

Goed zo !
Quizvraag Museums Italië 2287

Wat is de naam van het paleis in Florence, waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 2265

De titel van deze popart is 'the girl with hair ribbon'. Van welke Amerikaanse popartkunstenaar is dit werk? Zijn werken zijn vooral bekend vanwege de aan cartoons herinnerende afbeeldingen met felle, veelal primaire kleuren omlijnd door vette zwarte contouren. Hij maakte schilderijen, litho's en beelden.

Goed zo !