Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Films 7572

Nog een filmvraag. Voor deze vragen duiken we het horrorgenre in, we zoeken een film uit 1974 of de gelijknamige remake uit 2003. De film vertelt het verhaal van een groepje jongeren die op weg zijn naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt besluiten ze een telefoon te zoeken en belanden ze zo bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat. Zoals vaak in het horrorgenre zijn er ook van deze film al meerdere sequels gemaakt ondertussen.

Goed zo !
Quizvraag Films 7563

As far back as I can remember I always wanted to be a gangster is één van de beroemde oneliners uit de Amerikaanse film uit 1990 die we hier zoeken. Hij werd geregisseerd door Martin Scorsese en vertelt het verhaal van de half-Ierse, half-Italiaanse Henry Hill (gespeeld door Ray Liotta). Hij begint als loopjongen en slaagt er in verder carrière uit te bouwen binnen de maffia. De film werd genomineerd voor de Oscar voor beste film, maar zou uiteindelijk verslagen worden door Dances with Wolves.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een prestigieuze prijs voor de beste speelfilm op het jaarlijkse Filmfestival van Berlijn. Hij wordt uitgereikt aan de regisseur. Bekende films die deze prijs kregen zijn: 12 angry men, rain man en gegen die wand. De laatste was synonymes, een Franse film. Welke prijs zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Films 7532

We beginnen deze elementaire ronde met een beetje geschiedenis. Ik zoek de Amerikaanse naam voor een buurtcinema die aan het begin van de 20e eeuw zijn intrede deed in de VS. Men kon er voor 5 dollarcent een film van ongeveer een kwartier gaan bekijken. Vaak waren er ook pianisten om de film te begeleiden. Hoe noemt zo’n cinema? De naam kunnen jullie ook kennen van een TV-zender voor kinderen en jonge tieners.

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 7519
© Rita Molnár

De namen Joel en Ethan moeten voor filmkenners dan wel weer een belletje doen rinkelen. De broers zijn namelijk vermaard voor hun topfilms die zij vervaardigen. De lijst is eindeloos: O brother where art thou , The Big Lebowski , en Burn After Reading , Fargo en No Country For Old Men . Wat is hun logisch gemeenschappelijke achternaam?

Goed zo !
Quizvraag Films 7493

Een beetje erotiek hier op school, het moet kunnen vinden we. Het kon er nogal heet aan toegaan in de films waarin Sylvia Maria Kristel de hoofdrol heeft. Het verhaal is vrij eenvoudig en vernoemd naar het personage dat Sylvia speelt. De film was erg controversieel voor zijn tijd. Zo waren er expliciete seksscènes te zien, naaktzwemmen, masturbatie, verkrachting, lesbische vrijscènes en een scène waarin een danseres een sigaret rookt vanuit haar vagina. De film droeg haar 18+ -gradering met trots en de film werd internationaal door zo'n 300 miljoen bioscoopbezoekers bekeken. Het is nog steeds één van de succesrijkste Franse films ooit. Welke film?

Goed zo !
Quizvraag Disney 7488

Dé tearjerker van Walt Disney uit de jaren 80 moet toch deze zijn. Het verhaal gaat over een onmogelijke vriendschap tussen twee dieren. Wie de film nog niet zag, ga naar je lokale videotheek en huur hem! Welke film is dit hier? We zoeken de Nederlandse naam.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7483

We zoeken de titel van een Braziliaanse drama- en misdaadfilm uit 2002 onder regie van Fernando Meirelles en Kátia Lund, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulo Lins. De film speelt zich af in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro tegen een achtergrond van steeds meer toenemende en vaak druggerelateerde criminaliteit. Naam graag van deze film, die in 2003 een FAFTA award won en in 2004 genomineerd werd voor vier Academy Awards.

Goed zo !
Quizvraag James Bond 7474

Alhoewel deze Amerikaan filmproducent meer dan 40 films maakte, zal u hem vooral kennen van de als medeoprichter van de studio achter de allereerste James Bond. Hij produceerde 16 James Bond films, waarna zijn dochter Barbara overnam, die sinds Goldeneye alle Bondfilms mee produceerde. Wat is hun familienaam?

Goed zo !
Quizvraag Films 7465

We zoeken een film uit 1994 die geregisseerd is door Michael Radford. Hij speelt zich af op het zonnige eiland Salina waar de verbannen Chileense dichter Pablo Neruda neerstrijkt. Lokale postbode Mario mag de vele brieven naar de dichter afleveren. Daardoor bouwen beiden een band op en leert de dichter postbode Mario na verloop van tijd de kneepjes van het dichten. De film won een BAFTA-award voor beste buitenlandse film. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Films 7435

U ziet hier een foto van een Disney-Pixar samenwerking uit 2017. Het verhaal speelt zich af op het Mexicaanse platteland, waar Miguel een familiegeheim ontdekt waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders. Wat is de naam van deze veelvuldig in de prijzen gevallen animatiefilm?

Goed zo !
Quizvraag Films 7427

Met “Once upon a Time in Hollywood” is Quentin Tarantino dit jaar aan zijn negende film toe. Dit meesterwerk speelt zich af in het Hollywood van eind de jaren ’60 en volgt acteur Rick Dalton en zijn stuntman, vertolkt door Leonardo Di Caprio en Brat Pitt, in hun zoektocht naar succes in de filmindustrie. In de film zit echter ook een verhaallijn verweven over de moord op een bekende vrouw in Hollywood, gespeeld door Margo Robbie. Welke vrouw is dat?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7418

Jan Decleir beleefde vrolijke momenten met Willeke van Amelrooij in deze film uit 1971. Wat is de titel van deze film die gebaseerd is op “de teleurgang van de waterhoek” van Stijn Streuvels.

Goed zo !
Quizvraag Films 7409

Deze film van 1950 van Joseph L. Mankiewicz werd genomineerd voor veertien Academy Awards. De film gaat over een jonge vrouwelijke fan van een wat ouder wordende steractrice. De fan ontpopt zich als een wolf in een schapenvacht, want uiteindelijk neemt ze de plaat van de actrice in. We zoeken de titel van deze tijdloze film met onder meer Bette Davis.

Goed zo !

U zag een parodie op een beroemde scène uit een western uit het jaar 1969. Welke acteur voert de kunstjes op de fiets uit in die originele film?

Goed zo !