Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Acteurs 7814

Deze beroemde Hollywood-acteur stierf in februari 2020 op 103 jarige leeftijd. Hij was bekend van de kaskrakers en klassiekers als Lust for Life (waarin hij Vincent van Gogh speelde), Gunfight at the O.K. Corral, Paths of Glory en Spartacus. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !
Quizvraag Films 7807

Naam van de film waarvan jullie een still op het scherm zien.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7794

Walk the Line is een film uit 2005 over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash en zijn huwelijk met June Carter Cash. Welke Amerikaanse acteur speelde de rol van Johnny Cash?

Goed zo !
Quizvraag Films 7783

Wat is de naam van deze Britse –Amerikaanse film uit 1999? Anna Scott gespeeld door Julia Roberts is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar op de voet. William Thackergespeeld doorHugh Grant is de eigenaar van een slechtlopend reisboekenwinkeltje. Hij leidt een rustig leventje, weliswaar met een knotsgekke medebewoner, Spike. Sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje. Beiden missen ze iets - of iemand - in hun leven. Als Anna's en Williams paden elkaar onverwacht kruisen, is romantiek wel het laatste waaraan ze denken.

Goed zo !
Quizvraag Star Wars 7751

Wat is de naam van deze mensachtige protocoldroid, een personage uit de Star Wars-saga? Hij komt in alle acht films uit de Star Wars-reeks voor, samen met zijn maatje R2-D2 en wordt in al deze films gespeeld door acteur Anthony Daniels.

Goed zo !
Quizvraag Films 7744

Wat is de naam van deze Amerikaanse dramafilm uit 2016? De film won in 2017 de Oscar voor beste film.

Goed zo !
Quizvraag Films 7738

We zoeken de naam van deze film noir uit 1950 met in de hoofdrollen William Holden en Gloria Swanson . De film is vernoemd is naar een bekende boulevard in Los Angeles. De film wordt tegenwoordig beschouwd als een klassieker en staat vermeld in de top 250 beste films aller tijden. De film opent met een scène waarin een man zojuist is vermoord en in het zwembad drijft. De verteller legt uit dat de man een scenarioschrijver was die moeilijk aan de bak kwam. De film werkt vanaf dan terugblikkend toe naar dit ogenblik.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7736

Wat is de naam van deze Vlaamse dramafilm uit 2016.De film gaat over een koppel, vertolkt door Jo De Meyere en Chris Lomme, die een liefdesgeschiedenis delen die vijftig jaar eerder begon maar na tien jaar eindigde toen zij met zijn beste vriend trouwde. Veertig jaar later zagen ze elkaar terug en flakkert de passie terug op.

Goed zo !
Quizvraag Films 7720

Jim Carrey speelt Lloyd Christmas en Jeff Daniels speelt Harry Dunne in deze klassieker uit 1994. Ze zijn elkaars beste vrienden en hebben allebei moeite met vrijwel elk aspect van het leven door hun gedeelde gebrek aan intelligentie. Harry rijdt rond in de zogenaamde “Mutts Cuts Van”, een nogal opvallend voertuig . Wat is de naam van de film?

Goed zo !
Quizvraag James Bond Hans Zimmer 7698

No Time to Die is de nieuwe James Bond film die uitkwam in 2020. De muziek wordt gecomponeerd door Hans Zimmer. Wie zong de titelsong?

Goed zo !
Quizvraag Films 7663

In februari 2020 won deze film ook vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste internationale film. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film. Wat is de titel van deze Zuid-Koreaanse tragikomische film?

Goed zo !
Quizvraag Films 7633

We zijn op zoek naar Amerikaanse romantische komedie uit 1979 van regisseur Woody Allen. De film vertelt het verhaal van de 42-jarige man Isaac Davis, gespeeld door Woody Allen zelf, die een relatie begint met de 17-jarige Tracy en daarnaast ook verliefd wordt op de minnares van zijn beste vriend. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Diane Keaton, Michael Murphy en Meryl Streep.

Goed zo !
Quizvraag Films 7618

We zoeken een Belgische horrorfilm uit 2014 geregisseerd door Jonas Govaerts. De film vertelt het verhaal van een groep scouts die op zomerkamp gaan in de Ardennen in een bos waar ook de weerwolfjongen Kai woont. Zoals meestal het geval is in een horrorfilm draait ook deze film uit op veel bloedvergieten.

Goed zo !
film uit 1994 met Tom Hanks

Welke film uit 1994 zoeken we hier? De film haalde 13 Oscarnominaties binnen, waarvan hij er zes won, onder andere voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur (voor Tom Hanks). De film gaat over een man met een laag IQ. Zijn leven wordt gevolgd vanaf zijn jeugd in Alabama in de jaren vijftig tot in de jaren tachtig. Hij haalt succes na succes en maakt historische gebeurtenissen van dichtbij mee, zonder dat te beseffen.

Goed zo !
Quizvraag Films 7590

Deze film van David Lynch uit 1980 vertelt het min of meer waar gebeurde verhaal van John Merrick, een man die over zijn hele lichaam zware verminkingen heeft en altijd een lange jas en hoed draagt om zijn uiterlijk te verbergen.. De Londense arts Frederick Treves ontdekt hem bij toeval in een Freakshow en neemt hem vervolgens mee naar een ziekenhuis waar hij hem behandeld en aan verschillende studies onderwerpt. Wat is de naam van deze film?

Goed zo !