Quizvragen algemeen

677 resultaten

Quizvraag Algemeen 8332

In de jaren tachtig werd België opgeschrikt door twee catastrofes: het zinken van de veerboot Herald of Free Enterprise en het Heizeldrama. Uit een onderzoek bleek dat de hulp- en veiligheidsdiensten honderden aparte analoge radiosystemen in gebruik hadden, waarbij coördinatie tussen de verschillende diensten tijdens noodsituaties onmogelijk was. In 1998 werd een bedrijf opgericht met als missie alle hulp- en veiligheidsdiensten een uniform communicatiesysteem te bieden. Geef de naam van dit bedrijf.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8302
© IIEA

Op 29/2/2012 legde deze vrouw de eed af al eerste vrouwelijke commissaris-generaal van de Belgische Federale Politie. Op 1 mei 2018 volgde ze Rob Wainwright op als directeur van Europol, een eerste keer dat een Belg deze positie bekleedt. Hoe heet deze vrouw?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8268

In het Oostenrijkse Mattighofen werd in 1934 door Hans Trunkenpolz een motorfietsmerk opgericht. Het bedrijf is vooral bekend om zijn crossmotoren, maar sinds de introductie van de Duke in 1994 produceren ze ook wegmotoren. In 2020 komen er 2 special edition modellen vernoemd naar de huidige jonge wereldkampioen in de MX2 klasse Jorge Prado en de Italiaanse legende Antonio Cairoli. Inmiddels kan je van dit merk ook al fietsen verkrijgen. Welk merk zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8236

Wat is de naam van een Duits merk van allerhande elektrisch handgereedschap dat een partnerschap heeft met Brico? De kleuren zwart en oranje staan centraal.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8233

In Zuid-Afrika noemen ze het flaterwater. Onder welke naam kennen wij deze correctievloeistof?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8231

Met welk Zwitsers luxemerk bedankte Niki Terpstra zijn ploegmaats voor de overwinning in de Ronde Van Vlaanderen in 2018?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8230

Hoe heet een vierkant met vijf elementen, waarvan er vier de hoekposities innemen en de vijfde zich in het middelpunt bevindt? Een voorbeeld hiervan is het patroon van de vijf op de dobbelsteen en de vijf als speelkaart.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8226

Welke groene plastic doos voor klein gevaarlijk afval was in de jaren ’90 geen succes onder andere door een te goede kinderbeveiliging?

Goed zo !
luchthaven Los Angeles

Welke IATA-luchthavencode staat er op je bagagelabel wanneer je vliegt naar Los Angeles International Airport?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8223

Wurlitzer is een bekende fabrikant van dit type muziekapparaat, waarbij de gebruiker, door geld in te werpen, zijn favoriete plaat kan horen? Hoe heet dit apparaat?

Goed zo !
Quizvraag Auto 8217

In België wordt deze Geit genoemd, in Nederland Eend, in Engeland Tin Snail. Maar wat is de Franse naam voor deze alom bekende Citroën?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8210

De doe-het-zelvers onder ons herkennen ongetwijfeld het gereedschap op deze foto. Het is een lijmklem of lijmknecht, dat gebruikt wordt om onderdelen die aan elkaar gelijmd moeten worden, tijdelijk te klemmen, totdat de lijm droog is. Wij zoeken de verbastering afkomstig van het Franse woord voor klemmen.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8200

Geen tuchtroede, plak of billenkoek meer als onderdeel van de hedendaagse opvoeding van onze kinderen. Daarentegen zetten we het kind bij ongewenst gedrag apart om af te koelen en te laten nadenken over zijn of haar gedrag en de gevolgen. Er wordt soms ook gesproken van de naughty chair. Onder welke andere Engelse naam - en tevens volleybalterm - kennen we deze opvoedingstechniek?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8194

Onze quiz zag ongeveer een jaar geleden het levenslicht. Het is dan ook een beetje onze 1e verjaardag. Helaas geen taart vandaag in tegenstelling tot vele baby’s die op hun eerste verjaardag een grote romige taart krijgen voorgeschoteld, waarbij ze naar hartenlust mogen ploeteren en kliederen tot ze helemaal onder de roomboter zitten. Dit levert telkens ongetwijfeld mooie foto’s op. Hoe heet de trend om op deze manier een 1e verjaardag van het kind te vieren?

Goed zo !

Hoe schrijf je 4.444 in Romeinse cijfers?

Goed zo !