Quizvraag Films 7814

Deze beroemde Hollywood-acteur stierf in februari 2020 op 103 jarige leeftijd. Hij was bekend van de kaskrakers en klassiekers als Lust for Life (waarin hij Vincent van Gogh speelde), Gunfight at the O.K. Corral, Paths of Glory en Spartacus. Wat is de naam van deze acteur?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


U zag een parodie op een beroemde scène uit een western uit het jaar 1969. Welke acteur voert de kunstjes op de fiets uit in die originele film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2019

Quizvraag Films 7079

De acteur die je hier op de foto ziet is voornamelijk bekend voor zijn rol in de serie Heroes en als Spock in de JJ.Abrahms Star trek films. Kunt u zijn naam geven?

Toon de eerste letter
De eerste letter: Q


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Quizvraag Films 7062

Wie speelt de Joker in de gelijknamige film van DC Comics die dit jaar in de zalen kwam? Je kent de acteur ook van zijn rollen uit Gladiotor, Walk the Line en The Master. Voor zijn rol in the Joker wordt de acteur getipt voor een Oscar in 2020.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Quiz met de gasten 2019

Deze Amerikaanse acteur maakte zijn filmdebuut als zwakbegaafde buurman in To kill a Mockingbird uit 1962. Bij het grote publiek brak hij door als maffia-advocaat Tom Hagen in The Godfather, waarvoor hij zijn eerste Oscarnominatie kreeg. Een van de meest memorabele filmcitaten komt uit de mond van deze Amerikaan. ‘I love the smell of napalm in the morning’ uit Apocalypse Now mag immers op zijn conto geschreven worden. Zijn vierde Oscarnominatie was uiteindelijk een treffer. Hij won de award voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Tender Mercies.

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Wat ALS Quiz

Quizvraag Series 6472

Deze Amerikaanse acteur speelde reeds in tal van series, met als uitschieters zijn rol van F.B.I. Assistant Director Kendall in Alias en uiteraard die van John Locke in Lost. In 2017 kon u hem bezig zien als presentator van de documentaire serie Mysteries of the Missing op Discovery Science. Zijn naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag  5979

21) Welke Amerikaanse acteur, in 2005 genomineerd voor een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol, zien we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Media 5905

Deze man, levend van 1908 tot 2002, was een gevierd Amerikaans comedian en acteur. Naar verluidt is hij zowat de eerste echt grote Amerikaanse televisiester geweest, onder meer als 'host' van het begin jaren 1950 uitgezonden 'Texaco Star Theater'. In zijn 80 jaar durende carrière deed hij werk voor stomme films, toneel, radio, televisie en film. Een overzicht van z'n werk geven is nagenoeg onmogelijk, dus hou ik het bij een paar leuke weetjes: hij werd voor een Emmy genomineerd voor een rol in Beverly Hills 90210, Jennifer Aniston maakt melding van de man in de bewuste Friends - episode waarin Chandler geboeid aan de stoel van Rachel's bazin is gekluisterd én tijdens de zogenaamde 'First Golden Age' stond hij reeds bekend als 'Mr Television'. En u ziet hem op foto. Zijn naam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizvraag Films 5689

Deze acteur maakte in 1973 zijn James Bond-debuut in 'Live and let die' en gaf na 1985 de fakkel door aan Timothy Dalton. Geef voor- en achternaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: 4de Stronk quiz

In 2017 kwam Blade Runner 2049 uit. Wie vertolkte de rol van Rick Deckard in de originele film uit 1982?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: 5de Rakkersveld Quiz

Quizvraag Films 5315

We zoeken de naam van deze 26-jarige acteur die bij het grote publiek doorbrak met zijn rol in 'We need to talk about Kevin' en ondertussen al enkele keren gestalte gaf aan 'The Flash' in verschillende Marvel films en te zien was in de tweede film uit de 'Fantastic Beasts' reeks.

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Bron quizvraag: 6de Rakkersveld Quiz

“One flew over the cuckoo’s nest” is één van slechts drie films die allen de belangrijkste Oscars won. Naast de Oscar voor beste film, kreeg Milos Forman ook de prijs voor beste regie, Louise Fletcher mocht de Oscar voor beste actrice in ontvangst nemen en Bo Goldman voor het beste scenario. Maar wie kreeg de Oscar voor beste acteur? Hij ging in 1983 voor “Terms of Endearment” en in 1997 voor “As Good as it gets” nog twee keer met een Oscar naar huis.

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quizterniksv4n 2019

Quizvraag Series 5093

Callboys. Net zoals de Daltons zijn ze met vier. Met Matteo Simoni, Rik Verheye & Bart Hollanders krijgt u er al 3 van ons. Maar wie is de vierde callboy? Een tip: hij getrouwd is met Marie Vinck.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: Levensloop Neteland