Quizvraag Daniel Craig

Daniel Craig
© The Royal Navy

In september 2021 kwam James Bondfilm No Time to Die uit, na meermaals uitgesteld te zijn. Het zal normaal gezien de laatste keer geweest zijn dat Daniel Craig de superspion vertolkte. In hoeveel Bondfilms speelde hij 007?

Goed zo !


Meer quizvragen over Films

Quizvraag Films

Deze film van David Lynch uit 1980 vertelt het min of meer waar gebeurde verhaal van John Merrick, een man die over zijn hele lichaam zware verminkingen heeft en altijd een lange jas en hoed draagt om zijn uiterlijk te verbergen.. De Londense arts Frederick Treves ontdekt hem bij toeval in een Freakshow en neemt hem vervolgens mee naar een ziekenhuis waar hij hem behandeld en aan verschillende studies onderwerpt. Wat is de naam van deze film?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

In deze Amerikaanse rampenfilm uit 2004 probeert weerdeskundige Jack Hall met weinig succes de mensen te waarschuwen voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Pas wanneer het noordelijk halfrond daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado’s, overstromingen en extreem lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd om binnen te blijven en op het beste te hopen. Geef de titel van de film.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

In “Le tout nouveau testament” van regisseur Jaco Van Dormael , een surrealistisch-komische film, speelt een Belgisch acteur (zie foto) de rol van god. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Wat is de naam van de Amerikaanse romantische thrillerfilm uit 1955, geregisseerd door Alfred Hitchcock, met Cary Grant en Grace Kelly in de hoofdrollen. De film speelt zich af aan de Franse Rivièra en gaat over een voormalige inbreker die op jacht is naar een dief die zijn stijl kopieert. Graag de titel van deze film.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

In de film van Jaco Van Dormael die in 2015 in de zalen kwam, leeft god nog. Hij is niet de meest toegewijde vader, waardoor zijn dochter Ea zijn computer hackt en aan mensen in de hele wereld berichtjes lekt over hun eigen sterfdag. Hierdoor gaan de poppen natuurlijk aan het dansen. ‘Le tout nouveau testament’ is de titel van deze film. Wij willen echter weten wie de rol van god, en dus meteen ook de hoofdrol in deze film, voor zijn rekening neemt.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

We zoeken de titel van een boek en film, dat voortkwam uit een samenwerking van regisseur Stanley Kubrick en auteur Arthur C. Clarke in 1968. De science fiction film verweeft thema's als technologische ontwikkeling, artificiële intelligentie, menselijke evolutie en reïncarnatie.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Wie is de vaste componist van regisseur Tim Burton, maar ook Doctor Strange, 3 men in Black films, Silver linings playbook, en alle Fifty shades of Grey-films en the Simpsons.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Films met verhaallijnen waar drugs in gebruikt worden doen het algemeen genomen niet slecht, zo kwam er recent nog een vervolg op de film Trainspotting, maar uit welke film met Leonardo DiCaprio zien we hier een stukje? (filmstukje

Bekijk antwoord