Quizvragen 2019

125 resultaten

Quizvraag Vlaamse film 7483

We zoeken de titel van een Braziliaanse drama- en misdaadfilm uit 2002 onder regie van Fernando Meirelles en Kátia Lund, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulo Lins. De film speelt zich af in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro tegen een achtergrond van steeds meer toenemende en vaak druggerelateerde criminaliteit. Naam graag van deze film, die in 2003 een FAFTA award won en in 2004 genomineerd werd voor vier Academy Awards.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7481

Seks verkoopt, maar blijkbaar niet meer bij dit postorderbedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1984 op de zolder van de ouders van twee broers die zich specialiseerden in de verkoop van seksartikelen en lingerie. De komst van het internet zorgde ervoor dat de catalogi overbodig werden. Er volgde een eerste faillissement met een doorstart in 2018, maar in juli 2019 werd een definitief faillissement aangekondigd. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7416

In juni 2019 raakte bekend dat dit bedrijf na 31 jaar verdwijnt van de New Yorkse beurs. Het werd immers verkocht aan een Franse miljardair voor 3,7 miljard dollar. Het bedrijf is het tweede grootste veilinghuis ter wereld. Welk bedrijf, opgericht in 1744, zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 7405
© Benson Kua

In juni 2019 werd geschiedenis geschreven in de NBA. Voor het eerst werd een team van buiten de Verenigde Staten kampioen. In de finale versloegen ze de Golden State Warriors met 4-2. Welke basketbalploeg slaagde hierin? We vragen de volledige naam van de ploeg.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7397
© Beau Poncelet

Na de commotie tijdens afgelopen carnaval (2019) in Aalst over een praalwagen met Joodse karikaturen, werd de burgemeester op het matje geroepen door Unesco. Dat was blijkbaar geen vruchtbaar gesprek, want begin deze maand liet de burgemeester weten dat hij beroemde carnavalsfeest in zijn stad zelf laat schrappen als Unesco-werelderfgoed, anticiperend op een beslissing in die zin door Unesco later deze maand. Wie is deze burgemeester van de bekendste carnavalstad van Vlaanderen?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7396

In oktober 2019 was er veel te doen over de prent die u op het scherm ziet. Het bedrijf achter deze campagne probeerde op een grappige manier duidelijk te maken dat deze bekende hamburger in het juiste doosje verkocht moet worden. De campagne kon echter op niet echt veel bijval rekenen en werd al snel ingetrokken. Welk bedrijf produceert de burger en zat dus achter deze controversiële reclamecampagne?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7385

Prins Andrew was eind 2019 niet uit het nieuws weg te slaan. Dat had hij natuurlijk vooral aan zichzelf te danken door een bijzonder onhandig interview over zijn band met een Amerikaanse miljardair die deze zomer nog maar eens in opspraak kwam voor seksueel misbruik van minderjarigen. Wat is de naam van die miljardair?

Goed zo !

Wat is de echte naam van deze 'raketman' die met zijn flyboard het Kanaal heeft overgestoken?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7324

Op 10 augustus 2019 raakte bekend dat Bart de Wever voor het samenstellen van de Vlaamse regering zou kiezen voor de Zweedse coalitie. Een samenwerking tussen NVA, CD&V en Open VLD. Een alternatief was de zogeheten Bourgondische coalitie met NVA, Open VLD en SPA. Een derde mogelijkheid om een meerderheid te vormen was regeren samen met NVA, CD&V en SPA. Maar hoe heet deze laatste samenstelling?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7281

De man die we nu zoeken stond jarenlang bekend als de liefdesexpert van Vlaanderen. Hij schreef boeken met de titels “De Alchemie van liefde en lusten” en “het penseel van de liefde”. Al kwam deze man de laatste tijd vooral in het nieuws door ongewenste seksuele gedragingen tegenover zijn patiënten. Welke professor zoeken we hier?

Goed zo !